Wednesday, November 11, 2009

Outdoor photoshoot

Hi peeps!

1st of all saya nak jerittttt yihhhhhhhaaaaaaaaa!!
Sebab outdoor photoshoot saya berjalan dengan lancar..a day before saya bertemu Diah kat Avicenna Studio...melihat album kawin beliau..hik3..(saya orang pertama tau!) Album Diah BEST!!Almaklum la orangnya cantik..semuanya automatic la nampak cantik kannn??

Kami ada la gossip2 sket wakaka..(harus yeeer!) walaupun pada mulanya saya agak malu nk jumpa Diah..wakaka..

Dan semalam kami dah shoot sehari suntuk okeh..sampai dah tak larat dah..stop for lunch then petang sambung lagi..mmg la kelakar..lagi2 orang macam saya yang tak biasa dihadapan camera!Atim ckp saya KERASS...mau tak keras...saya sorang saja perempuan kat situ..tetiba transform jadik ayu..wakaka..

So..kawan2...selepas Fairuz dan Hatta dengan baik hatinya,telah meng'edit' one of Fairuz fav pic..inilah hasilnya..seperti yang menjadik kegilaan ku sebelum ni...jengjengjeng...

taraaaa...hik3 abaikan muka saya itew!

Alhamdulillah semuanya selesai...after this Atim will design our wedding card..dan semuanya nampak berjalan dengan lancar Amin....Owhh Fairuz dan Hatta sangat teruja sebab kami adalah 1st customer yang berani shoot outdoor seperti ini..hahaha...dan saya jamin tidak ada lagi photographer yang menghasilkan gambar2 seperti ini..caiyokkk and credit to FairuzIsmail a.k.a Avicenna!!

Oh ya..seperti yang dijanjikan...pic pelamin kat Kampung Pengantin tempoh hari...sangat nice!

pic agak tak clear(hp jek)..coz mlm...dan tak cukup lighting!wakaka


Enjoy your day bloggers!

32 comments:

ctfza said...

cutenyer.. cantik gambar awk ;-)

AmyMizzunderstood said...

ctfza :: thanks..!hehe

dialicious said...

cantikkkkkkkkk sgt gamba Amy...interesting theme!album Diah cantik tp a few pics muka Diah tak edit properly..ade my fren ckp mcm bapok la apa :(..huhuh..sedey..tp ape2 pun album tu mmg cantik
It was nice meeting u amy!hopefully u could make it this sunday w atim ok!

dialicious said...

cop lupa..pelamin sgt indah dan comel...mcm ala2 precious moment punye pelamin

AmyMizzunderstood said...

dialicious :: hahah tu laa..diorang edit style diorang agaknya diah..yang pic outdoor ni kitorang siap bagi contoh gambar,cara editing..then baru fariuz try buat satu..dan hasilnya sangat best!haha..insyallah nnt diah bg detail nya okeh..

Mrs. Amie said...

nanti ada org jeles... org tue la.. org tue.. paham?

AmyMizzunderstood said...

Mrs. Amie :: ke kwn yg suka tikam belakang yang sorang lagi tu?ala..yang tu laa..hahaha..sudah la kak!

Riena said...

pelamin cantik amy...
gmbr aoutdoor satu jee? nak tgk la lagiii.. plzzzzzzzz

That's so Jaja said...

amy. great theme! cutenye atim pegang guitar kecik tu. nice idea.

AmyMizzunderstood said...

That's so Jaja :: thanks dear..picnic theme is from both of us..our wedding pun using the same theme..haha..

Mrs. Amie said...

aku nak bt cmni jugakla.. dengan qaira n aril...ekekekeke.. o si dengki hasutan tue kan.. yerla betol!

AmyMizzunderstood said...

hah buat la wehh..buat carnival theme..sangat cantik okeh!

diri aku said...

suweet u.....lain dr yg lain... =)

AmyMizzunderstood said...

diri aku :: thanks!

Anonymous said...

Hie! I stumbled upon ur page hope u can shed some light on this matter for me. Pelamin at kg pengantin tu is it outsourced or from kg pengantin's package? And have u seen the pelamin selection yg disediakan oleh kg pengantin, is it nice? Thanks! Im thinking of having my reception there as well but need to find out a lot more on the place! Thanks dear :)

-bride2be

AyureQ said...

pre-wedd photoshoot was a best moment in a meantime kan even its tiring...

mcm mana agaknya during our wedd ceremony nnt.. huhu

nway nice pic.. :)

[ Hanie ] said...

wah, nice theme! siap prop semua yg lengkap hehe. Tak saba nak tgk yg lain ;)

naddynad said...

Amy nanti tempek la lagi gambar byk2...cpt cpt ...dahh tak sabar ni...*nad tak bt pun pre-wedding shoot, huhu-sbb tu excited nak tgk org lain punye...:)

NURUL said...

nice nice nice :)

Elly ANAILLE said...

amy..lawo gambar! tetiba i pun nak buat pre-wedd theme retro 70-an. wahaha!

AmyMizzunderstood said...

anonymous ::the pelamin bukan dari kg pengantin..tu orang luar yang buat..emm i tak penah pun tengok lagi pelamin yg kg pengantin sediakan..but dia pun sub kat orang juga.. :) dia akan soh u pilih la pelamin mcm mana yang u nak..hope ini membantu..!

ayureQ:: ya betul..sgt penat..sampai berpeluh2 la pepagi hari tu..kena gigit nyamuk lagi..hahaha kelakar!

hanie :: thanks hanie..actually props sgt membantu pic yang kita nak tu menjadik..fairuz la yang ckp wakaka!

naddynad :: alaa..tak pe,nnt if u dah ada bby ke..gi buat!maybe masa tu lagi best kan?

NURUL :; thanks nurul.. :)

elly :: ya?buat la..mesti cantik!hehehe...

Sha Pattinson said...

cantik dan cool laa picture tu jeles neh hihihi sagat sempoii okey ..the pelamin very nice cantik!!!!

ieja said...

amy..cantik gambar pre wedding awak..upload lebey lagik ye.. nak tgk lebih banyak lagik..hee..



** sy link awak ye..

marryme said...

ehh comell giler gambar korang haha. cute gila k! sgt suke pls! :)

AmyMizzunderstood said...

Sha Pattinson :: thanks sha!haha pic awak pun cantik jugak laa..

ieja :: thanks awak!ya if dh dpt full pic nnt saya upload lagi..insyallah

marryme :: haha thanks kak dell!

Memey Anuar said...

amy!
cool concept hehe
kite pon dah ada concept in mind cuma takut and ada phobia sket nak ke tempat tu hehe

menarik abis la amy!
santai je kan.

AmyMizzunderstood said...

Memey Anuar :: owhh really??kat mana tu sampai fobia nak pergi?hik3...

Mawar misswateva said...

amy, cool pix!x sabo nk tgk the rest!wehee~

BuTtErFlyInFraMe said...

amboi amboi...posing sakan ye...spek mata bagai nooo....

mmg gempak habes la...outdoor photoshoot gaya mcm itu....sukaaa!!

pssttt..can't wait for mine!!

AmyMizzunderstood said...

Mawar misswateva :: hahah..thanks!

BuTtErFlyInFraMe :: amboi3!(sambil buat jari azwan ali) hahaha..owh really..tak sabar nk tengok kamu punya jugakk!!spec tu curik..wakakaka

Sabby said...

wahhh..sgt cantik gambar...kitorg buat outdoor lepas kahwin je..

AmyMizzunderstood said...

Sabby :: haha thanks sabby!yeke?owhh bagusnya..buat la seronok!!