Selasa, 2 Mac 2010

My Wedding Dress

Morning everybody...

Again..i received an email from blogger..non blogger pun ada..nk tengok baju nikah/reception saya...malangnya pada hari nikah tak de pic full berdiri..mungkin ada pada Avicenna nnt...but saya preview sket baju nikah..itupun semasa wedding Sabby...2 in 1 la senang..dapat jugak tengok baju Sabby penuh kan?

I heart the kain...feel sexy bila berjalan dia beralun lembut...baju Atim juga ada sedikit style bahagian atas...nice one!kudos RR! detailing...on the top pun sgt suka..hanya sarat bahagian atas...and the hood!!OMG!

Ramai yang lagi suka baju nikah from baju reception..hehehe..and u know wut..simple lebih baik..then i boleh guna balik baju tu untuk ke majlis lain...bijak kan?

brooch itew kepunyaan kakak dari Man Kajang...since combination color sesuai then i pakai balik ler..hehehe

Baju reception pulak adalah berdasarkan idea dari rekaan RR yang sebelum ini menjadik kegemaran ramai bakal2 pengantin..cuma ada sket2 la dia tukar..supaya tak sama dengan orang lain.. (sapa nk yang sama bukan?)

detailing...i HEART Atim's suit more than my dress...hahaha...stud2 itew sgt rock!
full view...inilah hasilnya...owhh with shrek shoes...gila la kalau tak gila...haha

RR bagi i veil and crown...perasan tak i tak pakai anything??except fresh flowers?orchid..yuupp!bekeras tak mahu pakai veil bila disuruh Tiar..i need sumthing yang simple..coz my baju dah bling2 here and there..Tiar pesan..."I boleh buat..tapi if parents bising2 ke kata simple etc...u jawap!"hahaha takot rupanya...then i said "Beres!"

And ada pula insiden last minute..which is butang baju Atim yang atas tertanggal...Its already 7.15pm...and we all kat dalam bilik tu mengelabah tak ingat!!Atim lagi tak senang duduk..dan saya pula tak sanggup nak tengok dia dalam keadaan mcm tu...Thanks to Tiar sebab try call RR,and RR pulak bz untuk concert Dato CT! Since one of Atim's best friend baru nak keluar rumah..then we all suruh dia bawak kan benang dan jarum...tapi mana nk carik ganti butang yang hilang? Anil and Zam was there!and diorang jek yang tahu mcm mana haru nya keadaan dlm bilik tu...hahaha malunyaaa...

Lastly,RR send Kimi (one of their friend) to KP,bawak button baju Faizal Tahir uoallss...(since diorang ada concert bersama Faizal Tahir,CT and Aizat...) So button FT tu la diganti balik kat baju Atim..siap tolong jahit kat situ jugak...ask Kimi to mkn first before pergi..but dia ckp bz kat sana...so ok btw Thanks a lot!! And i tak rasa semua designer sanggup buat mcm tu... believe me!

So itulah citer disebalik baju2 pulak...haishhh dasyat kan?tapi bila ingat2 balik kelakar....beria semua mencari brooch yang bersesuaian untuk ganti button Atim tu...

27 ulasan:

anil lutaze berkata...

ya..saya ingt insiden butang itu...siap dah ganti brooch dah...sian atim...sbb tnggu kata on d way nak antar butang..x sampai2..last masa berarak, ehhh!! butang dah ade lahh!! wee.... baru ngam ho

Unknown berkata...

dasatnya amy. behind the scenes macam ni bes, kalao ada orang rakam lagi bes. hehehehe

Nur berkata...

Cantik..
Berapa RM baju nikah itu?

AmyMizzunderstood berkata...

anil lutaze :: hahah kejap ada kejap tak de kan?tu la at last!

NahWaL :: tak sure la videom an tu record ke tak aksi2 gelabah kami..hahaha

Nur :: Nur email saya okeh

Unknown berkata...

amy, nak tanya pasal baju juge. mau hantar kain reception. email amy apa ya lalink?

Mrs. Amie berkata...

bagi balik kerongsang tuh!

AmyMizzunderstood berkata...

NahWaL :: amymizzunderstood@yahoo.com

Mrs. Amie :: wakakakaka...aku pakai nampak cantik sket kak..wakakaka

oshinz berkata...

i memang heart both ur bajoos sis. pas tengok baju u tu tros siap2 semangat nak kumpul duit banyak2.. baru kawen. haha.. kerana baju je okeh. tu belom pelamin lagi. ishk..

Tanpa Nama berkata...

i suke gilerrrr baju nikah u..simple yet sweet..

AmyMizzunderstood berkata...

0sh!Nz d' sen0r!ta :: hehehe ye haruss!bagus2..simpan duit ye..

farah-shoppie :: thanks farah!

hana yoriee berkata...

yea...saya pun sgt suke outfit nikah amy!! hehe..
huh..nasib baik sempat jahit butang tu..macam mana lah boleh tertanggal?

AmyMizzunderstood berkata...

hana yoriee :: tah la..jahitan kurang kuat barangkali..

Nariko berkata...

wahhh// cerita disebalik cerita. nasib baik last2 minit semuanya ok. so butang FT tu u simpan la eh.. best giler

Farhana Baharin berkata...

aku mmg sgt suke okeh bj nikah n reception...sgt gojes..lagi2 bj nikah itu..naseb xmuat, klu x aku sewa kt ko jer klu ade dinner..ha ha ha

Liyana SCR berkata...

Baju nikah u cantik! ^_^
O btw, nice blog! ^_^

mama affan berkata...

mmg heart jugak la kat baju nikah amy..cantik..cantik..dah la ade warna pink..sesuwei sgt ngan amy..

shapattnson berkata...

nice baju semuanya ... waaa rupanya ada kisah sebaliknye ..mcm i lagi drama ... anil memang sa-orang pembantu yang terbaik hheheheeh ..waaa ada aura-aura faizal tahir yeak ...

Hana berkata...

suke jugak baju nikah tuh.. especially kain tuh.. really sweet!

AmyMizzunderstood berkata...

Nariko :: hahah tu la azi..atim simpan la at last...

faRhaNa :: wah sewa katanyer...tu aku simpan sampai raya thn ni..

Squarecut Ring : thanks ya!

fikaryna :: time kasih..eheheh

Sha Pattinson :: anil mmg terbaeeekkk

Hana :: tq2...

Unknown berkata...

Amy, suka baca your blog but segan nak komen hehe.. memang suka sangat2 wedding u and atim. plus these dresses are amazing!! ♥

Mimie berkata...

hey amy,

i baca2 b2b blog then terjumpa ur blog. tgk2 pics, x sangka ur hubby = Hatim. i kenal hatim time zaman2 belajar dulu.

btw,ur baju nikah sgtlah cantik-tertarik. leh x i tau RM nye.

mimie_7007@yahoo.com

tq

AmyMizzunderstood berkata...

Ami Schaheera :: hi ami..yes i pun baru tau ur blog from Diah..sebab u buat kita punya gathering logo kan?gud2 nice one!thanks for the compliments

Mimie :: dear mimie..owhh kawan hatim ke?hahah ok insyallah i will email u..tapi if i lupa email me amymizzunderstood@yahoo.com okeh

[ Hanie ] berkata...

hee baru prasan your baju nikah and sab punye baju nikah, tang kain ade lah agak sama! ke mmg same? yg mane, saya amatlah berkenan!!! gagaga.
huu ade cerita sebaliknya rupenye...tp pd org yg tatau, nampak smuanya sempurna je kan huhu.

AmyMizzunderstood berkata...

[ Hanie ] : ha ahh style kain jenis sama..amy pun tak tau..sebab yang design baju ni bukan amy yang mintak..amy serahkan kat RR...hehehe

Ms.TinyFeet berkata...

ooowh gitew ye al kisah nyer, aiyohhh, nasib semua dah selamat5 kan...abby pun sama, suka giler baju nikah amy....sweet gitew...hehe

AmyMizzunderstood berkata...

Ms Abby :: thanks abby!nnt buat cecantik baju nikah tau..hehe

Unknown berkata...

salam amy,

love ur wedding & nikah dress. boleh tahu cost nyer. only if you dont mind of sharing

tq
mimie

mimiedy.wed@gmail.com