Jumaat, 14 Ogos 2020

Khamis, 13 Ogos 2020

L E G O L A N D, JOHOR

This is me,Atim and Anya's 2 nd time at Legoland. Masa tu pokok pun takde...baru sangat2 bukak...so faham-faham jela terik dia macam mana..and sejak dari tu..Atim memang tak nak ke sana lagi..hahahha...

So after got another 2 kids...Anya pun dah 10years old...around 7 years ago kot...sekarang kami kembali ....syukur la pokok-pokok semua dah tinggi2...kedai makan dah banyak...best plak tu...before masuk,ada B.I.G supermarket lagi...so ko nak apa lagi?Starbucks pun jalan kaki je..k?

We all masuk theme park je...seronok sangat Anya and Noah dapat naik rollercoaster!! Audra pun happy dapat naik ride dengan Mommy and Daddy...Alhamdulillah...

Kids enjoy sangat...kepenatan dalam kereta dah pengsan semua hahhaha...berbaloi lah pergi kali ni...sebab semua dah besar...dah boleh ingat...sampai kat rumah pun dok sebut2 Legoland...Legoland...hahahha...

U guys boleh check dulu tiket kat klook..or website...tengok la yang mana murah..selalu ada package dia...or kalau nak beli kat kaunter pun should not be a problem...kalau weekdays memang tak de orang...so seronok sket lah...and takde la nak risau sangat time-time Covid ni...kan?

Love,
Amy

Rabu, 12 Ogos 2020

Impromptu vacation - Johor

Good morning!!!

Oh well!Impromptu vacation macam biasa kalau dah Atim start bosan kat rumah..hahaha..dari nak ke Aquaria KLCC,Sealife Legoland...last-last ke themepark...sebab budak-budak tak pernah pergi...

Before ke Johor, kami singgah breakfast kat Somban yoo!dengan kawan2 Seremban Shidi and Eit...tq teman kami breakfast hehehe.. Warung Bambam ni pernah viral dulu .. menu dia pelbagai...banyak! Yang recommended Nasi lemak Bambam...and roti telur goyang dia..sedap! Ada roti jala, roti sangkaya and banyak lagi lah..

Macam biasalah..kalau dah viral memang la keme beratur hahaha...tapi masa kami sampai around 9 30am tu orang tak ramai sangat plus weekdays kot...hari kerja..so selamatlah! 


Sampai je JB, kami singgah dulu ke Kluang Railway Station...ni 1st time we all stop sini..dulu tak pernah pun nak try..tapi dah tua2 ni we all tukar plan sesuka hati lah. Hahaha...

Food dia ok! U guys kene order roti bulat dia..isi dia boleh mintak macam2...butter n kaya ada..sambal bilis lah..sedap gills!Me order laksa johor..I rasa lain sikit dari laksa Johor biasa yang pernah makan..and Atim plak order lontong and nasi lemak bungkus dia...so far lontong terbaik! Hehehe...

Looks yummy kannn?

After checkin hotel..masa tu dah petang...for early dinner, I choosed Kg Sg Melayu at Nusajaya...ok siapa yang nak ke sana...kita warning awal2 eh...jalan masuk ke saba around 5-10km kiri kanan is ladang kelapa sawit...takde lampu ye...sampai la kedalam..akan nampak 1 kawasan kampung...haa dah dekat la tu...waze je confirm sampai...Insyallah...situ makan seafood jelah apa lagi...hehe

Our first time jugak..so far foods semua ok..sedap..masa kami sampai tu..menteri besar Johor and the gang baru balik...so kalau dh MB pun makan situ jadinya apa?mesti la recommended...jadik siapa yang ke Nusajaya tu..boleh try makan sini...ok?☺

Ok I sambung the next entry plakk..

Love,
Amy