Tuesday, February 17, 2009

Jakarta - Bandung...12-16/2/2009

Hello people!

Ayo sudah lama tak update..since aku baru je pulang dari Jakarta ke Malaysia semalam..hari ni plak dah start kerja..tapi Atim still kat Jakarta..tgh tunggu flight ke KL bersama family tercinta..huhuhu...neway sempat gak aku jmp dia kat sana...

Well on 12.02.09 sampai ke Jakarta around 11.30am..then gi check in kat Hotel Trans Mangga Dua..after that terus pecut gi ITC Mangga Dua..kat sini famous la ngan handbag murah2..yg ada brand ke tak de ke..yang gred A ke apa ke...kat sini la syurganya..agagaga..aku pun beli gak 6!eh bukan untuk aku..tapi orang pesan..so aku menjalankan tanggungjawab aku...sampai 6..tapi aku punya 2!agagagaga... 1 hari kat dlm ITC tu jek..sangat tired..tapi memandangkan uangnya ada lagi..harus dihabisin..hehehe...balik hotel..kul 6.30pm..dapat news..Ija's mum passed away...thanks God Ija memang tarik diri pergi Jakarta ni..since mama dia tak sihat..ada hikmah rupanya..kami pun tumpang sedih..sangat sedih..tak de mood sangat.. :(


ini la yang aku dapat dlm masa sehari di ITC..giler!


13.02.09- Kami bertiga ke Bandung..perjalanan kali ni..hmm sgt tak best..sbb jalan ke Bandung tgk under renovation..so cam nek kuda la..agaggaa..sampai Bandung 1.30pm..Check in di Hotel Wisma Dago..daerah Dago..terkenal la ngan factory outlet..so aku soh kawan aku yg kat sana..book kan awal2..sehari 300.000 rph..around rm90..Bandung sangat perfect..cuaca suam2 kuku..sejuk dan aman..ayoo sangat best..ni kali kedua aku gi..terus ke Pasar Baru..borong kain lace,cotton yang murah2 dan cantekk..tak cam KL..mahal..tapi quality nya sama..Hatim?Baru sampai di Jakarta.. Jalan..makan sampai lebam..shopping till broke!!mmg broke habis laa...



me and diyana@ Rumah Mode..

camner tak gemokk??...nasi padang @ Garuda


14.02.09-Still in Bandung..pepagi gi nek kuda..kat situ dekat ngan rumah binatang..so byk la kuda..agagga..
hehehe...gedix..nasib diorang tak tinggal aku..aku lambat lagi hari ni...

kudaku lari gagah berani...huhuhu

Then petang tu..Hatim call ckp dah sampai kat Bandung..so aku pun gi jumpa dia..eceh..maklumla ada driver..agagagga..

happy valentine's...thanks for the flowers..

@Branded outlet..Bandung..
Again..kami kena ke Jakarta semula..sebab Diyana and future fiance dia dah booked gift..so kena gi amik la before balik Malaysia..on Sunday afternoon kitorang gerak ke Jakarta balik..dan sempat la naik bajai...

me n diyana..
Bajai is...vespa yang ada 3 roda itew...kami nek 3 orang..leh tak sakit pinggang aku..lagipun murah..dah cepat..agagagaga..layankan..
Pastu 16.02.09 pagi2..kitorang dah berangkat ke airport Jakarta...nk pulang dah...dengan membawa hasil tangkapan yang banyak...tapi memasing muka ketat..duit habis..pastu bz nak siapkan preparation untuk tunang pulak yang tak sampai sebulan pun..ayo...!!harus kerja kuat!!
Okies la..tu je nk share...sesapa nk ke Jakarta dan memerlukan khidmat supir & kenderaan..contact aku..lalalllala...leh buat biz nih!bye!


No comments: