Friday, February 22, 2013

It takes a long time...

Salam...

Hi everybody...Lama tak meluah perasaan kat blog...haha
Rasanya dah lebih 4 tahun berbloging..malas nak kira...
Kalau dulu aku more blogging pasal diri sendiri...pasal apa yang aku buat..pasal wedding...more pasal feelings lah...apa yang aku tak puas hati...kan?Sesapa yang dah follow lama blog ni mesti tahu punya la..hehe

Kalau korang ingat lagi zaman 3-4 tahun lepas...dalam blog ni..and aku masih tak delete...sebab saja nak tinggal untuk aku kenang kebodohan dan kebijakkan aku ni...haha
Aku pernah buat beberapa entry antara aku dan beberapa orang kawan yang masing2 bermusuh..masing2 tak puas hati dengan each other...yang comment bukan2 kat entry aku masa tu...

Well untuk pengetahuan ramai, aku bukan nk cakap aku baik...tapi Alhamdulillah antara aku dan mereka sudah pun aku settle kan..cewah bukan main lagi ayat ko kan?
Maksud aku...Aidilfitri tahun lepas,2012 aku dah pun memohon maaf pada individu tersebut..personally...setelah beberapa tahun tak bertegur sapa...dan perang FB and Blog...etc2.. (sangat kanak2!)

And Alhamdulillah jugak...individu tersebut sambut aku dengan kata2 yang sangat baik...which is dia pun sebenarnya dah lama nak berbaik..cuma keadaan dan ego masing2 buat kami agak lambat bertindak...aku rasa lah...but bagi aku mengalah bukan la kalah...cuma dah dewasa2 ni...aku rasa tak manis la..since dah ada anak pun...aku rasa ni la sifat terpuji yang aku berani buat..okeh masuk bakul angkat sendirik...boleh?

So settled...and tak lama lepas tu...ada lagi 2-3 orang lagik yang mungkin dah sedar...gado2 semua ni bukan dapat apa pun...and dah besar dah pun kan...nk masuk 3 series dah semua...hahaha...so far semua nya dah ok...even bukan semua yang msg aku kat FB...or SMS...but its ok..aku dah lama maafkan korang...tak kisah la apa korang dah buat...aku tak pernah simpan dalam hati pun...

Hidup aku lebih tenang...betul...tak kisah la sapa betul ke sapa salah ke...yang pasti bila semua dah ok...aku lebih rasa tenang berbanding dulu...solat la 5 waktu pun..kalau ada benda tak settle mesti tak setenang ni..Aku happy...and aku rasa lebih dirahmati..

For them, hopefully apa yang dah jadi bagi kita pengajaran...and tak apply kat orang lain...so that life kita semua akan terjamin...without any rasa bersalah dikemudian hari...k?

Love,
Amy


1 comment:

mama ila said...

salam kenal..ila follow sini =)