Monday, October 26, 2009

Happy Birthday Amy!!

Hi peeps!...

Huhu..1st of all nk wish thanks to beloved fiance,Atim...luvly cuz,Eva...my bestie fwens...Nana..Sani and Ain...thanks guys!

24th October is my birthday..huhu...yang ke 25 baru..muda lagi..rilex rilex..wakakka..
malam birthday..me and Atim went out watching movie..(again!)...tepat kul 12p.m dia wish and saya telah mendapat baju yang saya mahu!huhu..tak sangka plak dapat!

huhu jengjengjeng..taraaa...saya suka!

Then on 24th saya berkerja half day seperti hari2 biasa...lagi beberapa minit nak pulang..saya receive ini...di office...

red roses..thanks sayangku..

Dan pada malam itew..saya mengajak Atim makan biasa2 aja di Kenny Rogers..sebab teringin dari hari tu lagi...so dia pun ok la..tapi masa tu kami masih di tengah2 KL..di BB...jalan sangat jammed!tolong la wehh balik umah..buat pe tah mlm2 kat KL!!then dia ckp ikut short cut..so saya diamkan saja..sambil menyanyi2 di dalam kereta..

Tetiba dia stop kat sini..
apakahhh??Rahsia katenyerr....

Saya tak mahu keluar kereta!!sumpah tak mau..sebab teringin sangat nk makan Kenny Rogers..tapi memandangkan dia dah kuar keta..dan hari sudah pun mulai hujan...terpaksa la saya keluar ikut kan si dia...

Ok fine..dlm hati ni..Ohh mungkin dia dah reserve la nih...sbb Atim suka buat benda2 kejutan seperti ini..huhu...sukaa! Setibanya kat sana..ada 1 meja panjang yang dia reserve..then saya pun tanya "napa tak dok kat sebelah saya??kenapa kenapa dan kenapa "kenapa saya banyak tanya??hahaha.. Atim ckp.." ini la namanya candle light dinner!" so ok fine..betul gak ckp dia..kan?logik2..sepatutnya meja yang panjang tu nak di deco bagai untuk saya mlm tu..tapi tak sempat sebab jumaat mlm saya ajak dia menonton wayang!huhu... :)

Yelah2..mmg la saya nangih sebab diberi kejutan seperti ini..ingat dlm AF je ke ada kejutan??
Then after makan2..kami sembang2 la..itu ini..suddenly kedengaran lagu Happy Birthday!Ohh teharunya..Atim dah jadik owner restaurant itu kah??wakakaka...habis di kaw tim nya orang2 restaurant kat situ!

Tetiba nampak candle yang bercahaya..bila tengok je pembawa cake,rerupanya Eva dan Nana...owh cousin ku..ko pun ada??!then kelihatan Sani dan Ain..OMG!!tekena panggilan hangit rupanya...korang tipuuuuuu akuuu!!kata nak tengok bola kat Hartamas...!!ishhh...teharunya saya...hukhuk...thanks korangggg!!i love uu guys!(dan2 je dpt kejutan terus love2 bagai!!)

"cepat tiuppppp!!" kata Eva...abaikan muka aku yang penuh dgn lakonan itew!wakakaka
with my cuppies by wondermilk...from Sani and his gf, Ain

sila abaikan rambut aku yang tak terurus tu..Nana,Eva and me... :)
sesi menyuap cake kat semua orang!huhu thanks darling Eva!

us!!nice and cute place!sukaa...

Sedang kami makan2...dan sembang tak hengattt..saya nampak Atim dan Sani bangun..Owhh mungkin nk pergi bayar bil kot...so takpelaa..kan birthday saya!wakakaka..tapi sangkaan saya meleset!tetiba Atim datang membawa sesuatu...Owhh tidakk...cramp jantung that day!sehari suntuk asik tekejut!!Saya juga dapat kad yang di design sendiri oleh Atim..pic will upload soon!

bersama2 salad!!huhu masa ni tengah cover nak nangih kali ke berapa saya pun tak ingat!!
muka nk diva jek!ha amekkk!semuanya adalah Rahsiaaa....(cam iklan misteri nusantara jek!)

syhhhhhh!!
thanks sayang for lovely day!saya sayang kamooo!
sempat lepak di Old Town Yap Kwan Seng semata2 nak bertemu dengan Si Nad nih...Owhh kami jumpa Aznil Hj Nawawi kat situ...huhu keta dia besar okeh!

Satu hari yang penuh kejutan...huhh!saya sangat seronok+touching+sedih dll....Thanks again yayang!!dia kata untuk plan all this stuff makan masa berminggu2..apa pun thanks kat kekawan lain yang sanggup habis masa untuk birthday si gila nih!thanks again..n love u guys!!

31 comments:

Jaja said...

amy...happy birthday. beruntungnya kamu dpt tunang yang romantisss...

Mawar misswateva said...

babe, x sangka kn birthday kite lebih kurang.mest perangai pn same weng...heee.=)

neway, happy belataed birthday k dear..=)
may all our wishes come true..=P

i ade add u thru ym, tp still pending.*sob sob*..=(

Qis said...

Amy, Happy Belated Birthday!!! bestnye dinner tu...

AmyMizzunderstood said...

Jaja :: hahah itu lah..haishhh...syukur alhamdulillah..

Mawar misswateva :: hah yeke??apa add ym u?meh nk add!

Qis :: thanks babe!best2..tempat dia menarik...makanan sangat sedap!recommended!

[ Hanie ] said...

hoo bestnyaaaaaaaa!
bile nak rase jantung cramp mcm u ni amy hahaha. terkejut2 seharian ye :D tapi tekejut yg berbaloi baloi kan?
happy belated birthday, smoga kegembiraan sentiasa ada utk korang berdua :) Sweetttt!

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: alahai hanie..seronok mmg seronok betul2..berbaloi2!!
tapi cramp tu sangat cam sakit jap tapi sonok..sakit jap tapi sonok..arr camtu arr..nnt i pakat ngan cik abg u soh buat surprisee kat u..jgn tekejut beruk sudah!wakaka
thanks hanie..pray for us.. :)aminn

Riena said...

happy birthday amy.. mesti best sangat dpt present tu kan?

BuTtErFlyInFraMe said...

AMy : Happy belated birthday!!Owh date kamu sama saya punya bapa la...hehehe.. well, that suprise mmg suprised habis la..sweet nye atim kan? untung u tau!!

dialicious said...

Happy belated bday amy!nape amy makin kurus?rahsia pls..opss..nama pun rahsia kan..hehe..ur so lucky to have a romantic fiance.huhu.masa tunang aritu diah dptla kejutan2 AF ni.tp dh kawin xtaulah kan..serahkan pd takdir jela..hahaha

AmyMizzunderstood said...

Riena :: thanks riena..huhu suker,...

BuTtErFlyInFraMe : owhh really??mesti bapa kamu garang dan sweet orangnya wakakaka!

dialicious ::diah..kurus ke?wakaka maintain jek skrg nih!takot..ha masa tengah nangih2 tu..amy ckp kat atim"time kawin tak buat camni u siap!" wakakaka..dia ckp time kawin lain...lagi best!

BuTtErFlyInFraMe said...

amy :garang dan sweet itu kamu ye??hehehe.. bapa saya ni tak garang, tapi kalau marah tu boleh tahan gak la kot..tapi jarang-jarang, bak kata pelakon dalam nujum pak belalang tu...heheh..

AmyMizzunderstood said...

BuTtErFlyInFraMe :: ha hahaha sayalah tuu!wakakak tapi kalau marah mmg meletop la semua!hihi tapi saya baik ati!hihihi

NuRuLeRnAdEwI said...

Amy....
Sungguh seronok... Bila laa Erna nak merasa cmni lakss.. huuuu...

AmyMizzunderstood said...

NuRuLeRnAdEwI :: erna..kalau dia tak start,u kena start dulu!hehehe...rahsia nya laa...anda pasti mendapat balasan yang setimpal!wakakkaa

malyn said...

amy, saya suka baju itu. owhh..nape saya suke sume baju yg kamu pakai??huhu..adakah taste kta serupa?itu baju beli di mana ye?haruskah saya mencari yg serupa juga??

Yann said...

Hepy belated beday dear;;

amboi..sumpah best gler all the suprise by enchek tunang tuh,,,

Mrs. Amie said...

oo..ramantik katanya... pasni, klu gaduh2, ko ingat moment romantik ko nie..paham?

AmyMizzunderstood said...

malyn ::owh yeke?cari lah di JASPAL..saya suka shopping kat situ..pergi yang pavillion punya branch!each branch lain2 baju...

Yann :: thanks yann!

Mrs. Amie :: harusss!!saya nyesal

Sabby said...

mashaAllah wah so romantic la your atim...best kan...semoga berkekalan hingga after kahwin...

happy belated birthday dear...we are the same age...

sitijamilahazmi said...

happy birthday amy!woh woh woh sweet gila atim ok.and ure such a lucky girl darlin!may u be blessed all the way amy! =)

Elly ANAILLE said...

jeles...best gle dapat surprise tahap nak nangis 20x nih...

neways, happy belated birthday dear!

AmyMizzunderstood said...

Sabby :: thanks sabby!amin2..

sitijamilahazmi :: thanks babe!pray for us..

Elly ANAILLE ::thanks elly!!:)

♥♥relyza♥♥ said...

happy birthday amy...
romantik & sweet couple kamu berdua ini...
suka sgt!

AmyMizzunderstood said...

♥♥relyza♥♥ :: thanks dear!

Nurulhuda|Adlie said...

amy, happy birthday dear!! hope u gonna have a beautiful journey ahead, and lucky sangat u have atim yang sangat cool and romantic.. :)

AmyMizzunderstood said...

Nurulhuda|Adlie :: hi thanks ya!tu la romantic gitew..wakakaka

anil lutaze said...

seiously mcm x percaya yg i x comment dis besday entry lagi...

amy...happy belated besday k...muahhh....yg ke???

heehehe

sonok dpt kejutan tergezut2 spjg hari...my hasben plak bkn type suprise bagai...haha..straight to d point je...

anyway happy bile tgk u happy..

good luck 4 everything

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: pecayalahhh..hehehe..its ok la anil..dah lepas pun..ceh cam artist plak dah surprise2 nih...

thanks babe!thanks a lot!

Nurulhuda|Adlie said...

notice tak profile pic kita? dedua nak diva letak pic pegang bunga, eheh!

weDa said...

hapy belated bday amy :D

(baru baca entry ni hehe)

AmyMizzunderstood said...

Nurulhuda|Adlie :: hahaha..nk buat camne kann nama pun diva gitew!agagaga

weDa :: thanks dear!