Monday, October 12, 2015

8 months

Salam

Another 5 days guys!!Noah nak masuk 8 mnths dah...time flies...that day rasa macam baru nk meneran keluaq kan baby besar ni..hahaha

Well about 8 mnths jugak...i keep maintain my weight...actually b4 pregnantkan Noah my weight is 56kg...and sekarang is 54kg...ala 2kg je beza...tapi i can feel that peha gebus dulu tk gebu sangat dah!!yeayy!

In fact kaki lagi kecik dari sil yang belum kawin..muahaha sorry sis! Dont jelous me pls...semuanya Noah dah amik...balance2 je ada kat diri ni...

Noah still fully bf...Alhamdulillah
Makan pun dah macam2...currently I buat stok porridge with chicken, brokoli and carrot...tumis bawang with unsalted butter...yummeh!!bau pun sedap...and Alhamdulillah Noah suka...

Noah lain sket dari kakak dia...Anya bagi apa pun makan...tapi budak bambam ni...fruits reject...semanis2 apple and banana boleh tak nakkk!haihh pelik eh..

But takpela...asal makan vege and ada cukup protein and carbo okla kan...yang lelain bagi snack like biscuits...macam2 la Mommy dia ni beli...biskut Farleys tu pun try jugak...tapi takat 1 jela...Noah makan kerap...but heavy meals 2 kali sehari...

Noah ada 1 gigi bawah...jiran dia bakal muncul soon! Crawling like champion...hehehe dan boleh meniti panjat2 cradle tu dah hebat sangat dah...his idol is his big sister..Anya..

Alhamdulillah...even flu and cough sket2...overall anak I sangat la active...takpe i dont mind...sesambil Mommy boleh kurus jaga Noah..sesambil Noah dapat learn something new...bagus kan..?

I think i should start buat air detox tu la...dah google cara2 nak buat...soon kita update macam mana hasilnya hehehe..poyo sangattt!





Im still googling resipi2 baru untuk Noah...ingat nak try salmon plak after this...will update later yeah..

Love,
Amy

No comments: