Saturday, November 7, 2009

Food Testing

Hi Peeps!!

Yesterday nite saya,Ayah,Atim and his mum went to Kampung Pengantin for the food testing..owhh Abah Atim tak dapat bersama atas sebab kesihatan yang tak mengizinkan..Alhamdulillah dia makin ok.. :)

Sepanjang perjalanan ke Jln Genting Klang itew, saya dapat lah meluangkan masa bersama ayah saya..(jarang2 dapat time macam ni..sebab weekdays saya sibuk kerja..weekend dia pulak kerja!) Seronok berbual dengan ayah...lagi2 bila dia dah start citer pasal kerja!!wakakkaa..saya iakan je la sepanjang2 perjalanan tu.. Yang lagi best..selama ni ayah pandu 'auto' tah kenapa mlm semalam nk pulak dia lenjan keta saya yang manual itew..owhh tidakk..serasa naik pelesit!!tak sampai 20 minit dari Kepong ke Setapak!!tolong la ayahhh..!(mungkin dia rindu zaman mudanya!ohh tidak!)

This is Ayah 1st time dtg ke Kampung Pengantin..(memula ayah saya tak setuju kami buat kat sini..sebab dia ckp jauh dari rumah!) Tapi setibanya..saya nampak dah muka teruja dia..lagi2 ada sumone wedding kat situ..Pengarah UpinIpin if im not mistaken..pelamin sgt gojes!!nanti saya upload pic..wedding mereka dah ala2 malam bollywood!!meriah..

Tiba masa untuk menjamu selera..kami diberi satu meja untuk satu family!!kalau tau saya bawak kakak,abg ipar,adik2 (since adik sedara ada kat umah) haishh RUGI!frust jugak..
Nampak Ayah berselera!Siap tambah 2 kali!!huhh..lega saya tengok!!wakakaka..sambil2 makan,Atim terangkan kemudahan2 yang ada kat Kg Pengantin kat Mak dia dan Ayah saya..well saya nampak both of them puas hati!! Alhamdulillah...huh! Hari itu juga la kami plan macam2 untuk wedding nanti..sebab saya tengok makin cantik tempat tu..dah bermacam2 tambahan diorang buat..i loikeee!hopefully time majlis saya nanti tak de apa la yang buruk berlaku...Insyallah..

Kira semuanya proceed!..Saya happy bila tengok Ayah happy..Maklum saja..saya hanya ada Ayah untuk dikongsi perasaan gembira itu.. :) Mungkin kalau Mama saya ada, dia juga suka tempat tu..hehe..haishh..ok2 dah la..ni bukan citer sedih!

So,hari ni saya nak pergi melawat Abah Atim..nak beli apa ehh??emmm...

10 comments:

azie said...

bila lagi nk dekat wedding nnti... lagi amy lagi suke tgk ayah amy.. mcm azie dulu sblum wedding... tgambar kgumbiraan kat muke dia.. seronok dapt puaskn hti dia.. amy pun mcm azie gak.. kita xada mak.. huhu hope wedding amy semua slamt hndak nye.. kalo sudi layarkan lah card utuk azie.. huhu tingin nk tgk gak =) layangkan ke mlaka yaahhh =)

Sha Pattinson said...

beli buah-buahan ...waaaa ader makan2 ek mesti best kan ...

AmyMizzunderstood said...

azie :: ha ahh la harap2 macam tu la hendaknya..ok2 insyallah..

sha :: makan2 sha..hehehhe

Ms_JuLiEtZ said...

Sakan cik amy kita niiii... kehkeh

AmyMizzunderstood said...

Ms_JuLiEtZ :: buwekkkss masa kamu akan tiba!

Sabby said...

once i dapat merasa wedding kat kg pengantin..memang cantik and food was sedap..masa tu pun...sitdown event but buffett..byk meja buffet so que pun tak panjang..

wah tak sabar nak tgk wedding amy nanti...

Ms_JuLiEtZ said...

hehehe sukeee xsabar.. kuikuikui

AmyMizzunderstood said...

Sabby :: buffet island tu kita boleh request berapa kita nak..haha maybe i will choose for 6!hwehehe senang orang nak makan..bebasss

Ms_JuLiEtZ :: sila buat baju!wakaka

Anonymous said...

wakakkakaa!!! ur food testing jatuh pada hari jadi saya yg ke-22..saya dapat berita gembira itew!!! tetiba naik heran ''pehal amy kol saya ptg2 nie..???'' rupa2nya ingin menyampaikan berita itu..ahahha..i loikeee ;p

AmyMizzunderstood said...

Anonymous :: saya rasa saya tau sapa kamu..wakakakkaa... sabr je la ye ko ni!