Monday, May 4, 2009

hureeeyyyyy!!

Well this weekend sangat menyeronokkan..since aku ponteng keja on Saturday..meaning cuti aku ada sebanyak 3 hari..cian kat aku kena keja sabtu...hampes!!leh camtu??

But planning yang aku atur berjalan lancar..even ada la sket2 prob yang datang..tapi tak pela..nasib saya mempunyai seorang tunang yang sangat penyabar orangnya..kan kan kan??(pas ni belanja makan okehh!)

1st May 2009..Ayah's birthday!!Happy Birthday Ayah!!well pejam celik pejam celik..dari muda sampai la sekarang aku nampak ayah makin tua dah..thn ni 57!..Even dah beberapa thn ni dia celebrate without isteri tercinta..tapi kitorang sedaya upaya nak happy kan dia setiap kali birthday dia.. :) Thn ni..Hatim's as my fiance a.k.a new comer dlm family pun join us together...Since that date kami ada tempahan pelamin kat Bangi..so we all decide untuk tangguh dinner hari berikutnya..penat okehh!.. Pic pelamin Merisik Gallery akan di upload nanti..tunggu...!!

2nd May 2009..Its Saturday...aku masak lunch for family..happy sebab semua orang ada kat umah..lamanya tak dpt mkn reramai camnih... :) wish if my mum pun ada..leh la rasa aku yang masak... "Mama..kita dah pandai masak tauu!!"... Today..kitorang plan kemas pelamin pulak..dan malam harinya gi kat Subang aiport lama...makan seafood hari nihh...yihaaa..actually nak celebrate birthday ayah...so me and atim rushing la dari Bangi gi Subang Parade cari birthday present ayah.. :) so sweet la u Atim!i loikkee...


3rd May 2009..Today patutnya kul 12p.m appointment ngan RizmanRuzaini..but since they have sumthing to do kat Palace of Golden Horses..tepaksa la dibawa ke pukul 2 p.m.. :) @ their home kat Cheras.. After chitchat dengan apa yang aku nak..(hopefully dapat la baju sebijik mcm Fazura itew!) heheh yang best nya masuk aku dah 8 orang mintak design mcm dress yang Fazura pakai.. :) hik3...dah ramai okehh..since aku nak gak dan mls nk fikir byk..aku ada la tukar2 sket apa aku suka dan tak.. :) dia bg price sgt okeh included accessories,kasut and veil!siap consult theme kitorang!..together dgn man's tux..Atim pun nampak teruja..well...hahahaha If i'm ok..by June aku kena dtg balik...aku suka rizmanruzaini touch..and dont worry..they will make ur dress based on your budget too!

Settled..tapi still nk fikir jugaks..sbb after that we all ada appoinment dengan syomir izwa..new comer jugak dlm fashion2 nih.. :) Syomir bg new design time2 tu jugak..siap bg 3 lagik!suruh aku choose..camtu gak ngan baju lelaki... camtu gak ngan kasut,..quotation dia akan bg nanti...so that kat situ aku leh tengok apa yang aku nk..apa yang tak nak..bagus jugak idea tu..still under budget!Mana nak tengok pic2 baju syomir???Hanya pada sesapa yang ada FACEBOOK sahaja.. :) Tapi aku leh la attach kat sini sket.. untuk tontonan umum!

aisyah sinclaire with Syomir Izwa's dress..


Itu la sket2..yang aku leh bantu kot2 brides to be masih tecari2 designer...napa aku suka designer ini??sebab baju dia kemas.. :) try la price dia pun ok!And hopefully venue baru aku ni dapat la disegerakan ye enchik tunang! :)

8 comments:

dialicious said...

cantiknyeeee the last dress tu..was it by syomir too??nway,i nak tanye price rizmanruzaini la.can u gimme ur ym/email ke apa ke..thanx dear!

AmyMizzunderstood said...

hi diah!!i selalu ckp kat my sis..diah tu punya taste mcm aku lah!!agagagaga..

well this is my ym id :amymizzunderstood
add la yek..leh sembang panjang!!

oh ya!itu semua baju syomir!dia bukan buat wedding dress jek..dia pun fashion designer sbnrnya!heheh

fizz said...

waaahh amy dh confirm dgn rizmanruzaini yerk! jelesnyaa :d mesti dpt dress yg lagi chantek dari maya karin tu kan :D eherrmmm bape die charge eh :P

AmyMizzunderstood said...

hehehe..charge ikut ur budget la..no prob!rasanya with rizman insyallah... :)

hidden.wing said...

last dress tu remind me of nabila huda's reception dress hehehe...

attended her wedding, yup the dress is super fab :D

anil lutaze said...

ahak...rumah mrk di rumah saya..sebelah blok..mrk blok a ..saya blok b..nnti dtg fitting bagai..singghlah umah saya...

Thniah ya...memang berbaloi balai (amy search marah x ..hahah)

AmyMizzunderstood said...

ye ke anil??yeyeh leh datang raya la pas nih!!agagagag

anil said...

alah..lps raya saya mana ade kt citu...kan saya dah tggl brsama suami ;D ..tp x pe..kkdg saya blik juga rumah fam saya itu