Thursday, December 1, 2016

Sil Wedding

Family Atim dah lama tak de wedding...hahaha Gap between abang2 and adik2 ni jauh...jadi tu yang lama tu...so this time adik perempuan sulung...so we all semua excited!!

Malam berinai pun bantai buat...hahaha..



On friday...solemnization buat after Asar...

Pelamin is from @chenta_concepts

Anak beranak debar2 gituuu..

Pengantin

Haaaa kembar ke idokk?? Mak ni kak ipaq ja...tp muka spesennn...

Welcoming our new birasss haha

Noah plak tkde

Our theme colour is yellow...and reception kita sambung lepas maghrib...Alhamdulillah semua berjalan lancar..

On saturday...kami buat dinner fine dining at The Oak Room,Bangsar South...

Feeling2 skettt....makeup from @diyanashukormakeup





Shiha Mentor entertain us that night..
Around 11pm majlia selesai...Alhamdulillah also went well...

On Sunday...reception belah lelaki pulak...OMG actually masing2 dah tired giler...but gagahi jua...rasanya masa kawin dulu tk delah penat gini...4 hari punya energy habis sket2...hahaha...tapi seronok...



Macam hari raya pun ya...

Btw makan sedappp gilerr!! Well...to my sil...selamat pengantin baru...semoga kekal ke Jannah...Amin...

Love,
Amy

Monday, November 21, 2016

Anya's Graduation Day

Salam...

Alhamdulillah...Its her graduation day...eventho baru kindergarden tapi rasa seronok je...hahaha...leh kawin dah...eh hahhaa

Bertenpat di Uniten, Bangi....
Ada 2 branches which is Kinrara and Putrajaya...











Happy jugak sebab Atim dapat datang kali ni...last year kene slip disc...sudahnya terbaring jela kat rumah...so bermula la kisah mak2 nak tengok anak darjah 1 masuk sekolah...Nasib sekolah dekat je dengan rumah...

Congrats Anya sayang!!

Love,
Amy

Thursday, November 17, 2016

Lunch date

Ok mak update sekali harung je la ye...nak simpan kat blogger ni...supaya tak lupa gitchuuu!

Last friday ada lunch date with mama xoxo ( x blogger) siapa yang follow kami masa muda mudi prepare wedding dulu mesti kenal hahaha...but tak semua ada its just 4 of us...


My PA mesti ikut kemana saja...hehehe

This little boy memang suka Aunty Jai dia...tak tau la pakai aura apa..ke susuk ke..apa ke..tak tau!

Ok muka pun dah penuh camera...sila diet!




Itu jelah...next update...hahaha esoklah...anak nak tido....till here..daaa

Love,
Amy

Anya's Spa Birthday Bash!

Hello!!

Yes my little girl turns 6 on 30th Oct....
Selang beberapa hari je dari birthday Mommy dia...hehehe well anak dara dah besar...dah pandai mintak macam2...

Since at school pun ada monthly celebration, so dia nak 2 theme for her birthday cake!mewah hidup ko nak! Layan kan...sebab Mak Long dia yang buat cake jadiknya just name it kata orang...hahahah


This one at school...Alice and Wonderland theme...cake is from @mysugarshack


So kekdahnya kat rumah nak theme Spa...memula memang tak nak buat any party...tapi biasalah Daddy dia kan dh selalu sangat tabur janji2 manissss...maka terjadi la birthday party dia...


Kan kan kan??dah cakap cake Mak Long memang macam2 !nak order boleh tgk ig @mysugarshack jugak...






Seronok theme ni...
Apa yang korang kene ada untuk menajayakannya....wahhh lama gile tak bagi tips...last sekali masa wedding hahaha...haihh tua dah!

1) booked cake
2) beli nail polish etc kat ig (murah sebotol rm5 peeling...kalau mall rm10)
3) mirror,segala mak nenek tools untuk manicure and pedicure beli kat Daiso....that day beli around rm150 je....macam2 dapat!
4) Alas meja sequein rent je kat ig banyak...
5) bathrobe beli kat parkson IOI City Mall je cost rm70 (H&M pun ada around rm80-rm90)

Itu jek...simple...panggil clown buat balloons bagai untuk boys...sebab boys takkan nak coour2 kuku plak kan??hahaha...tu jela..theme yang mudah..jimat dan seronokkkk!!!mak3 budak pun seronok...hehehe Anya pun happy...

Love,
Amy

Tuesday, November 15, 2016

My 32nd birthday

Salam...

Haluuuu kembali bersiaran...
Ye..dah tua kan?haah...hahaha takde apa yang luar biasa...as usual on 23rd october,husband took us jalan2 KL and check in at St Regis KL..one of new hotel in KL...rasa2 dah nak full kot checklist hotel yang kitorg dah stay...

After check in..dia bawak ke The Garden...nak hitea katanya...so we all pergi ke TWG The Garden...Suddenly....SURPRISEEEE!!!

Hahahha apahal mama xoxo blogger ada kat siniiii!!hahaha terharu mak...thank u guys sudi spend time for my birthday...even tak semua ada...tak kisah la janji hari2 ku terisi jua...hahaha







Anak2 pun happy dapat jumpa and play together...tq Jai susah payah berdrama dengan Atim!tq Fad and husband...sanggup buang masa datang join kami...tq so much!

Ok..lepas dah kembung perut minum tea...we went back to St Regis...anak2 pun dah penat...last2 room service je..hahaha...

The next day (haaa ni baru betul hari lahir ku) 24th oct...after late checkout...husband poyo2 drama kata salah jalan...apahal plak dah sampai ke Rawang...and I asked him..."nak gi rumah Kakak ke apa ni??" And dengan muka serious dia cakap tak lah!!!salah jalan la...waze ni blablabla...ok fine... jangan drama King sangat....Im pretty sure where u want to bring us...hahahah stop drama pls Atim!!u are not good in acting!

Okla sampai Rawang...my sis house...yeyehhh Ayah..my Aunty and my lil bro pun ada...lets celebrateee!






Kita bershell out guys!!this is my first time...memang pernah cakap dengan my sis teringin...nah ko!dapat..makan la sampai lebam!

Im so happy!eventho tak dapat bermalam kat sana...but seriously I have everyone..yes everyone..my husband..kids..my friends and my family...Syukur Alhamdulillah...

A big thanks to my husband,Hatim....
U such an amazing husband...selalu buat surprise...tq so much!

Love,
Amy

Friday, October 7, 2016

1y8m

Hello...

Jarang-jarang nak menulis pasal Noah... dia sekarang nak masuk 1y8m... lagi 4 mnths to go...still df him...mcm kakak dia jugak...tapi pakcik ni kalau bagi botol pun dia minum...Anya dulu tak nak...

So far Noah macam anak2 normal yang lain...sekarang dah master bab panjat2 katil...kerusi...mulut pun boleh tahan pokpek2...he can count..haah betul...but kita kene start first...one..satgi dia sambut two...tee...for...five...tix... and so on...tapi until 8!hahahah 9 and 10 belum master...but mommy so bangga... dari saja2 counting masa naik turun tangga...pun dah boleh pandai...yela bukan tau pun 1 tu apa...but then boleh la ajar dari tak tau apa2...hehehe

Dia akan diam kalau kita bg hp...youtube and so on...tp bukan selalu...datang masa2 dah tak boleh handle situation je baru bagi...which is masih ok lagi..takde la dia nangis2 nak hp etc...Alhamdulillah...

Makan ok...syukur...so far tak susah jaga Noah...buas tu biasala budak laki pulak...fav toys dia car...memang suka tengok wheels la apa la..

Pandai merajuk...Noah type manja 2 second...contoh dia akan pergi kat sesapa and mintak dukung kejap...lepas tu boleh lepaskan dia and sambung main...but tak menentu..ikut suka dia la nak pergi kat sapa...hehehe

Friendly type...tk macam kakak Anya...bahaya jugak...semorang dia nak tegur..nak dukung...bukan takat dukung eh..siap lentok kepala...hehehe...mana la orang tak suka...bdk baya2 ni manja...

So far lepas sakit dia dulu tu dah takde apa2 sakit2 yang berat...Alhamdulillah...hopefully tk de la juga untuk masa2 akan datang...doakan Noah ye...





Semoga jadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat....Mommy always doa untuk Noah and kakak...love u guys!!❤

Love
Amy