Friday, July 2, 2010

Be professional ok?

Ok2..actually tadi nak marah...sebab?kejap eh..
U guys boleh refer kat blog ni http://rockbabycradle.blogspot.com/


They using our pic, itu ok lagi...tapi bab padam watermark MerisikGallery kenapa??


Ok fine or u can put pic credit to MG pun dah kira bagus!Ni kes curik2 gambar orang lain..pastu buat biz mcm portfolio ko...bek tak payah yer...orang lain bertungkus lumus dapatkan job, kerja macam nak mati tunggang langgang untuk dapat kan banyak portfolio...ko leh grab kat website kami and just using without any permission lak tu...time kasih la bebanyak!

and ini dia punya contact :



CONTACT DEAR BABY

EMAIL:lovesomelace@yahoo.com.my kalo nak call or sms disini:0192024879




and if korang perasan...Pic Rizalman pandai pulak dia letak credit kat situ!!

Babe..be professional la..If u taken sumone punya picture, respect la sikit..tak payah la nk padam watermark bagai...coz orang tau siapa punya hasil kerja!!

and for the rest wedding planner, which is i notice you guys punya mini pelamin pun dia dah copy and again delete the watermark, please TAKE NOTE!! FYI aku tak penah nk dengki kat memana pihak, MALAH aku INFORM korang..so sila ambil tindakan sewajarnya..thank you!

And to owner blog tadi...aku dah bosan la org copy paste nih..so jgn buat aku marah...buat la dengan cara yang betul..!Or ko boleh tulis CONTOH2 Cradle, Mini Pelamin yang ko boleh buat!okeh?If nak maju,jangan tutup periuk nasi orang lain..better ko remove..

21 comments:

ctfza said...

omg... sangat pandai buang water mark.. sangat padai crop gambar.. tapi still nampak lagi sikit langsir tepi tu.. haisshh..org mcm ni memang akan sentiasa ada.. amy.. dugaan ni.. mungkin dari dugaan macam inilah yang Allah akan salurkan rezeki yang lebih besar utk amy n MG.. amin..

AmyMizzunderstood said...

ctfza :: tu la pasal!gambar tu org nampak pun cacat!boleh plak dia credit kat rizalman..tau la MG ni belum ada nama..tapi respect la sket..thanks ct!

[ Hanie ] said...

haih, org mcm ni pun ade ke.
mmg geramkan amy...kami ade experience, one of our friend (yg baru nak jinak2 dlm bidang sama kami) mintak izin nak guna gambar2 kami as their folio..mmg la kami taknak bg, sbb kang their potential customer duk byg gambar lain, lain hasilnye.
ini kan pula la yg 'curi' mcm ni..haih, mmg hangin ye tak

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

heh.. tak bagos tau kerje curik2 ni. kalo da ade watermark tu means orang nak protect pic die. tangan tu gatal gak nak padam2. kerat tangan tu nanti baru tahu.

AmyMizzunderstood said...

Hanie :: Suppose mmg tak boleh la!kita penat kerja tapi org lain senang2 je amik..haihshh

Osh!Nz :: betul2..logik kan?ada watermark jgn la padam!haishh tak tau nk panggil apa org camni..

Qis said...

i dont think they're capable of doing what they say they can... ye la, bukti takde, siap cilok org lain punya... hish, menipu bakal pelanggan plak tu... bkn nye susah, kata dah ada bisnes, boleh buat, ambik la gambar contoh sendiri... menyakitkan ati je kan org cmtu...

faRhaNa said...

ayoo..xde sivil punye org...hengat cantek la tuh copy2 je org nye gambo..xkisah la kan nk copy, tp biar je la watermark tuh, xpun bg la kredit..ayoo!!!tuh pun xpaham...sekeh kang br tau..tetiba lak meroyan..:))

AmyMizzunderstood said...

Qis :: tu la qis!senang jek keja dia kan?

Farhana :: sabar2 ko jgn meroyan lagi nono..

cikteratai said...

Amy~sabo ekkk....nnt naik lak darah tu..tak baik untuk baby....
tapi kalu sy ddk dekat awak pun sy marah...adoi...kita penat perah2 otak cari idea...dia curik2...bom jer amy!..:)

Faizura said...

Ya Allah, napa lah nak buat keja mcm ni? Kot yer pun nak cedok idea orang, kata ler nak pinjam, jgn terus cut and paste, pastue terus ckp, 'A blog about baby cradle"., tp tak plak dia ckp "A blog about baby cradle by Merisik Gallery", tau plak malunya, kalau tak pandai, tanya org yg pandai, jgn main tiru, esok org suruh buat mcm Merisik Gallery, haa tak tau nak buat, sapa yg malu, sory amy, just suka nengok merisik gallery, actually i deal ngan kak shaja, tp slalu jugak masuk blog u, creative...

dell @ Marryme said...

ish2. tak malu sungguh itu orang!! ntah betul ke tidak diorg buat bisnes tu ntah2 nak menipu jer.. once org bayar duit pastu lari. ada je kes camni dulu.. dasar pemalas!!

btw amy, kak dell suggest amy letak je watermark sebesar2 gambar yg amy upload tu tapi opacity font tu kasi 10% ke.. so susah skit la dia/org lain nak padam.. sbb kalau letak kat ujung2 gambar mmg senang je nak crop.. kalau amy tak sure cemana amy tanya atim.. confirm dia reti..

NuRuLeRnAdEwI said...

Amyyyyyyyyyyyy....sgt teruk org itu... Mungkin dia sendri takde idea nak buat... Biasanya org yg menganiayai org lain.. dia akan terima balasannya juga...

Sabar Amy k... kalo org nak tempah dgn dia pun... org fikir 2-3 kali... Jgn sesekali tutup rezeki org... sbb nnt Allah tutup rezeki kita pula...

Take care Amy!

cik senah said...

ermm.. buruk kelaku sungguh laa.. ish2..! dah boh water mark pun sanggup p padam? apa punya manusia lah niee....

tak pa..amy dah siarkan di blog amy nie.. maka.. ramai lah yg akan tau kelaku buruk dia.. heheh..

p/s : wahtever it is..MG memang best..! lawa2 rekaan MG.. buleh ler cik senah jadik the next customer MG kann..?? hehe

AmyMizzunderstood said...

thank you guys!hopefully kta dijauhkan dari orang2 macam ni..yang suka amik kesempatan atas usaha orang lain...

Hazlie bin Hamzah said...

adus giler ade gak org cam tue yer..sgt giler ok.. n sgt bodoh..kalo i jd dier i malu tau..tiru2..isk2..pls la.. x pe amy rezeki x ke mane..kalo amik mur2 sgt pun.. hasil nanti mur2 jugak..hahahha...pedas!!:)

AmyMizzunderstood said...

hazlie :: hahah lie!!memang pedassss gilerrr!

queen said...

hye dear,..

actually kan i pun mengikuti perkembangan blog nieyh,..since one of my friend bagitahu i..gambar dia amik tu sebijik dgn cradle i...since i baru je amik alih cradle tu dari tuan yang lama..so i tak berapa nak kesah sangatla...sebab for me..maybe dulu dia deal dgn previous owner...bila baca ur case..i rasa memang kene berhati2 dgn dia..since dia gunakan gambar you dan buangwatermark kan..

and dia guna sher deisgn nye mini pelamin kalua tak salah..ke kak shaja punye..gitu la...

seyes beb..i pun selalu inspired bila tgk OTAI buat keje kan..so biasanya just print out..dan tunjuk kat customer roughly gini2..w/o buang watermark...tapi nak letak dalam blog or portfolio sendirik?..waaah..kurang ajar kot..agaggaa

tadi iview blog dia..dah takde..dah kene delete....blog tu dahtak wujud....hope fully dia tak buka blog lain dan tempek gambar sama lagi...hihihii


salam kenal
Quiny Bridal

AmyMizzunderstood said...

queen : hi..oh really?gud!at last dia delete blog tu!tak berfaedah langsung buat kerja macam tu..i mmg tak suka!keji okeh..betul..kita boleh inspired sesapa pun..tapi jangan la amik pic org pastu kata dia yg buat..haishh tah la tak faham..maafkan je la dia..moga tuhan pun maafkan dia jugak..thanks anyway queen!

Haidar Rahman said...

Salam,..sabar yea MG & team members..kak Aida yg dipertanggungjawabkan oleh Rizalman utk majlis cukur jambul itu pun x letak gambar2 majlis tsebt di blog sb menghormati RI & tuan rumah majlis tersebut..Biz ni bkn mudah apatah lagi kita yg baru nak bermula & tidak terkenal ni kan..org yang kita anggap kawan rupanya musuh dlm selimut,sanggup mengaku pernah bersama dlm satu company apatah lagi dlm bab deal harga sanggup bg harga yg x logik semata-mata nak dpt kan job..belum lagi bab 'original copy'..itu lah masalah kita org melayu yg tiada identiti sendiri..org2 mcm ni x kisah,dia belasah je asalkan masyukkk,moga Allah berikan golongan org2 mcm ni kelebihan otak utk berpikir bg melahirkan idea2 baru..dan bg KITA yg teraniaya ni lebih sabar & tabah..kuat kan semangat MG dlm perjuangan ini..

AmyMizzunderstood said...

Kak Ida :: Thanks kak ida..memang susah nk pecaya orang sekarang ni...ada je yang dengki..tapi takpe..quality hasil tangan kita mungkin jauh lebih baik kan?semoga sukses!

Reen Tart Nenas said...

ala... die dah delete plak belog die... ishkkk tertinggal tren sungguh! takpe, amy. tu die dh delete tu, konfem takut kena saman la tu :)