Saturday, February 6, 2016

Pool breakfast

Salam...

Hari ni my mil berjaya gather adik beradik...dan sedara mara...2nd and 3rd generation family dia..


Setup from her...menantu sebok siapkan anak2..gituuuu


Yeahh..thats me!happy kid!


Meriahh...

Selalu memang mil akan buat breakfast...senang..masak pun tak heavy...hehhe and yang lelain..depa pun bawak some foods jugak...so seronok la...

Cuti raya cina ni memang tak kemana..sebab that day br balik USS...

Love,
Amy

Sunday, January 31, 2016

NYX lip matte

Hello!!

I received my cream lip matte yesterday...
Current obsession tengah sebok nak try semua colour....hehehe


Colour2 yang match dengan skin kita la of coz


Kebanyakkanya dari NYX...sebab texture bila pakai best...eventho matte...tp dia creamy2 gituuu

But currently memang semua jenis matte...ada try 1 from Maybelline...but tak sebest NYX..

Kalau carik kat Sephora memang licin selalu NYX ni...hehehe so beli kat ig je...but make sure yang original okeh?

Love,
Amy

Saturday, January 30, 2016

Short Vacation

Salam...

Last minute plan...we went to Johor and USS...
Kat Johor kitorang stay at KSL Hotel...pergi USS balik Johor balik...hotel full house!!kecewa betul....

Enjoy the pic!


Pangku si kecik...tertido...tak sempat nak letak kat carseat!haihh


Singgah makan ice cream kat area pasar karat


Test alicafe coffee...sedap jugak...bukak cafe terus...bagus!


3 families...


Melayan anak2 kat USS...semua happy


Me with my biras


My small family... ��❤❤

Day 3 kami singgah JPO...and the best story is tambah 1 more night sebab husband tak larat nak drive hahahhaa...shopping larat...drive tak larat!


1 more night at DoubleTree Hotel...

Patah balik JB...hehehe

Oklah thats all...

Love,
Amy

Saturday, January 23, 2016

Kaca Mata Hitam Wanita Terbaru

Kaca Mata Hitam Wanita Terbaru


Kaca mata hitam atau sunnies dan kadang kala disebut sebagai shades merupakan aksesori wanita yang kadang-kadang kita lupa. Tapi, dengan penggayaan kaca mata hitam yang ringkas ini mampu mengubah penampilan keseluruhan seseorang wanita kepada gaya yang cukup menarik. Tidak perlu bergaya dengan aksesori yang berlebihan tetapi cukup dengan hanya memilih rekaan kaca mata hitam yang bersesuaian dengan bentuk muka untuk kelihatan seperti seorang selebriti.
Selain berfungsi sebagai aksesori wanita, kaca mata hitam ini juga dipakai sebagai pelindung mata
daripada sinar matahari yang terik lebih-lebih lagi ketika memandu atau keluar bersiar-siar. Oleh itu,
setiap wanita haruslah memiliki sekurang-kurangnya sepasang kaca mata hitam wanita terbaru seperti berikut;

 Oversized
Untuk wajah yang kecil molek, kaca mata hitam berbingkai lebar atau dikenali sebagai oversized ini
merupakan pilihan yang paling ideal. Antara selebriti yang sinonim dengan pemakaian kaca mata hitam seperti ini adalah Paris Hilton, Nicole Richie dan Lindsay Lohan!
Round
Rekaan bingkai bulat ini bukanlah trend kaca mata yang baru di pasaran. Tetapi rekaan bingkai bulat ini sentiasa menjadi pilihan ramai wanita dan memberikan sentuhan yang retro. 
Clubmaster
Lupakan Wayfarer dan Aviator jika anda juga mampu kelihatan menawan dengan pemakaian koleksi kacamata hitam Clubmaster yang cukup klasik!
Cat Eye
Dan koleksi kaca mata yang seterusnya adalah rekaan bingkai cat eye untuk wanita yang ingin kelihatan daring dan lebih menonjol

Apa pun...bagi sesiapa yang nak mendapatkan kaca mata yang IN lagi terkini....boleh la dapatkan di ZALORA!

Love,
Amy


Tuesday, January 19, 2016

Sembelit

Salam...

About Noah?Alhamdulillah...yang pasti bukan sembelit...day 5 tak membuang akhirnya kami ke Sg Long Medical Ctr...Doc check2 usus semua ok...lega mak!!
Cumanya dia pelik juga kenapa sampai 5 hari?

Bila dia try masukkan jari and check.if ada najis keras...jawapannya...TAK DE!najis lembut macam biasa..cuma belum time agaknya nak keluar..

Balik je rumah...terus Noah membuang hahaha...tak sah kalau tak keluaq duit dulu kan Noah??

So takpela...belum habis kat situ...start from that day ...aku pun catit la date dia buang air besar...sebab nak tengok berapa lama gap dia...sekali jadik lagi...and again day 5 baru keluar...motip sangat si Noah ni!!

But ubat lawas tu memang kena bagi...
Dia tk de problem pun bila nak membuang...ok je macam biasa..yang ada prob bila dia bung angin...perghhh bauuu...

Okla..as long as anak Mommy sihat...!yang lain belakang kire...

Love,
Amy

Monday, January 4, 2016

3rd and 4th tooth growing

Salam..

Noah suddenly cranky last night...tido asik nak bf je..lepas tu tido kejap and then bangun pulak nak susu lagi...sampai ke pagi!! Uwaaaa dah la kakak Anya nak sekolah pagi ni...memang Mommy and Daddy jadik zombie kejap...

Baru perasan gigi atas dia dah start nampak!!alahai...dah besar dah anak Mommy...tumbuh 2 sekali pulak...memang la bengkak gusi dia...air liur tak payah cakap la..meleleh je...

Badan dia pn mcm tak sedap je rasa...even belum lagi demam but tetiba fobia pasal sakit dia hari tu...im so worried right now..
Sebab tanda2 nya demam dulu..lepas baru la keluar najis dengan darah...

But dalam kes ni..Noah dah 3 days tak membuang..selalu mya hari ke 3 plg lama la dia tak buang...so aku tak sure..dia ni sakit yg mana satu...perut ke or gigi dia tu...maybe both!sebab tu nak dedar? Tak leh nak assume2...but we all dah dpt kan ubat untuk melawas tu...and tunggu la result..supposed berapa lama ya lepas makan ubat lawas tu??sebab we all tk jumpa doc..just beli ubat only...

Right now dia flu pulak...alahai...risau nya..takut jd mcm hari tu...semoga tak de apa yang buruk la jadi..

Takut.

Thursday, December 31, 2015

Goodbye 2015

Salam...

2015 ada banyak sweet and bad things happened in my life .. Alhamdulillah...its from Allah...kami terima dengan hati terbuka...dan yang bad2 things tu kita jadikan pengajaran...Insyallah

Anya 1st day school



I received this from God...Alhamdulillah Noah was born on his due date which is 17th February 2015..exactly 40weeks inside my tummy...


On 28th february is Atim's birthday...pantang mode is ON so panggil surprise service dtg hantar balloons and cake...sorry kain pelikat only!


My 1st V....hiks3


Noah's 1st raya and aqiqah


Anya's 1st haircut at saloon...hehe


Anya's 1st paiting without using any pencil...watercolor only!ko ada?


Anya's 5th birthday 30.10.2015


Noah 1st operation at HUKM 4.11.2015


Our own food delivery @dapurabah (do follow us thru ig)


Met my mak angkat...yang jaga me from 43days!!


My BFF Nik solemnization!!at lasttt


Last family potrait in 2015 at Intercontinental Hotel KL..cuti2 KL before Anya start her school next year...

Tq Allah for all these lovely journey...syukur for everything...
2016...WELCOME...please be NICE to me...tq!

Love
Amy