Monday, April 29, 2013

Tips sket...

Salam readers and followers yang cantik manis...

Ok..baru terfikir nak share tips sket...bila korang pergi vacation ke UK/Europe....
Actually tips ni dari parents in law aku jugak...since diorang tiap tahun kesana...and macam2 benda baru yang diorang dapat...

Tempat atau destinasti paling orang nak pergi adalah Paris..betul?
Ya betul la tu...orang gila je cakap tak nak gi Paris...Bagi aku Paris ni tak de apa pun berbanding London...serious..even orang caka[ fashion city la apa la...Paris la tempat paling tak selamat antara banyak2 tempat...y?

Hmm..banyak pickpocket...seriously yang buat kerja kebanyakan nya perempuan...budak2 muda...
So kalau bawak duit nak shopping better la korang bawak debit /credit card...lebih selamat...If tak de both..nak bawak duit banyak jugak..nasihat aku..sila letak duit korang merata...contohnya dalam socks sket..wallet sket..poket seluar sket...baju sket..mana2 lah...or lebih selamat kalau korang ada sling bag yang kecik yang boleh letak dalam baju lagi better!

Benda ni jadik kat Fil and Atim sendiri pun penah kena...diorang ni dalam 1 kumpulan yang ramai...once they get something...diorang akan passing the stuff kat kawan yang lain..and lain and lain...sampai la kita tak perasan and tak terkejar pun....

But ada je orang yang baik..but Paris orang dia tak friendly,...
Even korang beli la handbag kat LV boutique pun...they will not entertain u like somebody yang ada duit,...gila kan?memang teruk pun...speaking English pun tak nak...apatah lagi yang lelain...so hadap je la..sometimes kene ajar sket...hehehhe

oklah later sambung...im going to TMC nak tengok my niece Qaira.. admitted sebab demam panas..

Love,
Amy

2 comments:

Mursyidah Ismail said...

yeap2..been there. i pegi paris pun because of the architecture. bukan the pppl. but the paris muslims excited bile jumpa kte2 ni yg pki tudung. lgpun mmg frecnh ppl are the wort tourist (ade org buat survey). so same jela kaalau kte pegi tmpt diorg. like wise.

Mursyidah Ismail said...

anyway pick pocket were mostly gypsies.. kalau pegi dkt spain lg super duper bnyk pick pocket. just be careful.. i lost my passport dkt london polis jumpa balik. tp kalau hilang kat paris,kem salam je la..