Tuesday, December 1, 2009

HIV Test settle!!

Hi peeps..

Huhu..tengah tak de buat apa kat umah...before that nk citer pasal test HIV tadi...orang kerajaan tu kata (aku nk panggil org kerajaan jugak!) appointment saya pada pukul 2 ptg...betul kan?so saya pun sampai kul 2 la..eh..rerupanya kena amik nombor..dan tunggu lagi...hmm kalau camtu,bukanlah appointment nama nya..kan?ok its ok..saya paham sangat dengan klinik/hospital kerajaan nih..

Then bila no saya appear..saya pun gi la kat abang tu..bayar la RM1..its ok..harus la kena bayar kan..kalau tak mana untungnya??kan?then dia ckp gi bilik No.7..so again saya nak pasti kan..saya tanya la.."Direct masuk ke?" then dia ckp " Ha ahh..terus masuk!" Al maklum la..saya jarang pergi ke klnik kerajaan ni..kalau leh mmg tak nak pergi..(bukan ckp besar dan takbur) tapi saya tau apa bakal terjadi dgn mereka2 nih...

Sesampainya saya kat satu lagi department..department ke?wakakaka...ragu2 jugak..sebab tak nampak pun bilik 7!huhu..im asking sorang nurse.."Kak,mana bilik 7??" so dia cakap kat situ...tapi kena amik nombor!" hehe SEEEEEEE....dah cakap dahhh...saya dgn terkial2nya la klip borang bagai then duduk..tunggu sehingga nama anda dipanggil katenyerr..

Ok la..ada sorang mamat muda...dlm hati tedetik..dia ke yg nk cucuk aku nanti ni?wakaka takot giler!muda..rambut panjang..siap pakai cekak lagi..wahh keja kerajaan camni rupanya..ok fine abaikan dia..nasib la dia cam peramah..so dia cucuk la jari jemariku..actually 1 jari jek..tapi gatal plak pas kena cucuk tuu..tekejut kot..!

After that dia soh tunggu lagi..nk dapat result kan?so kena la tunggu...tak sampai 5 minit dia panggil (nasib tak sampai 5 minit!) so dia terangkan la itu ini..if line kat C meaning Negative..kat T Positive...so line tu kat C la!!Kalau tak tak de maknanya nak citer kat blog nih!kan?wakaka..
Dapat borang..Again saya tanya "Ni settle la ni ye?Leh balik kan?" then dia jawap "Ha ah..settle..leh balik dah!" Tetiba terkeluar "Yeayyy!" leh tak wehh?mulut ni mmg tak de insurans!Atim selalu gak tegur saya..sebab..bila tengok movie pun camtu!!wakakaka...tetiba je nak cakap kuat!contoh eh.."Fuyoo!" hah lebih kurang la tu..wakaka..nak buat camne..spontann gitew!heheh..

Ok dah habis bab HIV test..pasni leh highlite DONE kat list to do..huhu and before kuar dari office tadi sempat la beli barang nk masak..actually i get this recipe dari afc kot..tak ingat..but simple jekk..untuk enchik tunang petang nanti..hihi..."Yayang i negative!" wakaka


Oklah..nak buat benda lain plak..c ya!

9 comments:

BuTtErFlyInFraMe said...

sy pun dh settle semalam, but luckily tak sampai sejam pun, sbb maybe org tak ramai and sy tak payah tunggu pukul 2..sebelum pukul2 dh boleh buat... gile sakit cucuk tu...sebab sy takut!!heheh..

eh tapi kan kira ok la tu dia terang C la, T la, F G sume tu kan..sy langsung tade, lps amik darah kat lab masuk jumpe doc and die tnya benda2 yg sy rasa mcm berasap lubang telinga.. lawak pun ada..next entry lah cite.. :P

Mrs. Amie said...

ko masak pa nie? arini aku masak rogiti cabonara..delicious..sok aku bawak ek

sweet cravings said...

amy, makanan tu nampak sedap! huhu :p eh, rasa sangat lega kan siapkan HIV test? sbb leh proceed dgn borang lain~ :)

Mawar misswateva said...

klu nk g hospital n klinik kerajaan haruslah berpk 20 30 kali. ade je yg menyakitkan hati nt.=)
i pn ade experience with them during my H1n1 check up dlu.

aihhh..seb bek la -ve kn.da boleh kawen da.hee;)

AmyMizzunderstood said...

Mawar misswateva :: mawar..betul3..malehhh jom doa supaya kita murah rezeki...if sakit tak yh gi kerajaan punya..gi swasta terus

sweet cravings :: hehe bukan takat nampak rasa leh tahan la..atim ckp sedap!tak tau la jaga ati ke apa..wakaka..btw yup..lega..leh kawin dah wakaka

BuTtErFlyInFraMe :: alena..tiru tau!wakaka..apa yang dia tanya??hehe nak tauuu plsss

Nurulhuda|Adlie said...

i pun nak yeayyy!!! hehe.. funny la u, btw gatal ek pas cucuk, nasib eh nak test hiv amik sikit je ujung jari, kalau kene amik satu tube from lengan ke, camne? mesti sume nak kawen stok g last minit, ahahaha takut nye pasal kan, hehe.. i tak kisah sgt i imune jarum jenjarum sume ni.. :)

one thing done, good job!!

apakah? word verification kat bawah ni ialah sitie, i nak comment pun kene type nama sitie, aura siti nur haliza dah mai dah..

Sabby said...

yay..thanks fo ryour advice..alhamdulillah my HIV pun sudah selesai..also took less than an hour..

♥♥relyza♥♥ said...

dear...
betul ke HIV test tu kena lelaki wat dulu then kita? tak blh wat sesama ekkk

AmyMizzunderstood said...

Nurulhuda|Adlie :: heheh tu la pasal!hujung2 jarik je..tapi i pun penah dah rasa amik darah kat lengan tu..wakakaka lemah tenaga i okeh!hihi

Sabby :: dah lepas dah!gud job hehe pas ni leh fikir benda lain pulak ok sab?

♥♥relyza♥♥ ::eh tak..boleh buat together2 u..kat memana pun tak pe..yang penting borang HIV tu jek..hehe..