Wednesday, August 26, 2009

Gift..

Hi..

Sebelum tu saya nk wish Happy Fasting..Salam Ramadhan untuk semua bloggers,silent readers ke sesapa la ..Selamat semuanya..InsyaAllah..

Well..Atim sudah pun bayar deposit gift yang akan diberi pada semua tetamu.. design by my future MIL.. (kami mempunyai bakat yang sama..hik3!) Tak sabar pulak..nk tengok hasilnya..yihaaa!apa lagi?emm..

Oh saya mempunyai masalah date.. Our nikah will be held on 12th February..and reception on 13th February..guess wut?? 14th February is Chinese New Year... and of coz..kawan2 seoffice tak dpt menghadirkan diri..bek la diorang gi raya kan?? oh ya..office saya 85% Chinese.. sangat frust sbb saya baru dpt tahu tarikh tersebut jatuh berdekatan raya cina...tapii..

kebaikannya plak..sedara mara yang jauh2 boleh la datang..sebabnya cuti kan?2 hari lagi..kelasss...cuma takut bab..workshop tutup..kedai2 yang penting2 ni tutup..(kami mmg mengambil berat pasal guest yang bakal dijemput nanti..) If using fresh flowers haruslah kena beli awai2..so that tak de la cacat wedding tu nanti..haishh...susah rupanya..

Nak diawalkan on January??Cousin saya pula yang kawin..awal seminggu sebelum? brother in law nya adik lak kawin..waaaa...nak dilambatkan..Kg Pengantin FULL!so..memang tak membantu..Tapi apa pun date yang kami pilih ni..rasanya bukan lah masalah besar...cuma tu la..start la fikir macam2..tension!

Hmm..apa pun sila layan pic2 gift yang saya google nih..cantik..rasa semuanya nak..!!

idea for bekas telur..

sweet kan??picnic basket..i loikkee..

Boleh tak korang bgtau kat Malaysia ada tak basket2 camnih??sebijik mcm ni la senang citer..Nilai memang tak de..dah carik..

So okla..Selamat Berpuasa!!

15 comments:

weDa said...

hai amy, selamat berpuasa juga :D

hehe sian dia pening kepala pasal tarikh. tapi kalau kita nak sesuaikan ikut semua orang, macam lagi susah kan. so sila lah jangan pening kepala dan bergembiralah membuat persiapan hehe.

BuTtErFlyInFraMe said...

amy, teruskan aje ngan date asal..sbb kalau nk ikut semua guess's availability, tak kendurilah kita..hehe.yang penting dorang igt kat u and sedara terdekat kita ada.. :)
sy pun mcm tu..dorang soalkan knp tak buat time ct sekolah, sbb my wedd dh dkt sgt dgn tarikh sekolah dibuka.dorang tanak balik bnyk2 kali.huhu.my family cakap, kalau gamak menyusahkan, tak payah balik pun takpe.. :(

huhuu..bekas telur itu sgt menarik hatiiii!!!

faRhaNa said...

babe, aku rs ko xyah lar nk pkir org len attend or x..coz yg penting adalah pengantin..cam aku kawen ri tuh..rmi mmbr aku xdpt turun coz election day..sume blk kg..tp nk bt cam ne kan, xkan aku nk postponed laks..so, sape yg dpt dtg bagus lar..sape xdpt dtg xde rezeki lar nk tgk ko sanding kan...he he he..janji ko jemput sume kenalan ko...ape yg penting??kerjasama...agagagagagagaga..

AmyMizzunderstood said...

weDa :: thanks weda!hmm rasanya tu la stick kat date lama..sebab semuanya dah book..dah byr deposit..

BuTtErFlyInFraMe ::ohh really?saya ingat saya seorang je ada masalah ni..at first,for me tak de apa..tapi bila fikir2 semua..jadik la sumthing!huhu

faRhaNa :: kelasss statement ko nono!hahahaha..tu la aku pun rasa..kalau ikut semua orang,tak kawin la aku ngan atim!hahaha

Sha Pattinson said...

ha'ah ikut jerk plan asal ..payah nak xtand sbb benda dah set kan ..uikss bekas telur tue memang cute ...

MyRule said...

Cantik2 bakul tu... xjumpa..kalau ader jumpa i bagitau u ye.. ;)

anil lutaze said...

hik....bekas telur itu mmg x tau dmanakah dia menyorok...rkn2 sila bantu amy kesayangan ini....

**usah penin fikir date...ikotkan semua org ada hal msg2..jd just go for it!

AmyMizzunderstood said...

MyRule :: time kasih!

anil lutaze :: huhhu picnic basket itu menjadi pujaan hati..tapi nk buat camne..dh order yang lain..tapi cantek gaks..huhu...
yela anil..i shud go for it!thanks!

sabsabby said...

amy dont worry, last year my friend buat masa hari chinese new year itself...but still ramai datang alhadulillah...memang she saja do that time sbb nanti family jauh boleh datang..hehhee..

ada another function masa christmas pun alhadulillah turn out was good...

but for both function kalau chinese friends ramai cannot make it....tapi yg tak celebrate sure datang..esp org2 macam kita*wink..hehehe...

sweet cravings said...

amy, kalau kt google idea... mmg byk je yg bole menarik tp, kdg2 nak cari supply tu kat m'sia ssh kan..? buka la MG cawangan overseas- jd supplier brg2 kawin ke m'sia. heheheh

AmyMizzunderstood said...

sabsabby :: hmm insyaAllah..ala bloggers fwen ramai leh datang kan kan??hihih

sweet cravings :: tu la pasal..insyallah satu hari nanti..mana tau kan kan?

dialicious said...

Amy..mase u set date tu bkn mmg tau chinese new year break ke..sbb ramai je org buat wedding on that week.kwn2 blogger pun ramai kan.tp not to worry..jez choose any date coz takkan tau wut will happen on the date kan.like mine,that week dan2 ade konsert kt s.alam tu jam giler jalan tutup seme.my cuzzin plak on her wedding day ialah hari pilihanraya yg last yr tu.cuma u kene invite lebih kalau seating dinner coz 10% possibility no show.

AmyMizzunderstood said...

dialicious :: diah..i tak tau diah!hahah leh tak?last 2 weeks baru tau..hukhuk salah saya la tu..
yela sbb tu saya kena invite lagi ramai supaya leh cover yang mana i dah list tu kan?haishh

faRhaNa said...

harus la kelas kan!!agagagagaga..so, concentrate on ur preparation jer..yg len biar mase menentukan..ewaah!!!neway, juz text me if u need help..i'll be there 4 u..auww...:D

AmyMizzunderstood said...

faRhaNa :: THANKS babe!!wa ingat lu sampai mati!