Thursday, September 16, 2010

Hari Raya 2010

Hello...

Alhamdulillah..saya masih disini...and syukur Ya Allah..air ketuban saya sudah increase dari memula dulu 4,..naik 5.3 and now 7.7 ...Alhamdulillah...dengan rest jek and drink a lot of water..makan sayur and buah2..rasanya itu la yang membantu..oh ya tak lupa pada yang Maha Esa...

Masih dalam mood raya..saya tak dapat prepare bersungguh2 untuk rumah ayah..cuma tukar2 alas meja..kemas2 dapur..isi kuih2..yang mana mampu..dan yang mana tak kena marah dengan Atim itu la saya buat hehehe..(tapi selalunya memang kena marah..huhu)

Jom2 citer raya!Tahun ni di Bangi..(turn Atim..cewah..) beraya sebagai seorang isteri...dan mommy to be..amat la bermakna..pagi2 gagah kan jua la diri pergi ke masjid Uniten untuk sembahyang raya bersama keluarga Atim.. ;) terjumpa makcik kat masjid leh nangis gitew,..apakah?hahaha..thn2 sudah tak penah plak nk nangis bagai kan..hehehe..(mesti diorang rindu kat aku gak nihh)

Pic raya kat rumah Atim tak sempat lagi di upload...petang nya kami lari kejap ke rumah Maksu..and sempat la bermaafan dgn keluarga saya walaupun diorang dah transform uniform raya!!

see the songkok...dia tiru ayah mertua dia nya style..senget sket,..hampess...
Me and Atim..1st raya..at Mak Su's house...
duit raya for Ayah..
my sis family...Insyallah next raya kami pun nak ada pic mcm nih..hehe

BERTUKAARRR!!!...ni la hasilnya yang macam saya citer tadi..

Pic beraya bersama Atim tak de...kira tak pe la..coz make up pun tah kemana dah sebab banjir...tetiba plak sebak lebey..nampak sangat banyak dosa!..hahaha..

Okies..nanti sambung lain..and ya..saya pun dah start transform kan diri dengan memakai hijab..Alhamdulillah..semoga diberi lebih petunjuk...Amin...


15 comments:

cik senah said...

comeynyaa dia bila dah bertudung nieee.. :) alhamdulillahhhh..

p/s: selamat hari raya nohhh.. :)maaf ler if ada komen2 cik senah agak kurang sedap utk dibaca.. huhu!!

nurul aziyana said...

slamat hari raya amy..
erm alhamdulillah..satu perubahan yg baik..
teruskan niat murni itu yer

Sara Maya said...

Amy, slmt hari raya...Maaf zahir & batin...Tahniah atas p'hijrahan ini..Moga Amy lbh tenang & bahagia dlm fasa yg baru ini serta diberikan kekuatan utk terus istiqamah d jlnNya...I'm really happy wif this gud news...Amin!!

AmyMizzunderstood said...

cik senah : alhamdulillah..rasa lebih tenang berbanding sebelum ni.. ;) selamat hari raya cik senah!!

nurulaziyana :: insyallah..thanks a lot!

sara maya :: slmt hari raya..maaf zahir batin juga ya!insyallah..terima kasih

Anonymous said...

tahniah, dikurniakan hidayah. coz xsemua org dpt kan. semoga diberi Allah kekuatan. amin

salam aidulfitri = slmt kembali ke dalam fitrah

-silent reader

Miss N said...

alhamdulillah~
good to hear that everythings ok..
alhamdulillah jua for ur transformation...
takpe..
slow2..
as always you look lovely la mommy..
selamat hari raya!

Mrs.aisheiteru said...

selamat ari raya amy!
cantek and ayu gitu!!!
teruskan yer amy. hope semua baik2 aje...pejam celik tak lama dah nk menyambut baby...take care amy!

goblogbyfarah said...

Alhamdulillah, new Amy!

dialicious said...

congrats amy!sgt sweet n jelita gitu...selamat hari raya 2u n atim..mintak maaf if ade salah silap ye..rest byk2

Dilla said...

Tahniah Babe!!! Am happy for you..

momguess said...

amy!!!!
kiteorg kat ofice ni semue rindu amy!!!
selamat hari raya
maaf zahir batin

AmyMizzunderstood said...

anon :: thanks a lot anon..insyallah.

Miss N:: thank u babe!take care yer..

Mrs.aisheiteru :: thanks a lot...

goblogbyfarah:: thank u...alhamdulillah..

diah :: thanks diah...selamat hari raya to u and hubby

dilla :: thanks babe...ikut jejak ko la ni..hehe

momguess :: kak ina..huhu lama tak gossip ni!!...takpe la ada rezeki kita jumpa lagi okeh?

green apple said...

pregnant jugak rupanya dia...selamat hr raya

AmyMizzunderstood said...

green apple :: hehehe..selamat hari raya kak di!!

ctfza said...

amy.. perubahan yang sangat baik.. alhamdulillah.. manis sungguhb amy bertudung..