Thursday, January 5, 2017

Anya's first day

Salam..

Yes yes I know...mak-mak standard 1 is soooo nervous kan??me too!!!nampak macam tak...tapi kat dalam ni ..dupdapdupdap

Well...not like others...Im still ok on her first day school...making a new friend?Alaaa...shud be no prob to Anya...she is friendly...so me,Atim and Noah send jer to school...waiting her at the canteen...oh ya..Anya took her exam ...result?tah..belum tu lagi...

Today dah hari ketiga...
After this nak jumpa guru kelas dia...the worst is..Anya kurang faham bahasa Melayu...contoh when her techer ask her to bring kotak pensil...she was like err errr...BLURRR!! Cikgu pun guna la english jugak sometimes...sebab budak2 ni bukan semua dari tadika KEMAS etc...kesian anak aku hahaha...

Okla takpe pelan2 kayuh Anya...balik Mommybwill teach u KESUSASTERAAN MELAYU...hahaha...





Day 2....keep smiling princess!!



Alhamdulillah masih ok...and harap2 macam tu la till end of the year...hahahah...

Doa Mommy...Anya berjaya dunia akhirat...Insyallah...semoga semuanya dipermudahkan..lapang hati dan fikiran...semoga takde problem2 lain yang buat dia tak nak ke sekolah...Amin2...

Time flies...rasa baru semalam lahirkan dia...hari ni dah standard 1...haihhh...

Love,
Mommy

Wednesday, December 28, 2016

Bandung....

Ok now kita sambung...the next morning, kami turun breakfast...not like usual buffet breakfast...its business lounge breakfast...so tak yah beratur amik foods...duduk and order...dijadikan cerita...order la kitorg...for this lounge breakfast,kene additional la kalau nak merasa..up to u guys...

Sikit2...nampak beberapa meja tak dapat2 lagi foods...so kitorang rasa mesti ada yang tak kena...lambat sangat!so anak2 just makan roti spread with butter...Atim pun saje la soh budak waiter panggil manager...datanglah manager dia...perempuan...so dia check we all punya order (b4 that ada 2 table dah belah dalam keadaan marah)

Mana tak nya...bayar additional...tapi makanan tk sampai2...bayangkan la...so manager explain to us..diorang hanya ada 2 staffs kat kitchen...tak dapat nak buat dengan lebih pantas....so okla kita da tau punca...sebab kalau room service pun dari kitchen yang sama...so bayangkan la berapa ramai orang yang nak guna room service kene tunggu berapa lama?

For me?teruk la..management tak ok...semalam Mocha dapat design cantik2...tp pagi tu mcm buih tu dicampak je kat atas air hahaha faham tak?

Lastly kami dapat foods Alhamdulillah...sedap!cuma itula kecuaian dari pihak management je...overall mmg ok je foods dia... 😉



So abaikan jela...tak semuanya indah kan kan??

Sambung jalan2 for today....we all nak ke outlet2 la konon....hahaha baru masuk 3 kedai je dah surrender!!outlet bosan..tak de apa sangat pun yang boleh dibeli...bek shopping kt kl lagi best...hehe

Tapi we all singgah jugak beli souvenir untuk family...singgah makan nasi padang...yummeh!!


Angkut sekali dengan pak supir...

And then singgah Kartika Sari...tempat wajib la kan...esok dah nak balik dah...

Kemain Noah... actually dah panas hati dengan salesgirl diorg ni...sebab masa tanya harga sket pun tak pandang muka kiter....tapi bila Atim dukung Noah gi kaunter...kemain gedik semua kan?takpe aku ampunkan...hehe


Anak dara teringin nak naik kuda...sebab masa datang ritu dia nampak..so kita tunaikan permintaan dia...tapi sedihh..Noah tidoo....baru je lena tu...kejut2 tak nak bangun!


And dah habis semua tu...kitorg checkin kat Four Points by Sheraton.... Masa ni dah penat gilss...and kitorang terpaksa beli 1 lagi bag..nak isi souvenir2...makanan2 from Kartika Sari tadi...bag mahal cost around rm300...hmm malas cari dengan hari pun dah nak malam...

Dinner room service je...memandangkan malam tu malam krismas...macet kat luar...

Day5 : Jakarta

Packing semua sesiap and terus turun breakfast...




Bye2 Bandung....Kami terus ke Jakarta...sebab kemugkinan kalau lambat gerak...akan macet...today is Krismas...happy holiday everyone!!

Flight 7pm...so dalam masa tu kami jejalan sekitar Jakarta dulu...sembang2 dengan Pak Supir (Pak Dedi) sampai kul 5pm...dia terus hantar kami ke airport...


Sian noah tak dapat jumpa 'atok' (Noah panggil atok huhu) untuk terakhir kali...

An then terus ke Business lounge Garuda...makannnnnn!

Ada mee bakso ok hahaha...kelasss...belasah jugak..sebab dah tk dpt rasa dah bakso sini...


Memandangkan Noah dah tido nyenyak tadi...sudahnya dalam plane memang tak tido la...main je...tengok movie la colouring la...so far semuanya ok...and kitorang sampai KLIA at 10pm mcm tu....ramainya manusia gi bercuti...sampai depan pintu keluar pun jammed!

So tu la serba sedikit experience baru ke Jakarta Bandung 5d4n with 2kids...Alhamdulillah smooth semuanya...ada rezeki kita datang lagi...

Love,
Amy

Tuesday, December 27, 2016

Welcome to Indonesia

Salam and hi!

Last minute plan...we decided to go to Jakarta and Bandung....everything settled by Atim..so my task??PACKINGGGG!!Pepaham je la macam mana rupa kalau packing last minute...satu hati suntuk pun tak habis...dengan Noahnya masuk dalam bag...dengan Anya nya kejap nak tu..kejap nak ni!...hehehe

Ok for this entry lets talk about Jakarta...

Day 1 : Jakarta

We boarded with KLM plane from KLIA to Jakarta...Alhamdulillah selesa...big and new of course!!




Flight petang...sampai pun malam dah...and guest what? MACETTTT!! so from airport 6.30pm sampai dalam 9.30pm so agak la kan dok dalam kereta berapa jam dengan anak2 yang keletihan....nasib la tak lama dalam plane tadi...and nasib baik jugak anak2 behave!

Check in at Four Seasons Hotel..before masuk mana2 hotel diorang scan kereta dulu...settle baru jalan...hehe macam scary kan?





Sebab hotel dia sangat cantik menarik...penat pun hilang...anak2 excited... happy me!

Day 2 : Jakarta to Bandung

Around 11am..dah checkout hotel...bye2 hotel semoga ada jodoh lagi dengan kamu!hahaha
Terus ke Bandung....Macet again n again...kitorang sampai takut nak kemana2...sebab kalau jammed teruk...maknanya seharian la kotang kat jalan sahaja...tak dapat kemana2 pun...but Alhamdulillah dalam 4jam macam tu sampai la Bandung....

2nd hotel is Intercontinental Hotel..Bandung is so much better than Jakarta....last aku pergi pun 7 tahun lepas...masa tu tak teruk macet dia...sekarang je lain maciammm...




Actually kitorang dah penah stay at Intercontinental Hotel KL...and sorry to say...much better KL from Bandung...

Dinner at Stone Cafe Bandung...dekat je dengn hotel...since semua dah kepenatan...





Day 3 : Bandung

Breakfast amik room service je...



And checkout hotel...today nak pergi Trans Studio Bandung!!!






Ok review time!
Eventho dah melepasi ketinggian...but aku rase only 1 ride je budak2 baya Anya boleh naik...sebab yang lain macam too extreme! Yang tu pun bergoncang jantung kat dalam ni..hahaha nampak je macam untuk budak2...but trust me...ini je paling ok...

Indoor..tapi panas...ride untuk budak2 baya Noah 1 jugak..tu pun dia buat macam gym...beter pergi kidzoona ke...yukids island etc2...sebab sedey sangat nengok...hahaha...cuma yang ok sket ada macam small aquaria dalam tu...itu jela yang merawat kedukaan Noah...hahaha sebab nampak Shark doo doo dia...

So..lepas dah kepenatan tengok magic show bagai2...tu pun banyak ride tutup sebab magic show tu lah!kitorg pun nak balik hotel....check in pulak ke The Luxury Trans Hotel..ye hotel ke3...berpindah randah...sapa tak kuat jangan ikut hahahaha...sebab hotel ni sebelah Trans Studio tu..Pak Supir cakap ini hotel paling mahal di Bandung...tetiba aku plak rasa serba salah bila dia cakap gitu...ok ni takde kene mengena dengan aku...sebab Atim yang booked semuanya...lagipun dia bayar...hahaha...

Ok before check in hotel...kitorang singgah Trans studio Mall kot nama dia...tak ingat...tapi memang nak masuk Trans Studio akan masuk mall ni dulu...ye...Trans Studio dalam mall tu...sebab masa datang tu..kitorang nampak ada train la...ada activity yang anak2 aku lagi suka sebenarnya...hahaa





Dapat invitation for hitea kat hotel ni...terus mintak hot Mocha!!hahaha...





Hotel ok..selesa cantik...eventho interior ada bercampur baur sket...tapi ok...not bad!

Ok...next entry kita sambung...review pasal hotel ni....

Love,
Amy

Saturday, December 17, 2016

Aquaria KLCC

Hello!!

This is the 3rd time for Anya....and the 1st time for Noah....and lagi best Noah currently memang favourite dia SHARK! Tak tau la kenapa..but everytime tengok fish pun dia panggil shark...tido ngigau shark!makan sebut shark!so mak pening...terus ajak Atim kita gi tengok the real shark this time...hahaha

Ok la awal2 masuk pun dah nampak gambar shark...so dia macam excited sikit lah...







Abaikan je la muka Mak dia...toys kat Aquaria plakk...confirm la mahal!cer beli kat Tesco...ada je shark...hahahhaa...

And my kids both are very2 happy....Alhamdulillah...semoga family activity macam ni berpanjangan....amin2...

Thursday, December 1, 2016

Sil Wedding

Family Atim dah lama tak de wedding...hahaha Gap between abang2 and adik2 ni jauh...jadi tu yang lama tu...so this time adik perempuan sulung...so we all semua excited!!

Malam berinai pun bantai buat...hahaha..



On friday...solemnization buat after Asar...

Pelamin is from @chenta_concepts

Anak beranak debar2 gituuu..

Pengantin

Haaaa kembar ke idokk?? Mak ni kak ipaq ja...tp muka spesennn...

Welcoming our new birasss haha

Noah plak tkde

Our theme colour is yellow...and reception kita sambung lepas maghrib...Alhamdulillah semua berjalan lancar..

On saturday...kami buat dinner fine dining at The Oak Room,Bangsar South...

Feeling2 skettt....makeup from @diyanashukormakeup





Shiha Mentor entertain us that night..
Around 11pm majlia selesai...Alhamdulillah also went well...

On Sunday...reception belah lelaki pulak...OMG actually masing2 dah tired giler...but gagahi jua...rasanya masa kawin dulu tk delah penat gini...4 hari punya energy habis sket2...hahaha...tapi seronok...



Macam hari raya pun ya...

Btw makan sedappp gilerr!! Well...to my sil...selamat pengantin baru...semoga kekal ke Jannah...Amin...

Love,
Amy