Monday, May 23, 2016

Vacation : Perth, Australia

Hello!!

Its been a while tak mengupdate blog...but hi!! Amy baru balik dari perth actually... we went with our big family...ada 12 adults semuanya and 4 kids..Okla kita update 1 by 1...I squeeze2 sikit cerita bagi cepat habis hahahhaa....

Day 1 : Kali ni 1st time Noah fly with us....perjalanan amik masa 5h 30m mcm tu...
Flight 10am so sampai sana dah petang...so today memang tak boleh kemana2...sampai Airport then amik kereta sewa terus shoot ke rumah sewa kami..booked from Airbnb...






This is our house for 8days hehehe





Noah dapat bonus sebab akak stewardess layan dia lebey sket hahhaha...

Day 2 : My bil n her wife akan sampai ptg nanti with Air Asia...so today we went to Sportlight...ok fineee...macam takde kat Malaysia kan padahal selalu je pergi The Mines tu hahaha...and petang lepas ke airport...kitorg singgah playground near the beach...sejukkkkk!!!




Day 3 : We all pergi makan the best fish & chip in town!!hahaha rasanya siapa pergi Perth memang tak sah kalau tak makan sini...fish & chip dia sedap!! It takes 1h jugak ke sana...after that we went to Freemantle Market...kat sini boleh beli souveniers...





Day 4 : Anya demam!! ALAMAK...takutnya hopefully tak teruk.... supposed nak ke Caversham today...tapi tunda sebab Anya demam...we went to Perth City...itu pun lepas demam dia surut...so jalan2 kejap than balik...the rest pergi dessert main pasiaqqq...hahaha

Day 5 : It Caversham Wildlife Day!!yeayyy...kids memang happy sangat...sebab dapat meetup kanggaroos etc...







Day 6 : Apple picking and Outlet time

Anya je yang pergi apple picking...dengan Opah n Tokwan dia...hahaha Mommy Daddy tunggu kat outlet...since Noah macam tak berapa sihat....




We all kat outlet..




Day 7 : Last kopek la kire...konon nak jejalan mall...sebab ada KMart...Target etc...barang2 decor rumah murah gillerrrr....





And at night satu round lagi fish &chips...hahaha kita try tempat lain plak...


Day 8 : last day dah nak balik dah...Noah down with fever akhirnya...nasib nak balik dah...





And sampai di KLIA aroud 10.30pm....Alhamdulillah...one of our best vacation...boleh pergi lagi and syukur tak payah x 3 lagi untuk foods and apa2 barang yang nak dibeli hahahahha legaaaaaa...homw sweet home!!

Love,
Amy

3 comments:

f.i.e.z.a said...

canteknyaaaa rumah sewa tu so cosy :)

AmyMizzunderstood said...

Betulll..owner dia agent property hehehe harus cantik kan...mcm showhouse plak rasa..

casanayafana said...

Rindu Perth...baru balik dari sana