Monday, October 1, 2012

23 months

Salam....

Have u guys heard bout the terrible twos?hmm..well aku tengah berhadapan dengan benda ni...i dont know...maybe bukan semua budak yang dapat... :)

Anya ni jenis yang senang dijaga..i mean bila dia jumpa orang yang dia rasa secure,yang boleh diajak bermain...dia sangat friendly..memula tu memang malu2 after that heh...tak boleh nak stop...so far bagi aku Alhamdulillah..even dia quite lasak and buas...



Currently,she always say,'NO!'...

Anya,jom shower! "No!"
Anya,kiss mommy "No!"
Anya,hold my hand "No!"

Hmm..memang la datangnya dari kita...sebab kita sendiri selalu cakap "No!" so anak tu terikut la...nak buat camne??!!hahahhaa

And she always scream..sometimes suka nangis yang jenis jerit...with no tears...u know?yang quite memalukan parents dia ni bila tengah shopping...or tengah makan..dengan pandangan orang yang macam hmmm...(mcm la aku dera anak)sebab nak tarik perhatian kita...urghhh

After pujuk she will give us a smile yang very gedik one!thats my Anya!
I already call her 'kakak Anya' to make sure she is ready to be kakak...owh no!!bukan me laa...hehehhe its for her becoming cousins...so dia akan get ready...and hopefully tak rasa terpinggir nanti...hehehe



Kakak Qaira dia dah quite ok..tapi dia pulak yang suka buat hal...but apa pun,dia la pengarang jantung hatiku...cewahhh...dia la yang banyak ajar aku supaya menjadi seorang insan yang lwbih sabar dab bertanggungjawab...semoga dia menjadi anak yang solehah...yang takut pada Allah...dan yang akur pada suruhan-Nya...

Next month..she will turn two..how time flies...i miss my little Anya Baheera....

Love,
Amy

2 comments:

Lil'Tiny Closet said...

hi amy, ank kita sebaya..jap je kann..time flies.teringat time dia terlentang lg.hik2..sometimes i ckp kat dia "pls..jgn bsr cpt sgt" and dia reply as always "no" hahaha.miss those old days dgn dia. =)

AmyMizzunderstood said...

Hehehee..apa pun NO...hehehehe tetap cute!!