Wednesday, January 28, 2009

im start talking bout marriage..

Selalunya aku akan sebut2 pasal wedding..orang itu la orang ni laa..sebab aku dah sememangnya buat kerja2 hantaran etc..kan kan??dan aku rasa aku takkan ada masalah mcm mana orang lain hadapi masalah2 nk pilih barang ke apa kee..untuk hantaran..tak de masalah nk carik catering..takde masalah nk beli gift dan sebagainya...

Tapi....
sememangnya cakap tu senang..tapi bila nk hadap nya hehehehe.. aku sangat blur tatkala ini..
1st of all aku nak bagitau..yang engagement day aku lebih kurang sebulan lebih sajer..sama dengan 39 hari lagi..apa yang aku dah buat??agaggaa...nothing!!dan sekarang apa perlu aku buat??kan aku tgh update blog nihh..sabar laa..jap2 pening!

kali ni junior amy laks nk share preparation..
1st of all..for my side..kitorang ada majlis merisik..dan hanya ada lagi 11 days to go..memandangkan merisik tak de apa sangat kan..kecuali cincin jek..itu aku ngan kekanda atim dah beli kat HABIB since..selalu jek ada 40% discount..oh ya!dun forget to bodek2 akak HABIB kalau u guys nk beli cincin etc..mesti dpt nyer..very simple ring actually..and rite now start to buy hantaran stuff for my engagement day..
aku ni kalau leh nak simple2 jek..janji semuanya selamat..

About my baju..
I like Rizalman style..dan usaha gigih mendapatkan tailor masih dalam pencarian..tapi aku rasa last2 gi kat tailor aku gak la gamaknya..sebab dia jahit best..cumanya..dia tgh raya cina skrg!so aku kena hantar baju pas seminggu dia raya..any suggestion??sbb baju aku amat simple..tailor2 biasa pun leh jahit..im not using any lace or shiffon beaded...kain aku plain sajer..

About my make up...
Supposed aku amik khidmat makeup dari kwn baik aku diyanashukor
tapi sebab dah ada sumone yang sgt baik hati telah menawarkan @ sama dengan telah mengofferkan diri nk sponsor makeup aku pada hari itu.. aku pun terima je la..lepas aku dh tgk hasil tangan dia..aku rasa berbaloi..dgn harga yg dia bagi... aku pun sukaa...
yang ni nanti aku update lain..tapi kalau tak sabar2 nak tau..email la aku..
e_qa@yahoo.com
nak ym pun lehh..guna jek id tu..

About my hantaran...
Kira punya kira..aku dan hatim dah deal hantaran 5-7 dulang..dia 5 and of coz la aku 7...
sekarang ni..list aku...

1- Sireh junjung
2- Fruits
3- Chocolate
4- Cake
5- Kemeja
6- Belt & sunglass
7- ??

Any ideas??apa yg leh aku sumbat kat no 7 tu?? Actually aku sedang mencari towel Ted Baker..tapi since color towel tu cam hambar.,jadik aku CANCELL.. sebab aku bosan nk bg makanan..asik2 benda sama..tapi nk beli barang ,terover pulak budgetnya..kasut Ted Baker idaman hatim..pastu camne..korang leh tolong aku takk..??aku ngan hatim pun pening nk fikir..leh camtu..?agaggagaa..and i choosed fresh flowers for my hantarann..en hatim jgn jeles okkk!

About makan-makan...
yang ni pun buat aku lagi sakit kepala..aku tak tau kenapa..bila orang len tunang ke kawin ke..aku senang2 leh suggest kat diorang..tapi turn aku??agagaga..aku giler!
ok fine..lets sambung!
actually..aku igt nk panggil catering jek untuk jamu family2 kami nanti..dan mungkin majlis akan berlangsung before asar..i need menu for hi-tea..!!anyone??haa..dengan khemah sekali..

About decoration bilik..
Al Maklumla..bilik tu cantek sangat..tu pasal kena deco..!!agagaga..
Well this time..me n my bestest Merisik Gallery partner..yakni..my sis amie..planning nk deco sendiri je bilik aku..so itu nanti kita tgk mcm mana..

hmm..apa lagi ehh??aku rasa itu jek dulu..yang aku leh list down..dan apa yg terlintas kat kepala nih!..org kawin pun tak pening cam aku!!

6 comments:

green apple said...

bagusla org2 sekarang, engagement pun ada perancangan rapi.

takyah tanya la engagement aku camne kan, kawen pun tunggang langgang persiapan.

Dilla_Tan said...

proud to say im happy for you dear!!

amy said...

hahaha kak di!!tq drop kat sini..terharu i!elehh tunggang langgang pun bahagia jugakkk!maintain meletopp!

amy said...

thanks fad!
lastly..haishh...

Aku said...

bestnye boleh decorate and buat hantaran sendiri. untung u and kakak u leh buat sesama, sbb memasing creative. =) save dekat situ.

amy said...

hihihi...itu la..nasib baik!