Monday, July 13, 2009

Akhirnya...

Wah...wedding exhibition yang pertama kalinya aku join..sangat2 memenatkan..yes its true tapi sangat la seronok..sebab i've gain a lot of experience..lot of new fwens...love it so much!even penganjur sangat2 s**k!nnt aku cerita...ini harus diberitahu..so that pada sesiapa yang baru2 nk mula business tak silap langkah...

Bunting design by : Atim
Booth setup by me and Atim..
the fresh flowers hantaran
me and Atim yang sudah penat...hik3

Booth dibuka pada hari jumaat,10th July 2009..oh ya aku terlewat!semalaman mengerjakan barang2 yang harus disediakan esok!dan pulang lewat pada hari khamis untuk setup booth di Amcorp Mall...Huhuh..sangat tak bagus..jgn ikut jejak langkah aku!biasalah nama pun 1st time kan..so mana ada experience..Ada sedikit kehambaran kat situ..dan aku sedar tiada promosi yang dijalankan oleh pihak penganjur...sangat malang!tapi terkejut kerana yang singgah di booth aku adalah dikalangan bloggers juga silent reader...hahaha..terima kasih buat kalian!memberi semangat untuk aku teruskan semua ini..

Sampai la 12th July 2009- closing..dimana baru lah ramai pengunjung dtg ke booth kami..setelah melihat dan bertanya itu ini..ada yang terkejut kerana harga yang MG tawarkan..sangat berpatutan..ada yang kata "so CHEAPP!"..erk?Aunty itu terus memeluk aku..mungkin sedikit excited..hahaha..its ok..saya pun nk kawin..jadik saya tau bride to be sangat memerlukan wang pada saat2 ini..betul tak??Very reasonable price aku tawarkan sehingga hari ini.. :)
Pada sahabat2 yang dtg, keluarga...aku ucapkan ribuan terima kasih..atas sokongan padu..kepada tunang tercinta yang turut serta membantu dan mengusahakan business beliau..sgt2 dihargai..i cinta u la Atim.. :) even kdg2 ada perbezaan pendapat..tapi still kita habiskan dengan jayanya!..yihaaaa...

My family...

Untuk kwn2 booth..terutamanya pada Ahmad Fairuz Photography dan isterinya Siti, dari Rumah Kebaya..yang tak jemu bercerita tentang kehidupan mereka..business,juga nasihat dari anda tidak akan saya lupakan..Siti,jangan lupa ya tudung buat saya!hahahaha..

Kepada Fairuz Ismail (Principal Avicenna) turut dtg menjenguk kami dan kawan2 beliau..Wah seronoknya berada di dalam situasi begini..menerima nasihat dan tunjuk ajar dari mereka sangat2 di hargai.. terima kasih!

Even without my sis,Amie...Lastly aku berjaya jugak handle segalanya..Tahniah untuk aku!agagag dan juga Atim... :)

20 comments:

* Nat Azmi * said...

Tahniah babe...i nak pie, tp i jauh...all the best with the business, n gn sesekali give up... ;)

AmyMizzunderstood said...

* Nat Azmi * :: thanks ya...sure takkan giveup!insyallah..

Anonymous said...

Amy,
tahniah...satu permulaan yg baik kan...lepas ni klu ada exhibition, leh join lagi...tul tak??
Hope bisness berjln as what u plan...
I really tergoda dgn pic gubahan dkt ur bunting tu....
Insyallah, ada rezeki nnt leh u wat kn tuk i..
all the best....
-watie amcorp mall

Ahmad Fairus & Sitti Nurs said...

Akhirnya...da tau dah blog u yg mana....hahaha,apapun best kenal korang..nnt wedding jangan lupa jemput yer..keep in touch ok..huhu

yanna said...

hai cik amy...
congrats...best nyer tgk ur booth.
rase cm nk kawen lg skali plak.

AmyMizzunderstood said...

Anonymous :: thanks again watie..!i lapp u!

Ahmad Fairus & Sitti Nurs :: ooo dpt jugak akhirnya blog ini..cess!ahahha dun worry,akan ku promote biz u guys!keep it up!

yanna :: hahaha dah terlambat yek?takpe2...anniversary leh lagi!

Mrs. Amie said...

kalau aku ada, mesti lagi meletop booth kita kan.. sbb ko sorang2 terkontang-kanting aku tgk...hihihihi... dik, bosan dok umah dik... naik kematu punggung aku asyik duduk, tido.. oh ya.. tapi mlm aku tak boleh tido.. gara2 qaira yg berjaga malam.....haiishhh

BuTtErFlyInFraMe said...

nak tnya, ade lagi ke stock bunga dulang yang kerawang silver tu? nk beli..tengah mencari...nantionforn harge ekk..heheh tq!

Nariko said...

amy.. best of luck! moga makin maju bisnes awak.. i love your style :)

~Myra~ said...

amy congrat`s...pasni sure jadi biz woman yg berjaye....keep it up the gud work ok...chaiyok!!!!

AmyMizzunderstood said...

Mrs. Amie :: itu kalau ko ada la...mmg tak la kan??tekontang kanting..tu wajib laa...mak mandir katenyer..

BuTtErFlyInFraMe :: mari mengemail saya ya!

Nariko :: thanks nariko..!thank u so much..

~Myra~ :: thanks babe!doakan je aku ya!

esca said...

eh amy amy.. awak buka booth kat amcorp ehhh??
nanti kita nk pi laaa

AmyMizzunderstood said...

esca :: esca...hari ahad ritu last day la esca!hihihi terlambat sudah anda!

ReadZul said...

ermm nie la tuannya ye...

i like ur concept..
so the elegant

mcm motto koranggaks

simple yet exclusive.. :D

promo kat amcorp mall mmg mcm ape ntah.. :(

but takpela. since first time...

klu ade lagik nak join ka?
huhuhuhu

AmyMizzunderstood said...

ReadZul ::hi,..hahah pandainya mencari blog saya!hihihi..

ye la..tak ckup promotion!!hampes..tapi alhamdulillah feedbacknya agak ok la...huishh..tah la..next time kena tgk juga sapa penganjurnya!penat kan??tapi takpe..ur flyers dah terbang jauh rasanya kan?insyallah ada la rezeki nnt.. :)

esca said...

loorr... ahahah.. lawak betul.. x pe lah next time, x de rezeki..

ReadZul said...

ngeh3x....

bukan susah pun nak carik :P
tahu xpe...

they failed as organizer..

tapi nasib la byr skit jerk la..

klu x .. pasti megamuk giler.... :d


yelah u punya hantaran cantiq.. :d
i like. :d

AmyMizzunderstood said...

ReadZul :: ke atau sbb kita bayar sket jek?hahahhaa... thank u for the compliment.u guys punya baju pun i suka..lagi2 yang color hijau tu..stunning!

wahidayaakub said...

hai

saya saja-saja surf2 blog awak tengok2 ada entry ni. that was a good start for you. nanto midvalley punye join tak? kalo join boleh saya singgah booth awak hehe :)

AmyMizzunderstood said...

wahidayaakub :: oo thanks ya!midvalley tak la..hihihi saya kekurangan masa dan tenaga sekarang ni..bz dgn preparation my own wding..dan juga tempahan masih byk!hehehe