Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan to everyone!

Hello!!

Hi everyone!...Puasa kah??
Hmm..saya berpuasa hari ini..Insyallah.. even ini kali pertama berpuasa bersama baby di dalam perut..dan pertama kali berpuasa sebagai seorang isteri.. =)
Harap2 dapat la bertahan sampai petang nanti ya..!

Ramadhan kali ini mungkin berbeza dan mungkin juga lebih kurang dengan tahun2 yang lepas...
Yang berbeza mcm yang Amy ckp tadi..ada suami dan becoming baby dlm tummy ni..dan ada keluarga mertua..which is kena berbuka dengan 2 family untuk tahun ni kan?hehe

Yang samanya...ketiadaan Mama tercinta..
Sebab dah 5 tahun..tapi masih terasa.. Macam mana pun..saya tetap mengekalkan apa yang arwah Mama buat untuk kami semasa sahur dan berbuka.. =)
Kami akan minum milo panas dan makan nasi dan lauk pauk atau apa saja..tapi milo tetap maintain!! hehehe..Nasib Atim suka milo jugak..

Dan masih sama..lepas ketiadaan Mama,..dan kemudian kakak yang duduk bersama mertua..saya masih kekal sebagai penyedia makanan..dan orang paling awal bangun..hehe..
Macam mana pun..saya bersyukur sebab masih ada family dan suami disisi... =)
even tak macam dulu lagi..tapi mungkin masa akan datang ni lebih baik dari yg sebelumnya..who knows?

13 comments:

Mrs.aisheiteru said...

Salam Ramadhan Amy. Semoga hari2 yg dilalui dgn tabah :)menjadikan kta lebih bersemangat.

sy pun wajib minum milo ketika sahur. dari kecik smpi skrg mesti minum milo campur susu tepung anelene. my mom kata supaya kuat di siang hari...

kta membesar dgn milo!jadi kaut & sehat...hehe

Luv like this.... said...

Salam Ramdhan juge amy n family yerr!!milo tu sedap tue..:)
*Alfatihah tuk mama amy*

AmyMizzunderstood said...

Mrs.aisheiteru :: hahahah betul2..mana tak besar!wakakaka sihat lagi..

Love like this : Yup to u too!hehe milo mmg shedapp

Anonymous said...

Ramadhan Al-Mubarak to you Amy!

Insya-Allah, awak dpt bertahan puasa walaupon berbadan dua, and lalui Ramadhan yg agak lebih bermakna kali ini sebagai isteri dan bakal ibu. Amin.

Untuk yg tiada, cukup la awak mengingatinya dan merinduinya. Jgn lupa iringi dengan se-naskah surah al-Fatehah tau.

~Dee
=)

[ Hanie ] said...

same to u amy :)
same2lah kite menghadapi puasa ketika berbadan dua ni :) mesti ade cabarannye kan hehe. tp tetap excited :)

~♥ iella ♥~ said...

Sama la kita...puasa kali nie sbg isteri...tapi sy tak da baby dlm perut lagi..isy..isy...

selamat berpuasa

^_^

AmyMizzunderstood said...

Anon a.k.a Dee :: thanks a lot!selamat menyambut ramadhan ya!

Hanie :: caiyok hanie!hopefully dpt bertahan la hendaknya

iella :: hehe takpe..comming soon la tu!

faRhaNa said...

Salam Ramadhan babe!!aku, ye sama cm 3 thn dulu..berpuasa sbg isteri..xsempat lak nak merasa berpuasa dgn baby..xpe, next yr maybe..who knows..:)

aku tetiba teringat waktu arwah mama ko pergi..maseh igt lg ko call aku mlm tuh bgtau mama ko dh tiada..neway, harap ko kuat hadapi semua nya..mungkin atim ade sbg ganti kekosongan itu..

Selamat berpuasa momy amy..jaga diri bebaik..yehaa!!tgk aku dh merapu bagai...hish!

~♥ iella ♥~ said...

hehehe..apa2 pun jaga diri..Cuba kuatkan utk b'puasa..klu tak larat jgn paksa diri..sian kat baby..

~♥ iella ♥~ said...

hehehe..apa2 pun jaga diri..Cuba kuatkan utk b'puasa..klu tak larat jgn paksa diri..sian kat baby..

Mawar misswateva said...

babe, salam ramadhan!=)
harap dpt pose sebanyak mungkin with the becoming baby.;D

BuTtErFlyInFraMe said...

happy ramadhan Amy!!

AmyMizzunderstood said...

farhana :: tah merepek apa tah..bg aku sedih..hahaha..takpela nono..mungkin bukan rezeki lagi ko try n error je la lagik caiyokkk!

iella : Alhamdulillah puasa 1st day sgt ok...10 kali ckp2 dgn baby..hahahaha

Mawar :: thanks mawar!!

aleena :: happy ramadhan to u too aleena!