Friday, July 3, 2009

Wedding Venue

Hello peeps!

Wah sangat girangnya hati beta semalam...kerana telah pun mendapat wedding venue yang diidamkan..Alhamdulillah Dia permudahkan lagi urusan kami..Syukur bangat.. previous entry tak pernah nak bgtau kat mana venue nya kan?So aku attached la sket pic untuk tatapan korang..

full view @ Kampung Pengantin
lighting view..just nice..view from main table
dais view..
view dari belakang..they also provide a room for pengantin..so leh siap kat situ jek..

pic from here

Venue (capacity up to 2000 pax)
Catering
Banquet Settings with covered chairs, linens and red carpet
Facilities
FREE - wedding cards (in-house cards)
FREE - P.A systems
FREE - Emcee
RELA (traffic control)

So..me just datang kawin jek...hahahhaa..bout the gift?erm masih lagi mencari..Oh ya..semalam time nak balik dari Kampung Pengantin, ada team pasang pelamin tengah sibuk2..so me and Atim lepak tengok diorang buat keja...datangla leader dia..sit with us..

Sempat jugak aku tanya dari mana..NILAI ok..jauhnya Ya Ampun..tapi terkezut jugak dengar package dia hanya RM5K included baju (mungkin together with accessories dan baju dari Man Kajang),make up (dia yang makeup) and fresh flowers dais..(using the taller chair ala2 NGI)... dari Nilai lak tu..aku rasa sangat murah kot..semua nya dapat..tak yh risau apa dah..apa tah nama dia..tapi dia bgtau pic baju dia akan kuar kat majalah pengantin yang baru..im not sure yg becoming ni atau yang pic zamarul n diana tu..nnt balik nk check!tapi dia kata model dia Aleeza Kassim..kelassss..hahahah

Owner KP said last week Dicky buat pelamin harga rm12K sapa lah punya majlis kan hehehe..ta sabarnya nk tengok...

p/s :: Aku dah delete boss aku kat FB!!padan muka agagagga...




18 comments:

* Nat Azmi * said...

wah, nice..Kg Pengantin memang besar and sesuai for jemputan yg ramai..pernah gie survey jgk, but since my jemputan sikit aje, better stick to a smaller place..good luck amy...cepat secure apa yg perlu... :P

AmyMizzunderstood said...

* Nat Azmi * :: ha ah la..buat sekali kan..haruslah ramai..

fizz said...

aaawwww syioknyaaa dpt kawen kat kampung pengantin!

AmyMizzunderstood said...

fizz :: seronokkah?biasa aja..cuma lil bit worried cam ne la tempat tu time i kawin nnt

Mrs. Amie said...

hbis.. pasni mesti org tue sebok cari venue dia plak..

AmyMizzunderstood said...

Mrs. Amie :: dah kak dah...hahaha

Aku said...

eh yang u dah book kat dewan bukit damansara tu dah tak jadi ke? =O

hidden.wing said...

congrats amy, finally dapat jugak secure venue yang cantik ni...and fits your large no. of guest kan hehe!!

anyway amy, cantiknye main table deco tu.... :D

AmyMizzunderstood said...

Aku :: ohh ya..i mmg dah book nama je...thanks sbb ingatkan i..so i dah leh cancel la hehehhe...

hidden.wing ::thank you..tu la pasal..at last dpt gak la tempat yang leh muat 800-900 guest satu masa.. oo u suka sweet2 flowers eh..hehehe..then jgn lupa buat untuk wedding u nnt..heheh..gud luck ya!

Aku said...

amy, just to remind u eh, kat kampung pengantin pernah ade one time my friend pegi, black out masa wedding. Please ensure that dorang ade generator in place. =)

kat kampung pengantin tu u sewa berapa eh? how's the package like? wedding u siang ke malam?

sorry byk sgt soalan i tanye. hehe.

sabsabby said...

Amy, i've been to the new kg. pengantin....very nice...i wanted to do it there...but its too besar...near sg penchala area pun ada something like that called Laman.. boleh muat 500 pax...I also love that place..but mahal sikit...and this places sesuai malam...i'm doing a day wedding...hehe...and the food there is sedap...

i'm sure your wedding will be beautiful...

Dzulkarnain M.Razak said...

amy:dzul jemput la datang nanti..tarikh aku tak konpem lagi..
dzul:insyaAllah..nanti aku datang..

p/s:lame tak singgah

hotcocoa said...

waa..cantek2 :)

AmyMizzunderstood said...

Aku :: I dah remind my fiance bout that..thanks ya for the info..will make sure ada generator!huhuhu

sabsabby :: LAMAN sangat cantik..i pun dah servey..actually kalau buat sket leh la buat kat situ..but then guest list ramai..so carik tempat besar sket!hehehe gud luck to u!so?u buat kat situ ke?

Dzulkarnain M.Razak :: aku sure ajak ko la...

hotcocoa :: thanks babe!

faRhaNa said...

ouh..love this!!tmpt tuh sgt cantek..mase aku nk kawen dulu mmg plan nk wat ctu..tp abah aku, tau je lar..nk gak bt kat umah..ha ha ha..ikutkan sajorr..:D

ops dear, dun forget me okeh!!i nyer tmpt kat VIP table..hahahah...

AmyMizzunderstood said...

farhana :: yeke nono??asal ko tak bgtau kat aku??cess!!hehhe
leh2..ko nya tempat jgn kata vvip..!betul2 depan muka aku ko duduk..haa kan senang..akuleh suap ko mkn sekali gus suap atim..agagag

faRhaNa said...

haa...betul2...mane tau nih...ko mmg lar..sahabat dunia akhirat..ha ha ha..:D

ops, ko mmg 1st time ke br tau kg pengantin nih?last time kg pengantin nih kat KL..then tukau kat Setapak nun...besat gak aku tgk yg br nih..

esca said...

KP dlu dan skrg.. skrg lagi cantikk..dah banyak perbaharuan