Tuesday, September 28, 2010

Anon yang annoying...

Hello peeps!

Last nite b4 masuk beradu, saja la nak bukak blog sendiri...coz mcm tak berupdate jek kan...but terkejut uoalls dapat comment from Anon nih..

Comment berbunyik begini :

suka2 hati berenti kje, ko memang kje cikai je kn? harap kt bisnes je la.. klu xde bisnes mmg kje mcd je la.... muahahahha
By Anonymous on Baby Checklist on 9/27/10

I still simpan comment ni..tak tau la nk delete ke tak..wakaka...

Oklah..meh la saya jawap untuk Anon nih...

Tak tau la kenapa masih ada orang yg busuk hati mcm ko kan?rasanya aku tak kacau pun idop sesapa..melainkan orang tu kacau idop aku dulu la...first of all..selagi ada kudrat..aku pun tak teringin nk benti keja..bukan masalah keja aku tu cikai ke tak..setakat gaji 3k sebulan rasanya memang aku tak mampu nk survive..lagi2 dengan nak dapat baby nih..dan aku rasa semua orang pun macam tu..memang tak cukup...macam2 nak kena beli..tapi memandangkan kesihatan aku dan baby,aku rasa aku patut berenti..and rehat kat rumah..plus..aku ikut cakap suami aku...so kalau aku lawan..aku la dosa kan...bukan ko..bukan sesapa..

Pasal biz aku pulak..ko ada masalah ke?atau kitorang ada sakitkan hati ko kat memana?nak kata tolak customer...rasanya jarang2 berlaku la..kecuali kalau jadual kitorang dah full sangat..Alhamdulillah aku dikurniakan bakat dan boleh jugak la buat duit dengan adanya biz sendiri ni..kalau nak harap org lain bg duit kat aku memang tak la kan?usaha la babe.,..

Ko ckp kalau tak de biz aku kena keja Mc D?Pulak dah..sebelum ni bukannya aku tak pernah kerja..aku ada 5thn experience keja rasanya..tak penah la terfikir nak mintak keja jadik Manager Mc D lagi..tapi meh sini nak bgtau kat ko..keja Mc D tu keja halal weh..ko tulih comment camtu umpama hina sangat la orang keja Mc D tu..kalau diorang tak keja..ko pun tak dpt la nak rasa Big Mac,Fries yang terbaeek dari ladang tu semua..len kali fikir la dulu before ko drop comment yang tak membina..pastu macam sakit hati sendiri tengok life aku...

Aku benti keja pun ko kecoh..belum lagi dapat pangkat Dato' ke Puan Sri ke kan?mesti lagi juling ko baca blog nih...Well Anon yang annoying..kalau ko tak suka sangat kat aku..yang ko baca blog aku napa??Cuba buat keja berfaedah sket...takpela..aku AMPUNkan ko..memandangkan kita masih lagi di bulan Syawal yang mulia ni kan..aku tak de la nak kecik2 ati ngan ko...cuma nya aku tak kacau periuk nasi ko...ko toksah la kacau periuk nasi orang lain k?Aku mmg tak kenal ko ni sapa...tak kose plak aku nk carik ko ni sapa..tapi takpe..Allah tu lagi Maha mengetahui...esok lusa turn ko plak kena..mana tau..ko dpt offer keja kat Mc D plak ke?Syukur je la..janji ada keja ye tak?aku pun tak mintak duit kat ko..kan?

Nak kata aku sakit hati baca comment ko tu..tak la pulak...tapi nk gelak ada la..tapi suka ati ko la..pasni kalau comment ko dtg lagi..aku slumber jek publish..tak de hal la..aku bukan hipokrit punya orang..k?



27 comments:

Miss N said...

Sabar la Amy..
orang camni sebenarnye jeles..
Dia tak paham nape kita buat decision camtu die nk judge camtu je..

Just delete the comment kalo malas nk pk dah..

Jgn tension2 k..

Mrs. Amie said...

hahaha.. anon yg annoying! jeles dgn kehidupan org lain.. dia tak tahu biz ko income lagi banyak dr dia! budussss! lagi ko bt pa nak susah hati.. gaji si atim kan dah 5 angka.. penat jer ko nak layan org busuk hati nie.. klu gaji laki ko dh 5 angka, bt pa ko nak gi keja bgun pagi2.. baik ko tido mcm aku.. jap gi kul 10 ker kul 11 ker...baru kita bt keja kita.. dahlah boleh layan anak.. layan laki lagi..agaga.. dah sah si anon jeles.. mmglah bhenti keja sesuka hati klu hidup takde masalah kewangan.. bukan mcm si anon yg hadapi masalah kewangan sehinggakan terpaksa menyakiti hati org lain dengan dengki sbb dia tak boleh sesuka hati bhenti keja.. agagaga... alahai.. heavennya bhenti keja.. dia tak tahu ker mission kita bhenti keja sbb nak fokus on biz? Nabi Muhammad pun org berniaga.. dah sah2 berniaga tue lagi bagus disisi Islam... tak baik ko anon kutuk2 adik aku tercinta nie.. aku plak yg emo..

Sekian.

Klu ko berani komen, jgnlah guna Anon.. guna nama sebenar.. ko lagi fake.. sbb tak berterus terang n hide diri ko..kan?kan?

bride2wife said...

amy..u go girl!! :)

Dhiya said...

hye amy,
memang sgt annoying kalau anonymous comments cam ni kan? i ade gak. tapi in a diff case. Tapi heyy..dia dtg blog org, bace life org, jgn la nak buat psl kat blog tu plak kan?

i strongly agree ngan ape u tulis. life is karma kan?

:)

Fathiyah said...

ish,tak patut la si anon nih...aihhhh.mcm2 perangai manusia. amy, just happ with what u r doing skg ok. =) take care

E*eiN said...

Knekan die cukup2 kak amy... Hahah... Jgn layan die lg. Die jelez sbnrnye..

Cik NeyNa said...

kak..
biasalaah tu..manusia memang tak pernah hilang dari dengki..even kita tak kaco dia pon dia masih lagi tak puas ati..kekadang tu dah tak tau nak komplen apa tentang gaya penulisan kita lah jadi bahan nak komplen..
tapi kira ok lah kan ada orang dengki ngan kita..maknanya kita nih di antara yang terbaik lah kan??
hehehe..
well MG keep up gud work..

ps..anonymous tu actually stands for ANNOYNYMOUS..

Anonymous said...

Heran kan...ada jugak org mcm Anon ni...org Melayu ni sesetengahnya mmg busuk perut,busuk hati, x abis2dgn hasad dengki, mcmana la org Melayu nak maju....kena la support bangsa kita....Anon aku igt hg ni x penah ngandung lagi kot, tu yg hg x tau situation ibu2 ngandung ni, kena kat hg baru tau...Insaf la jgn dok ngutuk2 Amy ni...doa ibu ngandung ni selalu termakbul.....Apa pun Amy sy doakan semoga biz anda semakin maju dan selamat melahirkan baby sulung anda dgn selamatnya...Amin...


Pandangan Ikhlas Dari,
Excited Mum To Be,Penang...

Dilla said...

beb.. bravo.. hahaha

tapi,

takat sorang umat mcm ni, ko ignore je lah.. bukan die yg bagi makan kat ko pon.. aku ngan org di sekeliling ko support je wut ever you do..
dari ko fikir prg umat yg sorang ni, adelah lebih baik ko fikir camne nk majukan lagi bisnes ko. buang masa je layan org camni. nnt ko tension lak.. cian baby tu.. aunty dilla nk cubit nanti.. hahaha

cik senah said...

amy : Sabaq lah nohh.. Anggap ja golongan anon sebegini.. kategori individu yg mengalami gangguan jiwa tahap dewa.. hehe.. (jenis tak puas hati tgk org senang@lebih skit drp dia.. sabit tue dia bg komen laghu tuee.. org lain yg drop comment kat blog amy nie.. rata2 m'beri sokongan dan komen2 MEMBINA..

Tp, anon nie saja yg bg komen MENGHINA..! mesti ada "something wrong" kat kepala otak & hati dia tuee....)


p/s : dia tak reti nak buat blog sendiri kott.. sabit tuee dia masuk blog org nak kutuk2 dan hina2 org/pemilik blog jer yg dia tauu..!! hahah ( ANON = busuk hati punya olangg!! )

adlyn833 said...

OMG...amy biasa la..dalam dunia ni mesti ada orang yg baik hati and ada yg busuk hati.so,dia adalah salah seorg yg busuk hati..i rasa maybe dia pernah mintak keje kt Mc'D tapi x dpt kot..tu yg drop komen camni...biarkan je amy....

AnEs said...

hahaha..mana2 blog femes mesti ada orang yg jeles macam ne..pastu mesti nak letak nama annon..pastu da tau saket hati tengok orang lain hepi,nak jugak baca..tak yah baca da la..de.

Anonymous said...

waakakkaka..bodoh la anon tu.u bnti keje pon nk cmmnt.ahahahha..sengal thp ubi.biar lantakla u nk bnti keje ke,nk tbongkang kt umah ke,nk tgolek ke ape kn..ahahhaha..u bnti bsebab,bkn saje2 ye x?? bnti pon ade bisnes sndri.apela yg die sakit hati sgt.wakakakakkakakak!! LAWAKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!

lily said...

Hi amy,

Im one of your silent reader...Takpatut dia kasi comment cam tuh kt you,tetiba i rasa bengang pulak,spoil mood pagi2 ni..I rasa dia dengki dgn u sbb u bleh berhenti keja,releks and ada side biz yg lebih menguntungkan..persetankan komen dia tuh..tak membina langsung...

all the best to u and ur biz...
xoxo..

d-dot said...

Cheer up Amy!

She (i believe its a SHE cos men generally cant be bothered, much)is just plain jealous.

Punca comment tersebut - DENGKI.

There is nothing wrong in quitting your job, sitting at home to take care of both you and baby's health and being business-minded abt MG.

Sudah rezki you dilimpahkan kurniaan cahaya mata, suami yang dapat menanggung cost seisi keluarga (and its not like you ever mentioned he earn 12,345K a month!)and skills and talent for MG's booming business.

Mungkin you nak nasihatkan si ANON tu (Enon fits better, since mcm Mak Enon KEPO!)bersyukur dan berterima kasih dengan apa yg sedia ada sebelum Allah (Yang Maha Kuasa) tarik segalanya hanya kerana hasad dengki puncanya, masya-Allah. Buruk padahnya!

Loving your new look,
Dee
~Sunny Island Singapore!

ederq said...

ha ha ha ha.

bermasalah betul lah orang tu. get a life!

tak faham kan? pedulik je amy!

hasrul hassan said...

ish ish ish .. ada jugak yang buat macam ni yer. Apa daaa ... ini ketentuan tuhan dan rezeki itu ada di mana-mana ...

apa daa ..

hasrulhassan.blogspot.com

Jgn Terpengaruh Dengan Skim Cepat Kaya!

rose razak said...

ya ampun pengritik brani mati la c annoying ni....hurmm..mcm2...pape pon amy we owayz support u......org dengki mendengki ni bese la..Allah je YANG MAHA MENGETAHUI...:)

Puteri Satu said...

ada jugak manusia cam ni kan... ntah apalah yang dia jeleskan tuh.. selalunya orang cam ni... mental dia tu.. yang tak betul... huhuhu....

Anonymous said...

Sabar jela Amy..biasalah org yg tak boleh tgk org lain senang and bahagia..just ignore them..yg penting u know who u are..keep up your good work! take care of the baby and yourself..itu yg lebih penting skang ni..

-LyDiasHa08-

Nine said...

Hello Babe,

I think cik Anon neh mmg jeles ngan Amy la.haishh yg sblm neh "silent reader" u tuptup terpanggil gak nk comment. Haishh neh la manusia..xhbis2 nk bedengki khianat.
anyway babe, juz ignored..jaga kesihatan u k :)

Mrs Nageb said...

Amy,MasyAllah...adae gak orang mcm tuh...orang mc tu selalunya dia nak mcm yang amy ada..tapi tak dapat...so selamba je cakap mcm tu....tapi percayalah sebenarnya dia sangat adore ngan kejayaan amy sekarang...sabar ye :)

♥♥relyza♥♥ said...

ish..ish..ish..
ada saje anon ni ekk ganggu awk. selalu anon ada ganggu awk & akk awk kan. sabo aje la dear. mommytobe kena jaga baby molek2 tau. biorkan anon tu. saiko nye manusia

dell said...

amy.. mmg lawak la dia komen gitu. haha. lawak sbb rasa cam pathetic gila ok. mcm takde kerja lain dah dia tu asyik nak dengki2 dgn org lain. rasanya dia takde bakat la tu sbb tu dia jeles dgn amy. pastu dia nak jadi housewife gak tapi sure dia takleh benti sbb dia takde bakat. haha. benci tul aku org camtu. takleh tgk org lain lebih/senang dari dia.

biar la dia dgn labu2nya. janji amy happy ok. jom kita pikir pasal baby lagi best :D

goblogbyfarah said...

tak faham, berenti kerja pun nak jadi isu ke? tak payah layan amy, tak bagus for ur pregnancy :)

senioritasara said...

amy, dah kena gak mcm tu.jelous much????????????????????teruk betol.biarlah org nak berhenti ke apa ke....biarlah....dia ke bg u makan?what what what?ish geram k!sabar k.xguna sakit hati,in the end sbnrnya dia yg sakit ati!duh! u guys mmg talented! sgt sgt talented.love what u did for my sis.thanks!

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

sabor amy. sabor ek.

just tell anon, get a life babe!
ruining peeps life is really fak-up.

pls take extra care :)
chill ek.