Tuesday, May 26, 2009

Centerpiece..

Rite now, aku bz mencarik centerpiece untuk guest table nanti...temanya haruslah under budget,tetapi cantek,dan tak mo flowers!..Semuanya dah aku fikir..since wedding reception aku nanti jatuh pada 13 February 2010..iaitu..sehari sebelumnya V Days..wajiblah bunga2an sgt mahal pada hari tersebut!!yup!kadang2 mencecah dua kali ganda harga...wut to do?

So,aku pun nk carik centerpiece yang unique tanpa menggunakan bunga2an yang banyak..betul ke aku nih??sbb aku sgt gemarkan fresh flowers..huhuhu...contoh yang aku dapat adalah pic nih!sgt feeling2 bila tengok!hahaha

pic taken from here

forget where i got this pic!

pic from vowweddings.wordpress.com

bg aku ni unique la..sbb tak guna flowers..sumthing different..ya saya nk kan kelainan..!(gedix bukan??) any ideas?leh la share ngan aku...okeh!

12 comments:

sweet cravings said...

amy, buah- buahan & candles menarek!! tp, sy suka jugak rumpunan hijau dlm pasu kecil2 dan beribbon.. erk, faham bukan?? hahahah

SK said...

Ehhh...1st picture tu sgt suka la!
Comel nyer :))

AmyMizzunderstood said...

sweet cravings ::yup!amy ingat nak gunakan fruits..nampak fresh..lagi leh makan kan...tak bazir...yup2 faham..pasu2 kecil..ada ikat ribbon yg cumel!saya pun suka jugak!

SK ::yup 1st pic tu i dpt kat kg pengantin punya website!so far bukan dari the knot!hahaha... :)
orang kita pun leh buat!!cayok!!

sweet cravings said...

amy, tetiba terfikir, rumpunan rumput tinggi dlm 15cm pun menarik dlm pasu kecil ber-ribbon sbb, ur wedding theme lime green kan??? just a thot though~~ ;)

hidden.wing said...

We’re in same boat - getting married on super peak of flowers price! Hehe…

Babe, if dome style, artificial flowers/plant keliling dome pun dah ok. Otherwise, you need tall & bold deco for centerpiece to be significant – ni case container pulak yang mahal hehehe.

If buffet style, candle in glass tu nice. Teringat Maya Karin bile tgk apple tu :D

I cant afford centerpiece, so I tabur flower petals je lah keliling dome tu boleh tak hihi

AmyMizzunderstood said...

Sweet cravings ::agreed!thanks for ur opinion darling!

hidden.wing ::petals pun nice jugak nampak sweeeetttt,,...kan?

sarahsayangjiman said...

Amy, sarah ader tgk satu centrepiece kat martha stewart yang bleh DIY. tapi tak sure lak lawa ke tak kalo buat sendiri but ure creative, boleh kot jadi tantekk..

http://www.marthastewartweddings.com/good-things/true-paper-whites?rsc=taxonomylist-a_flowers_table-arrangements&lnc=b1cb77c119b1d110VgnVCM1000003d370a0aRCRD


Buat fruits as centrepiece pon lawa. leh makan lepas tu.

AmyMizzunderstood said...

sarahsayangjiman ::thanks for sharing!!yup2!i penah tengok benda cam nih!tapi nk buat tu yg mls sket ahahahhaa...i agreed fruits as centrepiece!

Dzulkarnain M.Razak said...

ko letak kaktus la..nampak macam lain cket..pastu kalau ader yang tak puas hati..bleh lawan baling² kaktus..

anil lutaze said...

Ouh..sesunggohnya saya xdk mmpunyai masa nk decorate meja2 itu...nsib baik kanopi man provide free centrepiece...

amy..kmu kerah je ur sedara atau ur sis buat itu nnti..u just give them an idea..hik

Wedding Bells said...

sgt2 suke what Suriya greenapple did for her wedding...
different kan

Que said...

sangat cantik...

kalau ade pre-wed... boleh lah gantung pix pre-wed tu kat table.. jadikan centerpiece..

www.facebook.com/queariffin

enjoy the pics... get some ideas