Saturday, December 26, 2009

48 days to go...

Hi peeps!

Well ye..saya bekerja di hari sabtu dimana Anil masih tido lagik!(sorry Anil..saya suka kacau kamu!)..emm..48 days to go people! saya masih sibuk menyiapkan hantaran2 customer..hik3..Macam mana pun tiap kali pasti saya update check list...hehe

Pre wedding photoshoot : Avicenna

Nikah

Theme : Silver & hot pink (fuschia)

Photographer : Hatta (Avicenna)/FairuzIsmail
We hire Hatta..but Fairuz sendiri mahu turun padang untuk snap pic kami..Thanks to Fairuz!

Make up : Hazlie Hamzah
I love work with Hazlie....coz previously time engagement dia yang make up i..so that dia dah tau mana nak bg cantik wakakaka
Baju : Rizman Ruzaini
Supposed fitting today (26 dec) but then RR at JB..so by next tuesday nite baru gi fitting coz i tak suka dia penat2 dan tak layan kerenah saya dgn jayanya huhu...saya pun tak suka tengok dia penat dan tekejar kesana kemari..But he promised me.."Jangan risau..baju Amy MELETOPP!"

Venue : Masjid Desa Jaya, Kepong
Near my house..tak tedaya nak membuang masa ke Masjid Wilayah etc..dengan syarat,saya mahu nikah di masjid...Semoga Allah merahmati pernikahan kami..Amin..

Catering : Tok Perak Catering
During lunch time..untuk sahabat dan family terdekat..

Reception

Photographer : Hatta & FairuzIsmail (Avicenna)
Again with them..coz terasa seperti connect dgn mereka..dan mereka sangat giler2!

Make up : Tiar Zainal
Seperti sebelum2nya...result makeup artist sangat cantik..tengok saja Anil dan yang lain2..dan Tiar seorang yang sangat professional menjaga customer dgn baik!Sentiasa follow up uoalls!

Baju : Rizman Ruzaini
Refer di atas..Fitting on next tuesday jugak..hihi

Venue & Catering : Kampung Pengantin
Work with owner Kampung Pengantin agak susah sikit sebab En Syed sangat bz orangnya..but customer harus bijak..cari masa yang sesuai untuk tarik perhatian mereka okeh!TIPS!(Kalau tak..tak sampai 2 kali kami ke sana!hahaha..and food also OK!tak mengecewakan..Insyallah..)

Entertainment : Bagouztic
En Syed yang introduce kat kami..so after tengok show diorang..then we all terus proceed!

PA System : Kampung Pengantin
(included package)


Pelamin,Hantaran,Deco & Favor : MerisikGallery/fmil
Yup2...pengantin harus turun padang untuk monitor segala2nya..hahaha..(sebab pengantin pun owner MG jugak!camno?) Will let my sis and bil to take care everything Insyallah.. Seperti mana saya kelam kabut di majlis kakak dulu..sekarang dia harus rasa!wakaka.(additional bonus,dia ada lil Qaira..pepandai la uruskan diri..time kasih!)

Wedding Card : MerisikGallery
Atim juga sudah termasuk menjadi owner MG,dan dia yang design card kami...yang pasti tidak ada dalam pasaran..wakaka...sila jgn muntah darah..

Wedding Cake : SugarFlours
My cousin Lisa will sponsor our wedding cake...Thanks a million!tq jugak untuk lunch semalammm!

Honeymoon : ?? (Buat masa ini hanya boleh di dalam negara saja rasanya!)
Masih mencari..cuti yang sedikit menimbulkan masalah pada saya..tapi tidak pada Atim..sebab dia dpt carry foward cuti dia uwaaaaaa.... Sedangkan saya hanya ada 12 hari sahaja untuk setahun!raya lagik!agagaga(bosan!tetiba rasa macam nak jadik suri rumahtangga wakaka!bencik!)

Tidak banyak sebab kami buat 1 majlis saja...Insyallah semua nya akan berjalan dengan lancar..All the ideas untuk wedding saya...datang dari me and Atim sendiri...Alhamdulillah..
huhu and saya telah mendapat duit hantaran dari Atim sendiri..yihaaa...!!(kaya sekejap!)Thanks sayang!...

Overall...majlis saya sangat simple..dan senarai tetamu juga terhad since kami buat satu majlis saja...dan yang lain2 akan di post kan kemudian setelah selesai semuanya okeh...harapan..doakan yang terbaik buat kami..dan semoga majlis berjalan lancar...

19 comments:

Nariko said...

tak sabar la pulak nk attend wedding amy ni.. tgk persiapan sume dah complete. terigt dolu2 sibuk2 nk prepare sume ni :)

Azi3 said...

"Overall...majlis saya sangat simple.."
wughhh hello amy.. simple apa kbnda nye syg oiiitt.. dah mcm artis kawin ini..... hope evthing ok yup =)

org mlka doakn dr jauh,wlpun kita x sling mgenali.. wuahhh wuahh...

kak amie standby yahh.. huhu haruss BUZYSIBUK mjlis utk amy nnti.. Qaira? EHMMmm boleh hntar umah azie 2days @ 3days HUHUhuhu boleh i main2 ngn dia..

dell @ MarryMe said...

dup dap dup dap.. hehehe tak lama lagi dah tu.. takper2 hopefully everything will be as planned.

neway kak dell pong cuti sket giler.. 15 hari je setahun. raja cuti 18 ke 20 hari ntah. mencik jugak!! susah everytime nak plan cuti.. haish!!

AmyMizzunderstood said...

Nariko :: hahaha..u prepare untuk baby pulak..mesti lagi best!

Azi3 :: mengikut perkiraan budget sebenarnya sgt simple..okeh...

dell @ MarryMe :: agagaga...betul2..if amy cuti atim sangat2 bz plak..leceh..huihshh

dialicious said...

Amy!!baju u mesti cantik punye..dahla mekap tiar..meletop you!!!ehehe..mlm ni jomla lepak area2 pj after wedding,jom!i'll msg anil later ajak die skali

Ms Abby said...

Amy, wah bestnyer sedar tak sedar sebulan lebey ajer lagi till ur wedding day, penat lelah selama nie merancang for that special day bakal menjelang tiba, waaaaa, syoknyer...i jugak yg masih menghitung hari, tetiba rasa mcm nak fast forward jer....boleh? hahahha

Reena said...

48 days to go...asyik bz dgn hantaran org lain, jgn lupa diri sendiri punya sudah..hehhehe

Ms diaNA said...

wow bestnya u.. im sure ur wedding will be sooo extravaganza..

me & fiance pun planned to have 1 reception only but i just found out dat my fmil x agree.. i was so dissappointed! :(

anyway, i doakan semua berjalan lancar! :)

miss F said...

amy...betsnye ur wedding sure meriah! i love RR too...sgt cantikkan design dia. u wat satu majlis jgakke?? so samela. i must learn a lot from u amy! sila beri tunjuk ajar...

Fuchsia said...

wahh sgt saspen tgk org lain sume dah siap prepare. mine tinggal 35 ari ni pun baru tetap kaler tema semalam. wahaha

zielalala... said...

mesti berdebar plus seronok kn..
pape pn sy doakan sume nye berjalan lancar..baju mesti malatop kn..whoaa

sarahsayangjiman said...

amy....good luckkk...dekat dah..rasa cam baru je baca blog amy.

sarah pon nak join amy..dah dapat approval utk satu wedding..tinggal date plak nak negotiate. Slow betul process ni.

AmyMizzunderstood said...

dialicious :: meletop ke diah??haha..anyway sgt seronok dpt melepak dgn u and anil hari tu..maybe we shud meet again after this..hahaha buat aktiviti lain pulak sebelum korang preggy!

Ms Abby : betul tu abby..but rasanya masa marathon nk siap kan semua tu la paling best!even mcm2 dugaan datang...tension etc...but lastly end up seperti yang dirancang alhamdulillah..

Reena :: heheh ye la2..january i will stop helping my sis..hehe

Ms diaNA :: oh really?hmm mungkin ank sulung kot?so that dia tak setuju..y not explain to her yang boleh jimat cost untuk 1 wedding saja..

miss F :: wah mcm tunjuk ajar ku sifu plak!hehe sure2..my pleasure..

Fuchsia :: owhh really?u not using fushia color ke?ermm will read ur blog after this!

zielalala... :: hahah meletop yang betul2 kebabommm atau meletop cantek?wakakaka

sarahsayangjiman :: hi sarah...ye laa..betul..rasa mcm baru je start berblogging..but amy takkan stop menulis kat blog ni...insyallah..

[ Hanie ] said...

uhuk...suke tgk list ni, dpt byg yg indah2 mase majlis nanti ;) akan doakan smoga majlis nanti akan berjln mcm yg diimpikan k :D

littlephia said...

heeee... tak lama lagi dah ni..

tak sabar nak tgk ur weeding! :)

AmyMizzunderstood said...

[ Hanie ] :: time kasih hanie..atas doa mu..

littlephia :: haha thanks phia!

anil lutaze said...

tengokkkkk!! aku jgk yg kenaa..maseh lagi kan...hahaha...nak kena die ni....

waaahh...fuuu....i x sabar nk pg wed u...i nak cnthek2 jgk bleh x??..pls say yes...hahaha

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: anil sila cantek pada malam itew..hehehe...u marathon lagi ke baca blog nih?wakaka

anil lutaze said...

haah...bahahaha