Thursday, October 22, 2009

Alas Dulang ku...

Hi peeps!

Sha!1st of all...i nak bgtau...I BUAT JUGAKKK ALAS DULANG ala2 NGI!!wakakakaka

Ok..pertama sekali kan..semuanya sbb tak sengaja..tapi hati ni mmg nak sangat2 la alas dulang camni..dulang saya nanti??tak sure lagi nak pakai yang mana satu..tapi yang pasti berkaki la..
Memula just nak try jek..payah ke tak..ok,honestly cakap la..memang renyah!nak potong kain..nak jahit..dan tampal..tapi hasilnya tak la secanggih NGI kan..saya bukan taraf itew lagi..plus tak de masa sangat nak focus untuk satu benda jek...

saya buat style saya la..jahit beads,jahit lace..penat jugak...sesapa rajin..sila la buat..

masih dalam proses!

Actually color dia pink..but since letak atas PC tu dia jadik gelap plak..tak pela..tunggu la bila dah siap..1 alas makan masa 2-3 hari jugak..percaya tak?percayalah..mmg susah!

Tapi saya akan menyiapkan lagi 8 alas..memandangkan semua hantaran ada 9!okeh...caiyokkkk


26 comments:

Mrs. Amie said...

ha..chayook! jap gi adalah org2 tue yg sibuk gak.. hahaha

BuTtErFlyInFraMe said...

wahh kira ok lah tu..sipi-sipi dgn NGI..tapi harus bling2 kan lagi..heheh

chaiyok2!! teruskan usaha gigih mu itu..

psstt bila nk tunjuk bunga tangan crystal??hehe ;p

AmyMizzunderstood said...

Mrs. Amie :: hahaha...lantak!janji saya buat dulu!yihaaa...

BuTtErFlyInFraMe :: harusss...dlm proses menjahit beads bg mengherlip lagi!

azie said...

rajin nyee amy nieee... bgs amy but persiapan awl.... soga semua berjln lncr..

kalo ikut pgalam lps,pcancanagan awal sngt mmbntu..
rajin2 lawt kblog saya yah amy=) tp xsehebat blog amy..huhu

AmyMizzunderstood said...

azie :: thanks azie!selamat pengantin baru... :)

Yann said...

wow..sgt rajin...
chantek.
xsabar nk tgk bila dah siap nnti...

Riena said...

amy.. bagus idea mu itu... nanti2 boleh simpan x pon kasi sewa kt org lain kan...manik2 tu awak beli mana ek?

AmyMizzunderstood said...

Yann :: yann thanks!saya pun sukahasil kerja tangan anda!kreatif!!

Riena ::ianya akan disewakan selepas majlis saya..hihi..1st come 1st basis..wakaka

AmyMizzunderstood said...

riena :: lupa plak..manik2 tu? banyak je kedai jual..kedai jahit,kedai yang buat hantaran pun ada...

[ Hanie ] said...

caiyokkkk! sure glam gitu ;)

sabby said...

yay..since my nikah after yours inshaAllah bolehlah sewa...dahlah its in pink..i like...hehehe...

Dilla said...

babe cantik!!! suke2.... ko mmg creative la.. tabik spring babe.. hihi tgk countdown lg 100++ hari je lagi.. wow.. how times flies..

anil lutaze said...

waahhhhhhh...amy seorang yg gigih dn tabahhh...congratss n gud luck for another 8 pcs...

saya kagom n bangga....chaiyok2...

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: thanks hanie!!

sabby :: hahaha...sure insyallah!

Dilla :: tu la babe!takot giler..kalau tengok hari..kalau tengok bulan cam lambat je lagik!

anil lutaze :: ya hari ni sudah tinggal lagi 7 yg harus disiapkan!mmg gigih kalau untuk wedding sendiri!huhhh

Sha Pattinson said...

amboi terkesima seketika hehehe ...gud luck dear!!! eii sangat jeles ..huhuhuks saya punya lapik hehehe nantikan laa blom berjalan lagi ..tapi nak tanya amy ..kain ..u guna kain aper erk??? kain lace jg ke atau organza?? mmg rumitkan ..nanti bole la u kasi sewa after u kawen ..alahaiii sangatla cantik pink color tue ..dan nampak blink2 nyer .. wahh cantik okay!!! two thumb up!! and gud Job!!

AmyMizzunderstood said...

Sha Pattinson :: tk siap lagi la sha!actually im using lace..and net..bunga2 yang i jahit balik tu is from lace...tapi bukan lace mahal la..i bought kat indon dulu..murah!i ada beli 2 kain lace lagi untuk buat baju..but then nk tempah tak de masa...korbankan sket la untuk wedding wakakak..bling2 tak berapa nk bling sbb i tak habis jahit beads dia lagi..insyallah akan disewakan.. :)

NURUL said...

rajinnya amy. time saya dulu sewa jer :)

AmyMizzunderstood said...

NURUL :: ada ke orang sewakan yang macam ni??kat mana?

farhanna said...

warghh lawa la amy~

AmyMizzunderstood said...

farhanna : thanks!!

green apple said...

rajinnya je la siap berjahit manik kat alas dulang, akak dulu pakai doili je dikk.

hidden.wing said...

wow, berbaloilah buat amy..lps ni can sewa..sure ramai yg dh queue ni hehehe!

AmyMizzunderstood said...

green apple :: hahah kak dee nih..takpe la kak..pas wedding amy leh sewa kat orang lain..kalau jual mmg tak jumpa dah ni..

hidden.wing :: hope so!hehe..

♥♥relyza♥♥ said...

amy...nnt blh tak ajar camne wat alas dulang neh
chantek & amat berkenan di hati lah

AmyMizzunderstood said...

♥♥relyza♥♥ :: buleh2...camne nk ajar ye?hahahhaa email la saya..atau add kat YM

meena said...

salam amy,
akak nak belajar jugaklah ngan amy mcm mana nak buat alas dulang tu. email akak:

meenamohd@gmail.com.