Friday, August 28, 2009

New handphone??

Salah kan ku..jgn salah kan ku...hehehe
Motippp??

Niat dihati mmg la nk hp baru..tapi hati ni gundah gulana..nak yang mana..yang murah sket ke..yang mahal betul ke...haishh..kang beli mahal lagi hilang lagi..tu yang tak sanggup tu!
Tapi tadi officemate aku sebok2 tengok hp..pastu mengelupur kata cantik + murah..so aku pun tengok la..

Sony Ericsson T707

• 3.2 megapixel camera (paling penting..3.2 pun dah cukup!)
• Up to 3.2x digital zoom
• Photo fix function
• Picture blogging
• Video blogging
• Video recording
• Video light

ATAU atau la kan..tak betul2 sangat..tapi tah heeee

E75...

  • 2.4” display (320x240)
  • QWERTY Slider, S60 OS
  • 50MB of internal data, 4GB flashcard included (16GB max)
  • HSDPA, WiFi b/g
  • 3.2 MP Camera with flash, auto-focus (same kan?)
  • 3.5mm audio jack
  • Micro USB 2.0 port
  • A-GPS + Nokia Maps (pre-registered, maps stored locally)
  • 139g (iPhone=135g), 111.8 x 50 x 14.4mm
  • 3 Colors: Black, Red, Yellow
Of coz la E series mahal sket..tapi just nak tau kot anyone penah guna hp2 ini...or any suggestion hp2 lain...??

11 comments:

Anonymous said...

Bg i E ok kalo u suka nak pki office function. atau internet. I prefer sony coz i suka amik gmbr..mmg clear mcm amik pki digicam..hehe...E pun xleh lwn sony. Bg i la..lgpun sony lebih murah...

naddynad said...

Amy, mama nad pakai hp E75 ni, tp tak tau nak ckp ok ke tak coz bkn me yg pkai, huks...tp stail wooO mcm blair tgh kasi msg ...xoxo gossip girl...hehe

♥♥relyza♥♥ said...

chantek2
suka both
tp pink tu chantek lebey
haish..
ntah...tak tau
ekekeke

wahidayaakub said...

i vote for E75 :D E series nye function sangat best :D tapi my hp walaupun 3.2mp, kualiti gambar dia takbest sangat. tapi xtau la kalo E75 tu dia dah upgrade kualiti kamera :)

-weDa-

NURUL said...

nak beli hp ek? beli jgn tak beli :)

AmyMizzunderstood said...

Anonymous :: betul..nokia even 3.2mp,kdg2 tak clear sangat!

naddynad ::nad!!ha mcm tu la yang saya idam2kan..xoxo gossip girl cayalaahhhh!!style oooo!

♥♥relyza♥♥ :: adakah sebab PINK??hee

wahidayaakub:: tetiba terbantut nk beli sony wakaka!

NURUL ::pening saya nih..kira tak de baju raya pun tk pe..janji ada hp nih agaggaa

Reena said...

Yg pink tu sungguh menawan. Amy, bagi I it depends u nak pakai fungsi apa...Office ke, HP ke? or semata-mata nak bersms. hehhehe...nak best pakailah blackberry & servis dia..baru best nak bergossip kat facebook 24 hours...
p.s: Iphone pun best gak...baru punya 3gs..tapi kecoh bab copy & paste...Hp lain yg I recommend, try HTC punya range (pasti tak nak tukar HP lain)

NuRuLeRnAdEwI said...

Amy,
U beli E75.. E series mmg baguihhh... Now I pakai E63, but target to change to E75.. senang nak blogging.. hiks... So I recommend u to buy E series Nokia.. mmg berbaloi.. I dr awal pakai phone till now.. Nokia tetap di hati... tp sikalang ada sikit goyah ler hati ni bila tgk Blacberry laks.. hihi... konpius...

BuTtErFlyInFraMe said...

huhu..2 2 cantek..adn 2 2 tak penah pakai..
u know what amy, hp kite skg ni kalau campak dalam sungai pun ikan gelak mengekek2, siap dorang buat main tendang2 cam bola lagi..sbb da tak nampk mcm hp..hahahaha..
apa nak buat, bila ada bajet nak beli hp, nampak barang2 wedding yang belum beli lagi..so tunda dan tunda..haihhhh

Fatt.Nazz said...

cube try HTC Touch Diamond..tu hp yg kite tgh gune skg..kite ske..best jgk..cuz display die len dr hp bese..hehe..tp camera je la x best if kt tmpt2 gelap,cuz xde flash..hehe..

anil lutaze said...

cntheknye amy...sedekah saya satu... thehehe...