Monday, October 6, 2008

Selamat Hari Rayaaaa!!!!

Hari Raya..
Hello people..rindu gila nk tulih blog!tapi tak bekesempatan..asal nk sign in je tangan aku capai lemang..asal nk sign in je capai kuih raya...pastu camne..hishh dugaan hari raya pun agak dasat ye tuan2 puan2...

Well this year..lain banyak dari thn2 biasa...ptg tu me n my cousin eva yg baru jek arrived from Kulim..yang paling last kuar rumah..dgn mcm2 request dari ayahanda...soh bawak itu hini..camne kitorang nk gerak gi umah MakSu nih!?sempat lagi dia call..hades!dengan situasi yg agak kelam kabut..aku terus kunci rumah sume..sakan..so dlm keta baru la dapat tarik nafas..al maklum saje la lama tak jmp cousin aku ni..kitorang punya sembang tak hengattt..!!umah MakSu aku kat Bangi..so aku je la yg tunjuk directionnya..punya cargas akhir2 posa ni leh lak kami terlepas jalan..hahahha ni bab aku tak leh tahan..aku gelak sampai nangis2 dlm keta memikifkan kebodohan dan kedunguan aku ngan eva..hahahah..apa masalah ko nok?!citer sampai silap jalan..ko nak gi mana nih!adeii...
Itu citer petang the day before raya la...malam tu pulak, kitorang pasang pelita..org perak panggey panjut..okk..kengkonon nak men bunga api@mercun dll...tapi hampeh..mercun tak de..cam ne tuu?!memandang kan semuanya dah siap..so mlm raya thn ni adalah mlm raya yang paling easy dan tak letih langsung okk..hahaha aku sokaaa..kitorang tgk tv jek..leh cam tu?!

Pagi raya..1/10/2008
Hmm..kul 8am aku la orang pertama yang mandi dulu..sbb aku mlas nak berebut2 bilik air even ada 2 tapi tak tau la napa!!hmm..aku dah agak dah mmg aku la pagi2 ni kena jadik makeup artist..leh camtu..siap dah book nih sapa 1st!mangkuks..mmg last2 aku je tak makeup!tapi takpe..raya okkk...

okok..nampak cam tak ikhlas..tapi ni kali kedua salam..ni pic khas nk boh kat blog..huhuhu..nampak tak duit raya tu?!aku nk bg kat ayah tahun nih..okkk!
pic ni pun hipokrit gak..tu salam tu nak duit raya la tuu..cam tak tau..!
k..ni pic my dad's side..sunggoh gedix yg belakang tu..
ermm pic adik beradik..
aku igt dah tak dpt nak gambar berdua cam dulu lagi..tapi this year fesyen gedix..sbb dia dah kawin la tu..kalau tak,cover ayu memanjang!
ni la family aku..dgn my bro in law..1st raya dgn kitorang..camne?besh ke?
me..eva..nadrah n naqilah..make over done by me..mmg aku tak makeup kan aku dah kata!

Petang tu..we went to Kepong again, to visit kubur arwah mama,atok and opah..also kubur my fwen..and my Mak Long's house ada wat open house..yummy!!so..kitorang lepak lama makan lagi..
yang berdiri suma dah kawin..my cousins..yang duduk single okkk..hahahha
pic ni aku snap pas balik dari kubur..eva cakap ala2 dato ct..aku layankan..

Raya ke-2..
Memandangkan we all kat Kepong..and tak de planning ap2..aku ajak la cousin2 aku yg gedix gi The Curve,...leh mcm tu?!orang lain sibuk beraya kitorang dah gi mall..asal ko bahagia la amy!

ni teringin nak jadik patung kot..tak ke gedix?!
layannn...

Okok..dah la..takkan aku nk citer sampai 30 hari raya kot..aku penat ni..hari ni pun amik MC okk sebab malas nk keja..tak kose aku!!

Raya kat KL mmg biasa la kalau tak gi Mall nak gi mana lagi..so aku dah tgk citer K.A.M.I..ermm citer pasal kawan2..dan relationship yg sangat best..cuma citer dia tak la best bangat..cuma enjoy!aku tgk kat Alamanda okk..1st time!


2 comments:

eVa said...

haisshh xley lupa salh jalan smpai nk g nogori smbilan jumpe nabil ke pe...masin mulut ko kalo x kite kena stay kt chalet or hotel PD lor owg raye kite huneymoon ley cmtu...xley lupe gossip xhenagt nyer psal..

amy said...

hahahaha...tau takpa mulut aku masin...pasni sesdia gula2 dlm keta no...hahahaha!pd?!nak gi ke?akakakaka