Monday, May 27, 2013

Vacation : Ho Chi Minh City

Salam Readers!!

Last friday, me and family went to Ho Chi Minh, Vietnam.
This is my first time actually...but for my dad...dah 2-3 kali...so dia la yang bawak and arranged everything hehehe!

From airport to our hotel takes about 10-15 minutes only..
Since we all nak yang paling dekat dengan Ben Thanh Market... my dah booked Thanh Thu Hotel.. Recommended!! Tuan hotel sangat baik... jaga everything even tambang taxi pun dia will make sure yang kita tak kene tipu dengan orang2 Vietnam.... (they always cheat lagi2 bila guna matawang dhong) Even though bukan hotel 5 star...but interior semua for me dah cukup baik...tak kotor...and selesa yang lebih penting...lagi2 kalau kita bawak budak2 kan? And cheap too!

For those yang nak berbusiness kain2...tudung2...u guys boleh pergi borong kat sana... cheaper...and semua ada!like ASTRO!hahaha
but my advise...jangan la bawak anak2 sekali dalam market tu...sebab panas sangat...make sure your husband tolong jaga anak2 kejap while u and the rest boleh shopping sampai lebam!hehehe like me..dah lebam dah!

We all stayed for 4 days and 3 nights only... Cukup kot..sebab pergi pun 1 tempat je...yang lelain u guys boleh naik taxi jalan2 ke mall... Actually banyak tempat2 menarik lagi..but kitorang punya target is nak borong kain2 cotton for raya...hehehe

 Ni masa baru sampai kat Ho Chi Minh.. Anya tak cukup tido..so sampai hotel pun dia tak bangun2!!
 Ni bilik yang selalu jadik port kitorang la..sebab bilik ni paling besar...
 Antara kain2 yang diorang jual murah2....
Ni masa nak balik KL...

Anya with Atok..
 Ni kat one of mall kat city HCM...
Rembatan hari pertama...

Tak payah tanya la...but for those yang naik Air Asia...better korang tambah kg ye...kami 40kg lagi...kelasssss....

Memang best...Mil cakap nak pergi lagi..since business kain cotton mendapat sambutan ...maybe sabab nak raya nih...Alhamdulillah...rezeki masing2 kan? So I nak share lah...korang boleh ke sana..utk sesapa yang nak start business ni...Mana tau kan? Insyallah dimurahkan rezeki...

Well this trip memang tired sket..sebab cuaca pun panas sangat...but overall Im happy!! sebab both family pergi... :)

Love,
Amy


No comments: