Monday, April 26, 2010

Ultrasound

Yihuu..

Hi peeps!Selamat hari isnin..even ianya sgt membosankan..nak tak nak keja je la!!
Well today i nk citer bout my appointment dengan Klinik Pakar Wanita An-Nur di Bangi..kali ni saya pergi berjumpa dengan doctor pakar pulaks..Doc Fatimah..which is ramai yang recommend dia ni..so lastly kami pergi..

And yes..she is sooo kind..and dari segi dia consult sgt2 buat saya senang hati la..at least saya tahu kandungan ni sihat...and kemudian kami teruskan dengan ultrasound..fine..mmg kecik lagi..tapi bukan hanya 'dot' je saya nampak tau!wakakaka...

Saat dia scan tu dlm fikiran,mesti kecik lagi..tak nampak apa pun..tapi salah pula jangkaan saya..
saya dah boleh nampak tangan dan kakinya yang baru nk keluar...alahaii...comel!!
bentuk kepala juga ada!dan yang paling teruja apabila dapat melihat heart beep si kecil..
Alahaii..tak tergambar dengan kata2..hanya mampu berdoa..selamatkan la kandungan ini..biarlah dia membesar dengan sihat dan sempurna..

Dari scan tu pun boleh tau berapa minggu kandungan saya..tepat menunjukkan 8 weeks and 5 days (sabtu lepas)...dan this week dah masuk 9 weeks!and hope segala sickness saya terhapus!wakaka Insyallah...

me and my lil baby...oh yes..saya dah berambut pendeks!

Alhamdulillah..doc said baby sihat dan tak de apa yang tak ok...Amin..

31 comments:

MyRule said...

Rasa lega kan..?.. Insyaallah..me doakan amy get tru semua tu dgn semangat..:p

-yani- said...

amy, maknenye usia kandungan kite lebih kurang je lah kan?

BuTtErFlyInFraMe said...

alhamdulillah :)

ShahidaAzlini said...

semoga amy and baby sehat selalu..AMIN

AmyMizzunderstood said...

MyRule :: Thanks!awak pun sama..take care!

-yani- :: ye ke?sama kot..hehe

aleena :: thanks..awak bila lagi?

ShahidaAzlini :: Amin...semoga begitu la hendaknya

Mrs. Amie said...

Ek eleh.. boleh plak pose cmnie yer.. mesti dasar malas nak scan pic tue.. hiks!

Anonymous said...

how much ek annur charge utk ultrasound/antenatal check up?

AmyMizzunderstood said...

Mrs Amie :: baru la ada pic ibu dan anak ..wakaka..

AmyMizzunderstood said...

Anon :: Its around RM160..including ubat and rawatan+ultrasound

fikaryna said...

momy 2 b..sila ambik award di blog ryna..huhu..

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

congrats...
jaga diri & bb leklok taw..

neway salam perkenalan...
:)

sitijamilahazmi said...

haaaaaaaaaaa amyyyy sgt chomel rambut pendek!and nampak kurus la hai.and yes, we will all pray fo ur lil babe ok? =)

Nurulhuda|Adlie said...

comel!

Munie said...

amy comel je muka excited :))

bb pon cute nampak tgn n kaki :)

nor farhana yaacob said...

tahniah tak sabar rasanya nak mengalami saat tu.. 4lo me k..i 4lo u
http://fanaryman.blogspot.com

Ms Abby said...

Ammyyyyyy< congrats my dear, wahhhh mummy to be soon...semoga semua sehat sentiasa...dah lama x menjengah byk yg terlepas.....

dialicious said...

sgt glowing muka mommy2b ni...putih berseri..muka daddy xde ke..lama x jmpe korg..rindu!

Mama Qiestina said...

hye amy,

salam kenal :))

oho check up ngan dr fatimah gak ye? ai pon ngan diaaa.besh kan..bersalin n kena c-sect pon dia buat..berbaloi lah.she's so kind kan.

ai doakan semenya selamat.ameem.

Mrs.aisheiteru said...

amy...xsabar nk pg check. insyallah next week kat same place jgak. tak sabar :)

if u dont mind...bleh share x cost rawatan. email me aisheiteru@gmail.com

AmyMizzunderstood said...

fikaryna :: dah amik..thanks yer!

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ :: insyallah...doa kan baby sy sihat yer..

sitijamilahazmi :: thanks yer babe!pray for u too!

Nurulhuda|Adlie :: thanks!

Munie :: heheh belum tengok muka daddy dia..lagi excited!

nor farhana yaacob :: sampai masa..akan rasa jugak..hehe dun worry..

Ms Abby : maklumla org tu bz nk kawin kan...hehehe..thanks abby!

dialicious :: heheh miss u too!kita tunggu reza balik then kita jumpa reramai lagi ok tak?

Mama Qiestina :: owhh really?yup2 dia sgt soft and kind kan?hehe..i pun suka tengok muka tenang dia..

Mrs.aisheiteru :: owh yeke..ok2..nnt update me ye pasal your check up!dr fatimah juga ke?

shadashidi said...

cograts :))

[ Hanie ] said...

hee, mmg comel! lega kan amy. haih, bole tido lena pasni :D

shafiza jai azali said...

amy, comell gilerr rambut pendek.. take care tau babe :) rindu nak gossips.. hehhe

AmyMizzunderstood said...

shadashidi :: thanks!

Hanie :: hehe..tu la baru la lega..nk muntah pun muntah la janji tau baby ni ada..

jai :: huhu amy pun!!tak leh gossip2 dah ngan jai...miss u!

farahfatihah said...

rambut pendek pun tetap cun =)

Sarah Abd Rahim said...

Awww babe you look so so happy in this photo! Inai pun masih ada kat jari hehe..

AmyMizzunderstood said...

farahfatihah :: huhu thanks!

sarah :: heheh kan?inai pun tak hilang lagi..hihi..tq

mummydida said...

salam..
amy..saat yang mengembirakan adalah menjadi ibu..
best kan saat tgk baby bergerak2 di perut kita..dida ucapkan tahniah ye..tak care..
oh ya..dr fatimah mmg best..dida pun check up kat an-nur bangi..tapi dah terlekat dgn dr.khamsiah..sebab babay first dengan dia..heheh

Sha Pattinson said...

congratsss bestnyerrrr nampak scan baby ..hehehehe inai pun tak hilang so happy baby sihat ...

anil lutaze said...

senang rmbor pendek dikala awak begini... x kerimasan... eh dr kejauhan pon dah nmpk..kaki dia terlonjak ke atas..

AmyMizzunderstood said...

Anil :: ha ah..betul..nampak dah kaki dia..so cute..