Wednesday, June 17, 2009

Honeymoon??

Hampir terlupa aku..kalau Kak Suzie tak ingat kan!!Haishh benda penting nih!ahahahha
Antara tempat2 yang aku rasa gedix nak pergi adalah...calon-calonnya adalah...

maldives island...gold coast australia...paris..
disneyland hongkong..(dekat sket)

hard rock bali...hukhuk.. :(

1) Kenapa Maldives??sebab aku tengok Mawi punya show..rasa cam best nya..tempat dia cam menarik gak..

2) Gold Coast?? Yihaaa..ni tempat yang paling2 aku nk gi!!mostly known as theme park kan?nak jugakkkk

3) Paris?? huyooo..dpt pergi ni tak balik ni!!i told Atim..kita pergi tgkp gambar kat eiffel tower pastu kita balik k??

4) Hongkong Disneyland?? Syiookkk..lagi2 tengok Kak Di pergi that day teruja aku!!tapi Atim ckp..hongkong tak best la..tengok c*n* lagi..kat Malaysia pun kita tengok muka c*n*, takkan nak honeymoon tengok lagi!!borinkkkk... pulak??

5) Hard Rock bali?? Well semua orang gi honeymoon kat sini...Again Bali??hukhuk...borink laa..Indon lagik!!

Ada tak tempat2 yang menarik lagi??aku ketandusan tempat dah...yang penting tak mo la island2 sangat...nnt kan Atim plak tak mo balik!tengok minah saleh kat beach tu..!!Hihih..yang ni aku kesah!



19 comments:

yanna said...

oits...
cik amy, bestnye location hang nk p honeymoon..
time i dolu tk sempat g coz t'pregnant plak kn...
but u'r place nk p sume best2.
Disneyland HK best gileer, i was there when im 3mths preggy.but kalu p HK Ocean Park pown best gak.I plak wat suggestion 4 u.hahaha
Diz year i'm bring my little cheeky Adam to Gold Coast diz hari raya ke3.ti i bley update tpt di sane.huhuhu
Bali pown ok tp bg i tpt tuh mcm kt penang jer, x besh sgt...lagik2 indon...

AmyMizzunderstood said...

yanna ::camna ang leh dpt blog aku nih!agaggaga...tu la yana..ang pun dah pergi kan?besh tak hongkong??
aku pun masih berfikir tempat mana...ayoo penin!!
yup2 bali again kan??indon lagikkk..thanks 4 ur suggestion!!

hidden.wing said...

wah, bestnye dapat maldives kan?

macam nak suggest autumn in korea, tapi....

kite sama2 kahwin in feb...time tu winter rasenye...tak best winter2 ni kan..and communication is potential drawback cos korean susah nak speaking english hish!

anyway, your choices tu sume best :D

* Nat Azmi * said...

Amy...i plan nak gie honeymoon tour kat Italy...romantik...hihi...kalau tak pun Switzerland or Paris, France (since my H2B's bro is there)...tapi skrg nie, agak risau la, almaklumlah H1N1 yg sedang menular...susah, susah, baik gie Karambunai Sabah... ;)

dIaNa said...

amy! i vote for Venice,Italy or Paris!! sangat romantic!! hihi..
hmmm, gold coast ok la, not bad.. tapi kalau time cuti skolah agak pack, dah tak brp besh! nak naik ride pon kene beratur panjang, at last tak sempat naik semua, coz kat sana pukul 5pm diorg dah tutup.. huhu.. hopefully by that time nanti virus H1N1 dah reda... :)

AmyMizzunderstood said...

hidden.wing ::ha...negara2 itew memang susah bab communication!agreed!

nat azmi ::hahha harap2 H1N1 time tu habis dah la..kalau takk aku bunuh b*b*-b*b* sekelian!

diana ::haa romantic uoalllss!!hahhaa akan difikirkan!insyallah..

Suzie said...

yup kak suzie pun nak cadang gi karambunai...belum pernah gi tp mcm best je.

i'm waiting the day utk gi bali =)

esca said...

better pi bali.. dekat juga..
bali ramai orang piii apa.... especially villa seminyak.. very niceeee place

sitijamilahazmi said...

hey pretty amy =)

i've found ur blog through WLT!and lov it lov it.im gettin married in december and ur writing helps a lotttt i must say!dun mind if i link urs kan? ;p

I lived in gold coast for 2 years blaja di saneeeeee.mmg best pergilahhhh!

hugs hugs

AmyMizzunderstood said...

esca :: thanks esca!!

sitijamilahazmi :: hi there!!thanks ya baca blog yg tak seberapa ini...i link urs too!

well goldcoast ye??hik3..insyallah..

Mrs. Amie said...

mana ko tahu Bali tak best sedangkan tak pernah pegi? It's different location and environment compared to other Indo's country la..even mat salleh go over there.. but as usual, asian will go to europe la..

AmyMizzunderstood said...

mrs amie ::sbb borinkk...asal tengok pic honeymoon kat bali..ngan patung2..hukhuk..takot!so bg aku tak berapa best..kalau ada sponsor aku gi la agaggaga

f A r H a N a said...

amy, suh lar sis ko sponsor..:D
aku xmampu uols nk honeymoon obesea!!ahaks..bukan xmo g, tp hubby susah nk cuti..aku plan next year nk g obesea ngan hubby!!xkira, kena paksa gaks..he he he..

neway, sume tempat ko pilih itew sgt2 besh!!

AmyMizzunderstood said...

farhana ::sponsor??banyak la mmg aku kena maki ar pastu ahahaha

Anonymous said...

hi.. vote maldives or gold coast. jom kite pegi..hehe..tapi paris xmola..currency sgt mhl..bear in mind its nearly 5..went there alredy..no so romantic pon..suka lagi switzerland or holland ;)

Mrs. Amie said...

mmg nak kena maki ek soh aku sponsor.. nak sponsor diri sdiri pun cam nak pengsan wokeh... apa kata aku sponsor penginapan 3 hari bermalam2 kat bilik no.3, rumah En.Ahmad.. nanti aku hiaskan ala honeymoon suite..agagaga

AmyMizzunderstood said...

mrs amie ::hahaha tak hias siap ko!!ala2 bali sudeyy

yunayuni said...

hi there.

oh dear, you are one lucky bride you can go honeymooning overseas :)

I'd say Paris. Paris and Paris.Betullah kata orang,its a romantic place, coz it is.been there twice and i feel like going again.heheh.

If you go,kiss your love under the Eiffel Tower.Literally ;)

zara said...

my..kampung Baru je lah..leh g KLCC..hahaha