Tuesday, July 14, 2009

Crystal Hand Bouquet

Oh ya..setelah membaca blog mira a.k.a sweetcravings pasal handbouquet yang sangat la berguna itu...baru la teringat pasal hand bouquet saya yang bakal di buat sendiri...(again DIY!) huhhh...

Ya, saya sangat jatuh cinta pada handbouquet Dato' CT satu masa dulu..masa tu apa pun tak tau..jgn kata ribbon!pegang dawai pun tak pernah,..jadiknya mmg admire gila la sama itu handbouquet..since already told them..nk tunjuk a few pic here..Insyallah berjaya la aku hendaknya agagaga..

with soft pink roses..
i jatuh cinta dengan yang ini...stunning...!
sangat suci...if color baju yang agak gelap sesuai la pakai yang ini..

pic taken from here

Tapi untuk majlis reception aku masih lagi mengekalkan fresh flowers since my theme ala2 garden gitew..!

23 comments:

Upcoming Big Day said...

lok gojes n stunning la bunga2 tu.. hikhikhik

esca said...

cantik ni amy.. saya pun dh terjatuh cintaaa

BuTtErFlyInFraMe said...

ya allah..cantiknye first pic..sape yg buleh buat ek...

AmyMizzunderstood said...

Upcoming Big Day :: cantik kan..?heheh


esca :; tu la..amy nk buat untuk nikah amy nnt...

BuTtErFlyInFraMe ::bilakah majlis anda??saya sendiri akan buat untuk majlis saya nnt

fizz said...

i seriously heart crystal hand bouquet. secret crush gitu. tp sungguh la tak mampu cuz it costs MORE than fresh flowers. nk wat sendiri... kem salam la kan haha

BuTtErFlyInFraMe said...

ye ke..majlis sy bulan januari..anda?? hehe :) mesti sweet pegang time nikah sebelum pgg tangan laki snediri..ahakz!

naddynad said...

WAHH kamu bt sume tu sndiri ke Amy?
sgt kreatif...
business???
...i tgh cari org yg bole bt hantaran i nnti..fresh flower :)

littlephia said...

ouh love the second one. i plan pun nak pakai crystal flower for bertandang cos travel kan. susah jer nak pakai fresh flower. anyhow still sweet.

AmyMizzunderstood said...

fizz :: alaa yeke..emm kalau tau i buat awal2 then rent jek hihihi..

BuTtErFlyInFraMe :: wah statement anda...hahaha buat saya ketawa besar!!cool babe!majlis saya bulan 2!

naddynad ::business saya naddynad!sila ke fotopages ya!saya mmg buat hantaran!

littlephia ::yup!sila la..sumtimes kita kena ubah sket by using fresh flowers kan?hihihi

Nurulhuda Abu Bakar said...

lawanya.. nak diy some more for ur wed.. camne ni tetiba talented? haha funny ur statement, dulu ape pun tatau.. :)

sweet cravings said...

amy!!!!! nak semua boleh??? haha. :D cantik je semua. xtau nak yang mana tp, yg 1st tu la yg plg outstanding kot.. :) ni da ade potential customers~ dah ade demand- amy da leh supply! heheh

hidden.wing said...

lawa giler, esp 1st pic tu!

crystal for bunga pahar pun cantik kan...bling bling gitu di pelamin hihi!

AmyMizzunderstood said...

Nurulhuda Abu Bakar ::suddenly la nurul!actually mmg minat gubahan semua ni..tapi takde sifu..since my aunty juga pandai menggubah..so i learn from her... :)

sweet cravings :: tak sangka pulak ramai yg berminat dgn bunga kristal nih..but bagusnyaa!hehehe

hidden.wing :: betul2!for bunga pahar pun cantik jugak..tapi cost nya pulak la..kan?hehehe

BuTtErFlyInFraMe said...

betul la..bila dah dapat pegang tangan laki sendiri, sure dah tak rase nk pgg bunga bling2 tu lagi.. hahaha..eniway, brap anda nk caj kalau buat bunga tu kat saya??ehekehekk..

AmyMizzunderstood said...

BuTtErFlyInFraMe :: ok..camni..let me survey the price first..then i inform u ok?sbb maybe next month baru nk start everything..will inform u ok?

NuRuLeRnAdEwI said...

Cantik..sweet...nice...Etc... Nak tempah kat Amy ler nnt.. bole?

AmyMizzunderstood said...

NuRuLeRnAdEwI :: harus la boleh..insyallah..nnt amy tengok budget nya berapa baru la leh jual ye tak?

farhanna said...

i pun suke yg 2nd.. sweet and nice la

AmyMizzunderstood said...

farhanna :: hehe betul3..

anil lutaze said...

ct was right bila dia pakai bunga kristal, my mjlis brtandang bridal offer me handbouquet kristal tu..tp saya menolak..hehe...takot mncederakan saya...sbb 100% kristal..tp handbouquet kristal mmg superbb

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: rizman juga offer saya bunga drystal ni anil..tapi saya ckp..saya nk buat sendiri leh?dia ketawa!hahaha

* Nat Azmi * said...

wah..another option for me..!! hehe...thanks amy, cantekk...u nak buat sendiri? buatkan untuk i!! hehe ;)

AmyMizzunderstood said...

* Nat Azmi * :: after done for myself (trial) then will sell it..maybe i leh buat ikut u guys punya budget??hmm insyallah!