Tuesday, December 28, 2010

Outing again..

Oh no!

Yesterday dah pujuk Atim supaya tak gi kerja..hehehe..
and then nak pergi shopping2 la konon2..hahhaa kat sana Anya poo poo je dah 2 kali...nasib kami bukan berdua..bawak jugak la adik2 sedara...time cuti2 sekolah ni kan...tapi semua panic!lagi-lagi bila Anya dah start merengek...hahhaa...

Atim sempat la snap sebab time ni tengah diam and lapar..hee

Lagi banyak kali keluar..lagi banyak experience kami dapat..and lagi best Anya senang tido dalam kereta...so tak payah dengar dia meragam lagi..hehe

Dapat la sambar baju Anya @Pumpkin Patch..SALE okeh..and i loooveeee their rompers!
Anya say thank you to Daddy..!We love u Daddy!

9 comments:

Cik Cenda Wan Hitam said...

Quoted from your entry, "ahhaa kat sana Anya poo poo je dah 2 kali...nasib kami bukan berdua..bawak jugak la adik2 sedara...time cuti2 sekolah ni kan...tapi semua panic!lagi-lagi bila Anya dah start merengek..."

maknanya kalau you keluar berdua dgn suami, u takut ke kalau anak u buang air besar? jadi selama ni siapa yg cuci tahi anak you? kata nak jadi ibu yang tabah, tapi tgk tahi anak pun dah takut, anak meragam pun dah panik. macam mana tu? kata ada hadir kelas utk future parents kan? jadi di mana kesannya?

AmyMizzunderstood said...

aku rasa ko ni ada masalah dgn aku kot?yg ko x hbs2 nk jaga tepi kain life aku,.give me a call babe!aku tgu je,lg best kalu ko berani,jmp aku!aku no hal punya..pasal taik anak aku pn ko kecoh?xtau la apa mslah ko kalu laki aku cuci pn,dia kn laki aku,ayah pd anak aku,ko ada?laki pn xda kot?anak ada?xda kot!2 yg ko bz dgn life aku agaknya kan?woot woot!agaknyakat UM blajar bhasa arab ke gosip eh?tu yg x berkat 2!apa pn,semoga allah lindungi kamu..dbersihkan hati jugak la kalu blh..ke itam gak mcm nama yg ko pakai?erk?

Mrs. Amie said...

Cik Cendawan Hitam yg pengecut.. sbb blog ada.. entri takde... khas untuk mengutuk org yer.. kan Amy baru jadi mak... haruslah dia kdg2 suspen if something yg dia tak terduga happen.. she want to share her story.. kalau u tak suka, knapa baca? pembaca setia plak tue.. haishh.. ko jaga tepi kain ko sudahlah.. dia nak tulis apa dia punya pasal lah... yg ko menyibuk pehal.. kan dia dah kata.. lagi banyak dia keluar lagi banyak experience yg dia dpt..dr situ jer dh explain she need an experience....at least dia terang2 bgtahu weakness dia yg dia panic...normal la..benda baru jd dlm hidup dia.. ko pegi cuci taik anak ko jer dahlah... ko jaga jer anak ko yg tak meragam tue... yg konon anak ko jer yg bagus utk dijaga... jaga laki ko skali...tak payah sibuk hal lain... nanti anak ko ntah kemana... laki ko ntah kemana sbb slalu sgt menyibuk hidup org lain... ok?setakat attend kelas sekali, bagi ko berkesan ker? sbb kita hidup thru ecxperienced... takde pengalaman, kita takkan membesar.. maybe ko pun tak de pengalaman..jaga anak yg senang jer kan (kebetulan Allah tue nak bg hidup ko senang sekarang.. tp later aku tak tahulah..)or maybe... anak ko time keluar tak berak kot..sbb tu ko banyak citer.. hati hitamlah ko nie... dengki tak habis2... sian gak aku tgk... pastu ada ke dia ckp dia takut anak dia poo poo.. dia cuma panic jer.. sbb benda yg tak biasa dia buat... paham tak? ibu yg tabah, tak semestinya tahu basuh berak anak jer... dia ada mcm2 pengertian... tabah dalam semua hal memerlukan kekuatan... itu kalau Allah izinkan... so skrg nie Amy tgh mengumpul kekuatan.. belajar dr kesilapan... paham tak? jomlah kita jumpa... biar aku nengok anak ko cmna plak... ada taik ke kat diaper yg ko diamkan jer... or ntah2 laki ko yg basuh taik anak ko tue... sbb tu ko boleh ckp tak toleh kiri kanan.. maybe la... tak payahlah ko balas membalas komen kat sini... sbb setakat tak nak dedah identiti pastu berani mati nak letak komen, maknanya ko tu pengecut.. kalau ko ikhlas nak menegur, why not kenalkan diri.. silap2 Amy boleh belajar cara2 menjadi mak yg tabah spt ko... (kalau betullah ko ni ibu yg bagus sgt)..takpun... ko gi jela diam2 didik anak ko yg ntah kemana tue.. make sure dia jadi manusia berguna later... jgn mak dia sebok komen org sana sini, anak penagih dadah.. ok? nak laser, jomlah jumpa... boleh aku tgk muka ko yg manis tue...

oh ya.. aku bercakap bagi pihak adik aku sbb dia belajar menjadi ibu, bukan senang... byk dia mintak advice aku n org lain.. so,klu nak, jom..silakan... klu ko nak bawak ibu2 tabah mcm ko pun, kitorang no hal ;)

::zAsyikein:: said...

amy n amie patutla nama dia HITAM...hati mmg HITAM..
yeksss!!!
to amy-mmg as new mother kita kene byk learn..pedulikan HITAM itu...
kein pun masih belajar dn akan terus belajar lagi..
agak2nya dia xpaham bahasa melayu kot...takpun dia xder keje n mengkaji setiap ayat amy on negative way...haishhhhh

AmyMizzunderstood said...

btl2..x tau la dia skt kat mana..ada je dia dimana2..mcm paparazi plak

tentang dhila... said...

hye amy..sy kadang2 singgah juga tgk blog amy via my sis nurul mama raina tu. tahniah dh jd mama ye. kt ni baca je ngomen nye malas hehehe..tetiba arini nk komen sbb sweet la pic amy nyusukan anya tu.kt follow awk k.

AmyMizzunderstood said...

tentang dhila:hi,thank ya..nanti kta visit blog awak..tq

My Journey said...

salam amy dear,

wah baby dah 2 months dah...alhamdulillah...

btw i tak percaya cik hitam to write like that...orang dengki macam tu, jsut ignore them je..lagi layan lagi dia suka...

baby anya aragam pun its normal..i tgk my sisters pun lalui the same thing, esp masa kecil2 ni..sacrifice as parents..but i'm sure its all worth it kan..

AmyMizzunderstood said...

Hi sabby!

Ha ah..Amy dh mls nk layan org mcm ni...takpela..tuna mama berkuasa..hihi..thanks sabby!