Friday, May 10, 2013

Any tips for this...

Salam kawan2...

I need tips for this



Kalau ada sesapa boleh share experience or soalan2 yg bakal dikemukan sila la berbuat demikian....sgt2 la hargai...

Tq!!

Love
Amy

4 comments:

Azi3 said...

rezekiiii

Wahida Yaakub said...

Hi amy. Here's a few tips that might help you:
1. Try to understand the org structure. In ur case, kementerianelajaran, down to spp. Take note of who's who
2. Try to get some grips on current issue n things related to education lah kot since it's related to that job
3. Language..l ikut penemuduga. If they speak in english, then u answer in english. If they speak rojak, then u jawab ikut baasa apa yg dia paling banyak guna.
4. Erm tu je kot. Selawat sbl masuk, Keep calm and be confident, insyaallah berjaya hihi.

Best of kuck to you!

anies muy hermosa said...

soalan selalu x menentu...tp kebyakan diaorg selalu tanya bab kerajaan..kadang2 ada soalan yg x masuk akal utk jawatan kita...but diaorg saja nak tgk cara kita jawab soalan...

noa said...

if penemuduga tu tanya current issue, n tetiba u blank, just jawab bout Masalah Sosial-senang sikit u nak goreng huhuhu

Kalau dia tanya Dasar Kerajaan - boleh jawab Dasar Pandang Ke Timur- kenapa? sebab senang nak goreng gak lalala(ni kalu tetiba u blank la) btw banyak lg dasar2 kjaan yg hebat2 ^^