Tuesday, March 17, 2009

Wut is your wedding theme color?

Saje gedix sket..setelah tak tau nak buat pe hari ni...habis semua website aku surf..hik3..venue tak dapat,benda lain lak aku jumpa..mula la tefikir nk carik theme color untuk my wedding..huhuhu...tapi ni carik je..decide nya belum lagi...

this is my fav2 giler2 punya color...but pink orange aku dah buat for my engagement..!


purple n green..cool!


this is shocking pink..pun tantekk..


ni pun color fav aku..ada berani??

green n brown..very nice color!pun suka gak!

Lately aku sangat suka bermain dengan color..ramai yang tak berani..sbb tak biasa tengok lagik...But nowdays..ada gak dah buat..aku sokaa..sekarang jom le fikir nk color apa untuk wedding akan datang..sila2....

13 comments:

hidden.wing said...

love the hot pink! soo chic & vibrant :D

amy said...

i do love that pink..but harus pangkah awal2..tak mo pink dah....

ina said...

hi...the green is nice. untuk weeding sy this june i opt for silver and black. berkerut muka family dengar...hahaha. paling tension pilih warna tema sebenarnya...huhu

anil lutaze said...

hakhak..bes memilih kaler..tp yg lecehnya bile pihak yg menguruskan perkahwinan anda ada ke tak wrna tu...adoi... tp kaler black giler kool...but mine lilac...play safe ... safe krn takot x de stok kaler pelik2... ;P

hidden.wing said...

hey, my place lg klakar. bile tanye je sume color diorg ade..biler suh bentang color2 tu..hamekkk..merah, biru, hijau, pink etc sume yg super striking, mcm kenduri k*l*ng, bleh? pastel2 ni jgn harap la diorg ade...(hangen)

amy said...

hahahaha...thats y..green,blue pun tak safe okehh!jap lagi dia bagi color2 yang tuuuttt..!takottt..camne eh??kita leh tengok dulu kan?hishhh...

ina,silver and black cantekk.. :)

anil..lilac diorang ada stock kew??hahahha..hancus wedding kita sbb mereka2 ini..!

mine??hmm stil tecari2 color apa yg besh!my fiance ckp buat jek colorful..so majlis tak hambar!agagaga..tantek..tapi dia ingat bollywood?colors of ranggoli??tapi masih boleh dipertimbangkan..thanks encik fiance!

Reena said...

One thing masa pilih tema color ialah warna yang tak telan zaman. N terlalu striking esp. dlm gambar. Nanti skt mata tgk. My bff is a photographer. I selalu tgk gambar2 dia, n color yg paling selamat ialah gold, white or pastel color. Klu hijau pucuk pisang mmg cun, tapi sakit mata. heheh (just from my point of view). N kita kena consider color yg (hmm..klu 10 tahun akan dtg kita tgk dlm gambar..still cantik mata memandang aka playsafe).... ;p

p.s: I suka inspirational board!!!

Mrs. Amie said...

black in malay wedding mcm gothic giler dan doesn;t show malay at all.. tapi cantikla.. ada skali tue kak ida citer, one of famous wedding planner ckp, hitam tue mcm kristian habis.. tapi bila aku pikir balik, christian wedding sume white...paling tepat aku rasa gothic la.. sbb gothic tue bawa unsur yg tidak menyenangkan.. tapi aku suka hitam..hahaha..tapi bukan utk wedding aku (mestilah bukan sbb aku dah kawin kan...)

amy said...

and finally i already have my own wedding theme color!rasanya cukup la nk pilih...sampai esok lusa tak kawin!ok dah nekad!!

Mrs. Amie said...

eh jap jap.. kalau aku la, aku suka pendapat reena... cari 1 warna yg tak telan zaman.. kiranya, lagi 10-20 thn akan dtg, bila ko tgk gambar kawin ko, org tak keji la..

cth ayat keji org : mama, masa mama kawin asal pilih color $%&^%*^? kelakar....mana ada org buat mcm nie skrg... (itu baru kutukan dr anak sendiri... belum lagi bakal menantu ko...eh melalut pulak aku nie..)

Aku rasa lah, follow the flow.. maknanya, in terms of baju, ko pilih yg termasuk dlm unsur traditional (like kebaya etc) tapi versi moden la.. pastu jgn ikut sgt trend la.. yg selamat ialah traditional with modern element la..

p/s - nasib wedding aku ada unsur natural (bunga2 an) dan warna yg selamat utk tahun2 yg akan dtg..aiseh... (asal aku suka bebel?)

amy said...

tapi aku salute maksu..baju kawin songket itam..!!terror..tak mo kalah tuu!

Reena said...

My fren ada pakai songket kaler hitam...benang gold..wei, cantik...dahtue dia buat majlis masa malam.

Amy, colors of rangoli pun besh jugak. hehe. Bagi I, dalam pemilihan color, kena sesuai dgn warna kulit jugak kan..

amy said...

mesti...hehehe..im looking sumthing sweet and tenang je mata memandang..