Friday, April 18, 2014

Alasan

Salam everybody..
Me in car..while waiting cik abang Atim uruskan kerja2 dia kat Melaka ni ..
Anya dah sampai ke bintang agaknya..hehhe
Sorang2 macam ni...berlegar2 la idea datang.. dan berlegar2 la memikirkan masalah yang sedia ada dan bakal mendatang...

U know wut?I am ready for having 2nd child...and still berusaha la orang tua2 kata..hahaha...since 2bulan lepas dah buang polyps tu..and doc said BERUSAHALAHHH!!Insyallah ada rezeki tiba jua gituu...but if not...as hambaNya aku redha...but usahalah dulu ye tak?

But tetiba rasa macam am I ready for 2nd child?sebab dah lamaaaa sangat tak jaga baby...and lama sangat tidur lena since Anya dah besar..everything run smoothly..without bangun malam...

And for sure i dont want any alasan cannot cook for husband...cannot do this cannot do that...no time for anything..and maybe i have no time for Anya??!!!Allahuakbar...memang kesitu la yang dok fikir.. sebab dulu i can manage my time canteeekkk for my dad...and husband..so far aku masak n kemas rumah mcm biasa...

Tapi for reality..memang aku ada kenal someone yang jarang2 nak masak untuk family...once dah beranak..baru 1 uoalls...
But orang lain masak makan pulak..datang makan je gitu...apala salah lepas makan kemas pulak..anak ko boleh soh sesapa jaga..ye tak?

Its quite bored..bila tengok ko melekat je dgn anak yang tak berapa nak bf..anak pun dh masuk setahun..rileks la...ada anak bukan maksud kita tak payah bergaul and stop cooking and everything!

Huk2 i dont want to be like that!!seriously...nasib la tgh tunggu 2nd child..so ada la experience kan?dulu org nak mengata silakan...sekarang tidak lagi..hahaha

Jangan la alasan jaga anak tu membataskan segalanya...masa Anya 3bulan pun aku dah angkut gi buat job pelamin etc...siap DF lagi..ko hado??beringatlah..mana2 bakal ibu..jgn buat alasan sebab..annoying!kecuali ko sakit so itu takpelah...orang pun faham...

Well..aku harap dia belajar dari kesilapan...dan pengalaman hidup..kalau tak sedar jugak tak tau la aku hehehe..

Okla..saja borink2 kita share la citer hehe..

Love,
Amy

No comments: