Wednesday, January 2, 2013

Berubah...

Tadi..i spend time with husband since dia tak berapa sihat..n we all tgk movie kat youtube...
Suddenly aku tercakap...

"I tak dapat imagine kalau sekarang I tak pakai tudung lagi..." pastu aku sambung tengok citer tu...pelakon dia Siti Saleha...tak..dia tak sexy pun dalam citer tu...(Aku,dia dan tong sampah)

And my husben ada la cakap blablabla...takmo tulis kat sini sbb nanti orang salah faham...

Betul...bila difikir balik...jahilnya aku dulu...aku.bukan terror sangat bab agama...baik sangat macam malaikat...tak...tapi at least aku dah buat yang wajib...walau tak sesempurna mana..tapi aku cuba perbaiki untuk masa2 akan datang....Insyallah...

Kalau nak baca blog ni dari awal penglibatan aku pn aku jelik...hahahah serious...tapi kaedahnya tak larat aku nak padam semua...biar Anya tau mommy dia macam mana...

Lepas bertudung...aku rasa diri aku sangat tenang..dan jauh lebih gojes!eh?hahaa rasa lebih sempurna berbanding dulu...aku rasa nyampah dengan diri aku yang dulu...dan aku besyukur sangat dibuka pintu hati nak bertudung ni...lega makk...aku.bersyukur sebab jumpa suami aku sekarang...sebab dia banyak bentuk aku dari yg tak baik jadik baik...dan lebih baik sekarang...

Cuma lepas ni..aku.harap aku nak berubah lagi...Insyallah...kepada yang lebih baik lagi dan lagi...kalau orang sebok buat biz jual itu ini...nak jadik kaya raya...sapa tak nak kaya kan..tapi takpe...rezeki orang lain2...cukup la takat aku merasa semua dalam keadaan yang sederhana...sifat nak kaya raya...banyak duit etc...tu masa zaman jahilliah aku hahaha...mungkin aku patut kira apa lagi yg tak cukup ibadah aku nih..huk2...sedih nak kenang tapi...masa mungkin dah tiba...

Hati ni meronta nak jadik sempurna....tp sikap aku ni tak mengizinkan...semoga Allah permudahkan jalan untuk aku...Amin...semoga dimurahkan rezeki...dan dikurniakan kesihatan yang baik...Insyallah...

Entry ni tak de apa..cuma kesedaran yang datang tiba2 itu...bukan senang nak dapat...syukur....

Love,
Amy

7 comments:

NURUL JAMIAN said...

kan? dulu kita on off bertudung kira byk tak pakai lah. kalau pakai pun pi class ke mcm tu lps kawin mcm automatik nak pakai je skrg ni pun tgh nak perbaiki mana yg patut

JaJa'Z said...

Alhamdulillah Amy..akak pun baca blog amy ni since Amy bujang2 dulu sampai lah now dah ada Anya..dan akak dah tgk perubahan Amy..insyallah, apa yg baik selalunya Allah permudahkan.. :)

JaJa'Z said...

Alhamdulillah Amy..akak pun baca blog amy ni since Amy bujang2 dulu sampai lah now dah ada Anya..dan akak dah tgk perubahan Amy..insyallah, apa yg baik selalunya Allah permudahkan.. :)

naddynad said...

mak paham perasaan awk wahai adik manis...hihi mak pun la. syukur jugak walaupun pada mulanya rasa cam kne paksa dgn laki mak..haha tp lama2 ianya jadi mcm perkara yg melegakan...lepas ni mari kita pakai yang lagi molek..yang tutup2 dada. awwwW!!

AmyMizzunderstood said...

Nurul..lets do it...berfesyen takpe..tp kita nk more ikut aqidah..InsyaAllah...

AmyMizzunderstood said...

Jaja : tq kak...sbb tu amy ckp amy jelik nak baca hahhahaa...Insyallah semoga dipermudahkan...

AmyMizzunderstood said...

Nad : hahhaah igt tak berblogging lagik...kan kan..rasa tak aura tu...bkn aura maya tau...aura yg jarang2 kita dpt rasa...hehehe..tutup2 insyallahh...