Wednesday, March 3, 2010

Pre-Honeymoon

Morning peeps!

Lupa plak nak citer pasal pre-honeymoon lepas..tapi kang muntah darah lagi kang..tapi tak pe la..kalau nk tengok pic2 lain ada kat FB..ni pic2 yang berkaitan dgn jalan citer jek..okeh?

Well lastly kami decide nak ke Damai Laut,Lumut....Atim's bro yang suggest tempat ni..since ke Lumut mmg baru sekali jek kot..package honeymoon..tak mahal murah jek..sesapa yang nk try boleh pergi..okeh?Kami tak ke Lumut terus, tapi singgah sebentar di Taiping..even jauh keatas sket..tapi Taiping adalah tempat Atim membesar... even dia lahir kat Kedah..

pengantin baru lagi kah?
Lake Garden,Taiping
feeling2 citer SEPI...erkk ke feeling2 bercinta dulu2??
SMK King Edward..dulu soh gi sekolah ponteng..sekarang gedix kan?

Rumah lama Atim...susunan dinding itew masih di kekalkan di rumah Bangi...
kamilah REMPIT tegar satu masa dulu...

we get this souviner from Damai Laut
first day dinner tak tau nk makan kat mana...and kami pilih room service saja..lagi best leh tengok tv dan makan dalam gaya bebas!Esok paginya..kami melawat turtle...motip dgn honeymoon?tak pasti..tapi ni one of activities yang diorang provide..
Around 2pm..kami ke Pangkor..siap sedia menaiki speed boat!which is saya tak suka air!!naik flight tak pe berapa jam pun sanggup tapi tidak pada air..

hehehe..untuk mood yang lebih romantik dan feeling2 azura..kami decide sewa scooter...(scooter eh...tak mo motor rempit2 nih)
haaa...motor sama theme ngan wedding camner?ko ada?wakakaka
mmg carik pasal...sunburn habiss!tak ke gila tengah hari buta nek motor pusing pulau??
balik ke bilik tengok2 dah ada ni kat katil..huhu...and bubble bath too!huyooo romantic habis la kira
tudiaa...candle light dinner..if table cloth dgn chair cloth masa wedding dia bagi color nih..mmg aku amok sehingga titisan darah terakhir lah kira..

Last snap before balik ke Kuala Lumpur...

Sampai di Taiping,kami singgah makan dulu..pastu baru la start pusing2..jumpa kawan sekolah Atim..tengok rumah lama dia..singgah rumah jiran2 dia..which is sangat seronok...dan buat saya lebih dekat dgn dunia Atim sebelum ini...

After that kami sampai ke Damai Laut around 6pm..check in..rest2 jap then dinner dlm bilik..sambil tengok citer Bedtime Stories..Esoknya dpt free breakfast, then pergi melawat turtle yang tak berapa nk ada tu..tapi sian tengok..Around 2pm kami bergegas ke Pangkor..dengan sewa scooter RM40...jalan2 dan carik makan..pastu shopping ikan2 dan sotong yang manis2 tu...untuk dibawa pulang ke KL..patutnya tengok sunset petang tu..tapi disebabkan keletihan tak jadik...mlm tu ada dinner pulak..makanan dia sedap!!style2 makan kat The Apartment la..

Esok pagi breakfast free lagi dlm bilik saja..before kami check out..Dan terus pulang ke KL...
Oklah..tapi still penat tak habis..sebab ingat boleh rest2 sket..tapi tidaks..keletihan yang berpanjangan....sampai la hari ni leh camtu?hahhaa


21 comments:

Anonymous said...

yepiii..yepiiii...plan for the next honeymoon ok..paris?mungkinkah..-yus-

AmyMizzunderstood said...

yus :: alahai..pecah rahsia wakakkaa

aNiSr 97 said...

nice ;p

cup~ rasenye u ade post yang u nak pi KP malam smalam kot~ errr ke~ page orang lain aaa? ahahahah ;p just nak tau ape statusnye~
*sebuk ala ala chek keah ;D*

AmyMizzunderstood said...

aNiSr 97 :: ada2...heheh nnt saya citer...huhu cik kiah pun cik kiah laa...i loikeee

nurarinab said...

wah..best nyer..skrg x sabar nk g huneymoon jugaklah!!hehehe

♥♥relyza♥♥ said...

wah!!!
best tak sana???
same plak kita...ada pre-honeymoon
ehehehhee
opssss sy lmbt g. bukan pre-wedding honeymoon tau...mau kena parang

pssst....nampak sgt cahaya bahagia kat muka amy

AmyMizzunderstood said...

nurarinab :: hehe pergi la..best jugak..

AmyMizzunderstood said...

♥♥relyza♥♥ :: hehehe..tak pe nnt leh pergi kan??

psstt muka amy bercahaya sebab kena cahaya matahari wakaka...tapi yes ...amy happy sekarang

Anonymous said...

Amy,

ramai yg tngh tunggu citer seterusnya psl KP ni..cepat cepat update...hehehehe
dear...x nak review psl gubahan hantaran u ke...or u dh wat entry psl tu tp i yg ketinggalan ke???? huhhuhuhuhhu rasa nyer mcm belum kn......
anyway, congrats.......

-watie

AmyMizzunderstood said...

waite :: ok2 esok saya update pasal KP tu hehehhee..bout my hantaran tak de pic yang clear kecuali kat OP..tak best nk review..

[ Hanie ] said...

wahhh, walaupun sekejap, pengisian tetap ade kan? huhu penat sampai ke arini? takpe, lepasni next honeymoon kasi rehat habis-habisan yerk

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: haha..cehh mcm buat karangan je kan hanie...ada pengisian tuu..hahaha

anil lutaze said...

waaa...yg ada patel bentok love yg x tahan tu...pasni nak juga tempah bilik honeymoon suite...bahaha...padahal bukannye pngantin ponn..

suka x gi tepen...rumah tu kosong dah er??

phia said...

lamaaaaaa gila tak drop comments.

anyways congrats once again!! yeay!!
selamat semuanya dah..

phia tak pernah ke taiping, dr gambar2 amy best je tengok. rasa nak pergi lak... so, kat mana real honeymoon nih??

modusoperandi111209 said...

slm amy..

br last week kami g dating2 kt tmn tasik.

pic atim feeling2 cam filem sepi tu same ar ngan kami. kami pun snap pic sebijik camtu.

huhu.. kebetulan =)

ieja said...

amy.. xkira la sunburn ke ape, tp muka awak ttp nmpk cute.. mesti en atim seronok , kali ni kembali ketempat asal bersama isteri tercinta.. :)

Fathiyah said...

kte plg suka gi taman tasik taiping kalo blk kg.taman tasik plg cantik bg kte.pokok tu yg mhl kan =)

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: apa slhnya puan anil..tak payah tunggu honeymoon pun leh amik package tu..huhu...

phia :: haha sonok tau taiping..ada byk makanan sedap2 atim cakap..real honeymoon??tungguuuu..hahah insyallah..

modusoperandi111209 :: mmg semua orang akan snap pic mcm tu..since citer SEPI kat situ kan

ieja ::hehehe thanks!

Fathiyah :: betul2..pokok tu buat suasana nampak cool jekk

yooryn said...

cute couple........sukeeee nengok....
u were born to b together!!!

AmyMizzunderstood said...

yooryn : time kasih heheh

Ms Abby said...

bestnyerrrr g honeymoon~~~ hehehe