Friday, April 1, 2011

Happy 5 months young Anya!

Hello peeps!

My darling Anya Baheera turns to 5 months on 30.03.11...
Hmm sekarang Anya dah macam2..which is dia asik nak main...malam dah tido lewat sket
sebab nak main punya pasal..kalau tak main,dia nangis lah...

But i admit..Anya seorang baby yang sangaaatttt baik...sebabnya dia selalunya ok bila dibawa kemana saja..tak meragam..Alhamdulillah..dia meragam pun kat rumah sendiri..dengan mommy dia.. :)

Meniarap belum sepenuhnya lagi..yesterday we went to Klinik Kesihatan for her check up..nurse tu mcm tekejut coz dia tak leh meniarap lagi...so we told her that Anya ni pre mature baby..keluar sebulan awal..so dia cakap ohh..in that case, Anya ikut perkembangan baby 4 bulan..but rasanya Anya quite cepat jugak..

Suka bila orang clapping..tegelak2 dia..
baju2 dia semua yg dulu dah ketat sket..so kena hunting baju baru la nampaknya!


And currently..masa Amy terluang dengan baby tercinta...Alhamdulillah..dapat tengok dia membesar depan mata.... :)

Happy 5 months young sayang!


18 comments:

BuTtErFlyInFraMe said...

pinjam cekak rambut bolehhhhh?heheheh

momguess said...

anya!!!
u r so cute

Mrs. Amie said...

haruslah.. nak angkat badan berat ek Anya.. tu malas ek nak meniarap.. hihihi...tulah demok demok lagi...

AyureQ said...

amy, our kids beza sebln je.. and ur location n mine xjauh mana.. berkemungkinan besar nnt dorg same school.. lol..

AmyMizzunderstood said...

Alena : hehehe seb baik sempat beli online before aqiqah dia ritu..hihi

Momguess: hehehe thanks kak

Amie : hahahaha..nurse tu cakap peha dia drmstick kfc!gelak aku...

Ayu: tu la..leh lepak together2 nanti..hehehe

fyda_ibrahim said...

hye.. anya beza sehari dgn adam.. adam lahir 29.10.2010.. awal 2 minggu.. happy 5 moths too anya.. ;)

Mrs. Amie said...

Dik, aku tagged ko.. nnt tengok kat blog aku yer..

My Journey said...

wah mashaAllah dah 5 months baby anya...hehehe..

bestnya tgk baby girl boleh pakai dress2 yg cantik2 alhamdulillah...


lepas ni mummy anya boleh tolong bagi tips for new mummies..hehehe...inshaAllah...

AmyMizzunderstood said...

Fyda: oh yeke..happy 5 months to your son,adam

Amie: okehhh

Sabby: alhamdulillah...waiting your baby plak..tk sbr nk tgk bby ikut adam ke ikut u...hihihi

mungelily said...

peha pp bambam mcm ank buah sy..
tp boy..hehe...
muah bby anya! :)

[ Hanie ] said...

happy 5th months old anya comei :)Takpe amy, hannah pun lambat jgk meniarap dulu, tp skrang asal letak je, terus pusing, pastu baring, pastu pusing balik haha tak tau penat plak tu :P

MyRule said...

my baby lahir 36 weeks pun meniarap masa 5 bulan setengah.. :p

AmyMizzunderstood said...

mungelily : hehe ye ke?mesti cute!!

hanie : tu la..anya bonto je tinggal muka dah kat tilam..hukhuk harap2 tak lambat la ..

MyRule : oh yeke?anya 35weeks!hehehe..5 bulan setengah tak lambat la for me ok la kan?takpe jgn push la biar jek dia..

AmyMizzunderstood said...

mungelily : hehe ye ke?mesti cute!!

hanie : tu la..anya bonto je tinggal muka dah kat tilam..hukhuk harap2 tak lambat la ..

MyRule : oh yeke?anya 35weeks!hehehe..5 bulan setengah tak lambat la for me ok la kan?takpe jgn push la biar jek dia..

mungelily said...

hehee nanti singgah la kat sini http://lilyecah.blogspot.com/
tgk la ank buah sy...bammbamm :)

lind said...

nak pinjam pipi dia hehe

deena awanis said...

comelnyer anya...pakai hairband lagi..

mimi said...

salam amy..
I'm ur silent reader..
nak tanyer beli kat ner headband bunga tuh..penat i cari kat kat kedai xjumpa lak..
Cute sangat..nak grab satu untuk baby:)