Monday, October 13, 2008

Open House...

Open house yang ke-2 i guess..and rumah yang wajib pergi every year...Dena's house kat Kuang...
This year tak ramai sgt geng kitorang but still meriah uoalls..!hahhaha..(akibat membaca blog Kak Bed!)... Menu utama rumah ni sangat la aku sokaa..soto wajib!and sate..huhuhu...kenyang okk!

after kekenyangan...aktiviti wajib..
dena paling hujung sekali...ya tuan rumah thanks a lot!
me and liza..selalu la sgt pakai sama color!!
tengok betul2!!49kg before makan..ok..maknanya itu la berat aku skrg..afta posa!
afta eating..50kg..harghh!
me with bro in law..abg aril..
kalau dah camni gayanya pas makan..korang fhm2 la kat mana jatuhnya makanan tesebut!

Ok ok!!aku tak tau kenapa aku leh pecaya 100% kat penimbang nih..(tapi mmg betul pun..!)
so takpela..at least my weight skrg 49kg..akan ku usahakan untuk turun lagi 1 kg..pening palaaa...ramai dah sound aku gemok la..chubby laa apa lagiiii...?!statement korang buat aku ponteng keja lagi hari ni..sbb kalau aku makan lunch kat office wajib la berat aku tambah2 tak turun2 nye dah!!bebasss!

Then i went tu Putrajaya..my cousin's house..menu yg sama..soto but kali ni ada laksa penang okk..sangat sedapp!!Direct Eva's call me..dia sgt jelous sbb tak dpt dtg kl makan masakan kekanda nya itu.."aku makan kan untuk ko okkk!" (mmg saja ke nk bg aku gemok!)

Afta that tetiba mata aku tepandang sesuatu kat dlm bilik..aku pun sekali lagi menaiki benda tesebut..yeahh still 50kg..maknanya penimbang kat umah Dena tadi tak tipu aku..!!gud!sangat jujur...yang tak best nya aku tak perasan my dad ada kat belakang..then he said "berapa berat awak?!" he have to ask me la sbb cermin mata ajaibnya tertinggal..dengan senyuman yg paling comel la aku leh bagi..aku ckp "50 je!!" heh...ketat betul nk keluar dari mulut ni!Ayah macam tekejut sambil mengerut dahi.. (Allah..apa lagi yg tak kena nihhh!!)

"Tinggi awak berapa?!"(soalan apa ni ayahh...gi interview pun diorang tak tanya camni..kecuali la kat MAS ke Air Asia ke...!)
"156?!rasanya laa...!" Then dia senyap...Okk aku tau dia fikir apa..mesti dalam kepala dia cakap asal berat sangat kan kan?!Sampai hati ayah!!huhuhuhu....Fine!!aku janji buat sit up dan berlari2 anak dalam rumah!!okkk.. Jangan sampai aku buat lompat bintang!! (star jump kalau dulu time netball suka gila buat nihh!!) huhuhu...asal semua orang puas hati... Misi hari ni menurunkan berat badan ke 48kg...HARUSSS!!!



2 comments:

Mrs. Amie said...

berat baru naik sket dah kecok..ek eleh...

amy said...

mesti laa..sebab tak penah naik sebelum ni okkk