Wednesday, October 29, 2008

Tips Hantaran ver 0.2

Hmm..ramai gak kekawan tanya pasal stuff hantaran...kalut no ampa ni..gatai nak kawinnn..
Actually stuff hantaran ni adalah bebasss uoalls..!hahhaa
Okla..entry kali ni aku nk citer stuff hantaran..mmg aku sokaa bab ni..!!

Terpulang pada individu dan pasangan anda la..kot nak bagi 5 balas 7 dulang..7 balas 9..dan seterusnya..korang nk bebalas2 sampai bila pun tak hbs..bg la yang ala kadar cukup...kot nanti makcik nak bagi kuih,uncle nak support cake!nenek sedara nak bagi puding la apa laa..yang jadik byk nya makanan laa..so if let say pihak lelaki deal bg 5 tetiba datang 7..yang pompuan plak dan standby 7..mana nak carik lagi 2 hantaran nk ckup kan 9?


Easy bebeh..semua ni adat je..selalunya pihak perempuan bg la pemanis..sebab kita ni pompuan..macam makanan,sweet dan apa je la..pompuan yg bg..nak menunjukkan kita ni perempuan jek..kalau dah tak tau nk letak apa last minit tu..amik je gula pasir...sumtimes ada gak bagi sirap..cam kat kampung2 bagi susu pun ada..ha susu tin okk!tak yh dulang bagi je bekas apa2 add on..so korang dah selamat la kan?kan?!tapi rasanya zaman sekarang ni sampai 21 balas 23 dulang..aku tak tau la nok motif korang nk bepuluh2 dulang?nak lawan siti nurhaliza ke?agagaggaa..tapi tepulang..dah mcm nak men badminton jer bebalas2 nih..

Untuk bertunang : hantaran yang selalunya org bagi 5 balas 7 dulang..yang penting mestilah ada..sireh junjung dan cincin..sebagai tanda..yang lain ikut nafsu masing2..tak kose aku nk senarai kan..tapi kot yang tunang kejap dlm 6 bulan tu..anda leh la beli kain untuk baju nikah...so tak bazir..

Untuk kahwin : Ni kalau nak grand,orang kita suka la beli macam2..time ni la pun nk pakai mahal ye tak?segala bapak brand ada..tak Coach,LV la..DKNY la..mcm2 la..tak kira la dari handbag,baju,jam..dll...yang penting sireh junjung,mas kahwin,cincin ok uoallss..wajib bawak gi masjid kot pak imam nak nengok adalah mas kahwin dan cincin..k?
nak bagi Al-Quran,telekung,sejadah..pun boleh gak..yang belum pernah aku tengok adalah..bagi 4 bijik rim,1 stering..agagaga..tu nanti aku yang buat..kan mudah..!tapi yang lagi best bagi la kunci rumah ke..kunci kereta ke..kan kan??tapi bukan takat kunci la pastikan rumah dan kereta tesebut ada!hampes..

Boleh bagi apa sahaja..dengan syarat dan kemampuan anda..jangan la membazir tak tentu pasal..sebabnya pas kawin kang lari plak budget...so budget adalah sgt important!!Kebiasaannya,kalau nak gubah hantaran kat MerisikGallery,u guys boleh email stuff yang ada..then kami akan bagi quotation based on berapa dulang yang perlu gubah..so u guys leh budget la nanti..kan?

Ok..sekarang leh start list down stuff apa yang korang berdua nak bagi..selamat mencuba..!!

2 comments:

dIaNa said...

hai cik amy, expert ye pasal hantaran nie.. hang tu bila nak langsung nye?
=P

amy said...

ooo kalau dah line2 biz nih haruslah kena tahu,,,agagaga...