Friday, April 18, 2014

Alasan

Salam everybody..
Me in car..while waiting cik abang Atim uruskan kerja2 dia kat Melaka ni ..
Anya dah sampai ke bintang agaknya..hehhe
Sorang2 macam ni...berlegar2 la idea datang.. dan berlegar2 la memikirkan masalah yang sedia ada dan bakal mendatang...

U know wut?I am ready for having 2nd child...and still berusaha la orang tua2 kata..hahaha...since 2bulan lepas dah buang polyps tu..and doc said BERUSAHALAHHH!!Insyallah ada rezeki tiba jua gituu...but if not...as hambaNya aku redha...but usahalah dulu ye tak?

But tetiba rasa macam am I ready for 2nd child?sebab dah lamaaaa sangat tak jaga baby...and lama sangat tidur lena since Anya dah besar..everything run smoothly..without bangun malam...

And for sure i dont want any alasan cannot cook for husband...cannot do this cannot do that...no time for anything..and maybe i have no time for Anya??!!!Allahuakbar...memang kesitu la yang dok fikir.. sebab dulu i can manage my time canteeekkk for my dad...and husband..so far aku masak n kemas rumah mcm biasa...

Tapi for reality..memang aku ada kenal someone yang jarang2 nak masak untuk family...once dah beranak..baru 1 uoalls...
But orang lain masak makan pulak..datang makan je gitu...apala salah lepas makan kemas pulak..anak ko boleh soh sesapa jaga..ye tak?

Its quite bored..bila tengok ko melekat je dgn anak yang tak berapa nak bf..anak pun dh masuk setahun..rileks la...ada anak bukan maksud kita tak payah bergaul and stop cooking and everything!

Huk2 i dont want to be like that!!seriously...nasib la tgh tunggu 2nd child..so ada la experience kan?dulu org nak mengata silakan...sekarang tidak lagi..hahaha

Jangan la alasan jaga anak tu membataskan segalanya...masa Anya 3bulan pun aku dah angkut gi buat job pelamin etc...siap DF lagi..ko hado??beringatlah..mana2 bakal ibu..jgn buat alasan sebab..annoying!kecuali ko sakit so itu takpelah...orang pun faham...

Well..aku harap dia belajar dari kesilapan...dan pengalaman hidup..kalau tak sedar jugak tak tau la aku hehehe..

Okla..saja borink2 kita share la citer hehe..

Love,
Amy

Wednesday, April 16, 2014

Designer Baju Raya

Salam and Good Morning!

Dah breakfast?!I is puasa ganti today hehehe...and bila dah puasa tu mula fefeeling nak raya...gituuuu....perangai kan!

Anyway talking about raya...aku pun start la stalker baju2 designer untuk raya...kelasss semua nak designer je uoalls...eleh korang pun sama kan?!bukan custom made tapi yg ready to wear punye jek...yg lain tak mampu ahkak!

Stop kat Fashion Valet..rupanya dah 2-3 designer sah keluarkan design raya..


This is from Nurita Harith..its pre order...so sapa yang nak dia bukak order that day rasanya dah closed order kot...but aku suka jugak design dia memang fav aku...cumanya color yang dikehendaki tak menepati piawaian agaggaa...soo..tettt


Hat ni from Syaiful Baharim...
Penuh comment cakap design dia ala2 UIA punya logo..kali ni aku tak mo kondem any design..tak baik..so far color yang diidami dah ada cuma design aku tk berapa IN sangat...so tett jugak semalam baru keluar dpt la 20% sapa beli semalam...hari ni normal price aku rasa...


Maybe yang ni semua orang ternanti2...
Color this year cantik2 terang2...but tkde jual online2...and maybe tesco pn takde for this year...so berhenti berharap lah...agaggaa

Itu je yang aku dapat tengok...tak sure designer lain dh bawak keluar raya collection ke belum...sapa tahu sila bagitau saya okeh...

Love
Amy

Monday, April 14, 2014

Tudung

Salam readers...

2-3 hari lepas kecoh pasal tudung FAREEDA mahal la...pendek la apa la...and sebagai peniaga tudung...confirm2 la org tu bara kalau ada orang kutuk biz dia..of kos...

Well bg aku...ni bukan buyers ke apa..tapi aku as pengguna..pembeli dan sekali gus penjual tudung...rasanya tak patut la orang ramai sebok2 and sekali gus menambah haters..

Dan2 tula kata tudung tu mahal la...apa la..padahal kalau nak ikutkan ada je yg pakai turban...yg melilit tudung...tak sempurna jugak tutupnya...so whats going on with u guys?!

Tepuk dada tanya selera...kalau suka beli tk suka dok diam...yg tak suka tu kenapa skrg br nak sebok?terpulang pada individu and stop jadik judge!pakai tudung tutup dada segala tp seluar ketat? Is it ok?

Apa pun...kalau rasa2 diri tu tk cukup sempurna..kita perbaiki lagi...sampai la sempurna dr segi Islam..ok? Its better than menunding jari kat orang lain...

Fuhh...but apa pun aku memang respect pengeluar FAREEDA...sampai berjaya menaikkan nama mereka dengan hanya menjual tudung... ;)

Love,
Amy

Monday, April 7, 2014

Farees Zaydan 1st birthday bash!

Hello...

Happy weekends... :)
Kami dijemput ke birthday party Farees yakni my nephew semalam....berlangsung di Hard Rock Cafe,KL ...

The theme is Sully the monster!
My cheeky nephew, Farees...semoga menjadi anak yang soleh dan taat pada Allah ya!



















Well tq for having us kakak..
Anya happy semalam...dengan cousin2 dia...

Love,
Amy

Friday, April 4, 2014

USS

Sambung cerita...

The next day..tanpa pikir penat dan lelah semalam...kami ke USS plak..this is our 1st time..huhu..so kalau nampak jakun maafkan kami ye





Tempek pic sekali harung gitu...sonang..
Seronok...but anyone yang dah ke Disneyland...heheh of kos Disneyland lagi besaq trang tang tang...sampai tak larat nak masuk semua...but USS not bad!

Bawak budak je pun.. as long as diorg happy sudehh..well kitorg jalan kaki je sampai ke USS ni since hotel just around the corner...

Jimat jugak la kalau nak amik taxi etc..

So far 4days and 3 nights kat sana not bad at all... ;) kira kalau gi lagi terus tahap terror lah

So ok..stop here first..

Love,
Amy

Disney On Ice - Singapore

Salam...

Short vacation with Atim's bff...
We all plan nak tgk Disney on Ice at Singapore..since tak pernah ada experience lagi bawak Anya... (kerlasss ko anak!)

Tiket aku tak ingat berapa..but lebih kurang rm200++ (lepas convert)
But we really enjoy the show!!Anya dampai tak nak duduk...hahaha







Lepas kene paw toys dengan Anya then we all pun balik hotel..after tapau makan kat Arab Street...tak sure betul ke tk nama dia..Sorry if salah ya Singaporean..

Love,
Amy

Friday, March 14, 2014

4th anniversary

ok ni betul2 marathon...
sebab bz and the sempat nak mengupdate blog...nak simpan untuk kenang2an masa tua nanti hehee...
till now aku till baca entry2 preparation kahwin which is kdg2 tak teringat pun benda tu jadi...

Mula-mula kami tk nak celebrate..just stay kat hotel in KL like last year mcm tu la..but then my.bil n his wife went to PD..nampak mcm best jek...kitorg pun gedik sama nak gi jalan...

But we went to Johor..sebab nak bawak anak dara ke Legoland...banyak kali mintak..tak pergi2...so good we went there.on Wednesday...so takde orang...alangkah bestnya...cuaca mmg terik!


first of all tq yayang!!i tot dapat scarf je...dia bagi pulak kasut...so boleh maching2 hehee


kalau dah kt Johor...memang tak sah la kalau tak singgah JPO...


dah sampai Legoland....happynya Anya...peluh pun takpe sanggup ku redah katanya...









1 night kat Johor...and the next day we went to Melaka...since I have a friend kat sana..so dia la yang bawak kami makan tempat best2...


tq Azie and husband...Azie ni.pun blogger...but kitorg nya relationship dah macam adik beradik dah...

After dinner...jalan2 Melaka...singgah Hard Rock...then balik...sebab esoknya nak balik.KL dah...so tired....

But overall.enjoy sangat anniversary kali ni...

Tq Yayang for everything...Amy tak mampu nak bagi apa2...melainkan kasih syg (cewahhh..ayat) and moral support untuk you..Insyallah I akan buat yg terbaik utk.family kita..dalam menjaga makan minum...education for Anya etc...Insyallah...Semoga dimurahkan rezeki lagi...and moga terus sabar dan tabah ya!

Love,
Amy