Wednesday, December 30, 2009

My 1st fitting..

Hi peeps..

Nak siapkan kerja2 yang terbengkalai ...
1st of all bunga pahar dah siap...60 batang semua nya..mungkin kena simpan sket kot2..yang lelain sedara mara tk dpt datang ke apa ke kan..alas dulang dah siap 3...4 more to go!

Before went to Cheras, Sabby came to my house nk amik 5 dulang for her cousin...Anyway i sangat suka tengok Sab coz she is sooooooo pretty...!!i adore u Sabby!

Semalam is my 1st fitting...y 1st? sebab on 15th January ada fitting lagi..coz ada sket2 yang perlu diperbaiki... :)
Well seperti yang diimpi...baju nikah kami sgt cantik (saya suka then i ckp la cantik kan..baju i..wakakaka) cuma veil belum sampai lagi..i just try dato ct punya veil i guess..sebab baju dia pakai ada kat situ..hihi...sila jeles..buwekkss (correct me if im wrong ya Rizman!)


rizman yang sedang memperbetulkan apa yg tak betul...pic taken by rizman
my wedding dress...a bit bigger..sebab tu kena 2nd fitting hehe..(kurus kah aku??sila jgn perasann!)

So after this apa lagi eh?tunggu 2nd fitting..if ok that day jugak boleh amik...
Owhh mungkin cita2 untuk memiliki photobooth saya tercapai..Insyallah...huhu

p/s :: maap..photo sengaja dikaburkan..atas sebab2 tertentu..time kasih!(serupa tak yh letak pic laa...)


19 comments:

sitijamilahazmi said...

amyyy!walaupun pic dikaburkan,im sure dresses u lawa!nampak ayu dgn baju nikah tu!rizman is so brilliant!

zielalala... said...

gambar kabur pun still terserlah kebabomm baju tuh..apa lg yg betol..ooh bestnya wahai cik amy

~Legal me Yours~ said...

amy!

Alhamdulillah...ur fitting went well... hope its smooth second time around...and the blurring..its makes us all cant wait to see u wear it on the ur big day..

u did the tudung/selendang attached to the baju fashion/trend is it?

i like the whole photobooth concept too.. will please a lot of my friends for sure

Suzie said...

blur kasi surprise tapi sure mesti cantik sgt outfit ni :-)

Riena said...

agak blur gmbr itu..ooww x pa x paa rahsia yaa? eheheh

AmyMizzunderstood said...

sitijamilahazmi :: owhh yes...sabby punya baju pun cantek giler okehh!

zielalala... :: sorry too sexy nk tunjuk wakakkaa..

~Legal me Yours~ :: thanks ya!i mmg nk tudung tu attach dgn baju sekali...senang sket...

Suzie :: thank kak suzie!sexy sgt la nk tunjuk tak begitu sopan wakaka

Riena :: hahaha..

Mrs. Amie said...

Rahsia kah? ok ok.. wah, berangan Dato Siti.. uweeek... ee, aku suka walaupun tak tngok.. ahahaha.. boleh? oh, so, ko tak payah kaburkan pun takpe dik.. biarlah kalau org nak dengki dgn kita.. ha, aku jumpa nie..sbgai renungan kita bersama..

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
"Janganlah kamu dengki mendengki. Jangan kamu putus memutus hubungan, janganlah kamu jauh menjauhi hati, janganlah kamu benci membenci; hendaklah kamu semua wahai hamba Allah hidup bersaudara dan haram bagi seorang Muslim itu menjadi saudaranya tidak bercakap selama tiga hari." (Hadis riwayat Bukhari, Ahmad dan Muslim)

So, conclusion, the best woman, win! Yeay! tak payah iri2 hati n dengki mendengki.. sbb sume org ada rezeki masing2..Aminnn...

AdzyH said...

Ah Amy!! Bestnya!! Sure tgh berangan gila pasal baju, kata cantik kan :p

Tak sabar nak tgk baju nanti!

miss F said...

amy...sure baju u lawa giler! malatop! i pun suka design from RR. mmg sesuai...

[ Hanie ] said...

heee, kasi teaser sikit yer? namun tetap tidak sabar melihat hasilnya :D cara u ckp dlm entri ni pun, nampak puas hati rite? ;) alhamdulillah

AmyMizzunderstood said...

Mrs. Amie :: hehehe comment yang bernas..suka2..

AdzyH :: berangan + feeling2 artis gitew..wakaka sekali seumur hidup tak salah kot..

miss F :: yup2..quite simple and sopan kan?i pun suka!!

[ Hanie ] :: Alhamdulillah hanie..semoga amy dapat apa yg amy idam2 kan...hahah

dialicious said...

org kurus pakai pape pun cantikkkk..huhuhu.white can never go wrong..;p

AmyMizzunderstood said...

dialicious :: masalahnya diah,kurus ke amy nih?wakaka

Memey Anuar said...

amy, i tolong jawab. kurus ok! slim abis. hehe

walaupun xbape nk nmpk la kan baju tu tp nmpk cantikkkkk hehe
sweet je. lagi 1bulan lebih je kan my.. takut x :D

AmyMizzunderstood said...

Memey Anuar :: asal rasa cam gemok jek eh ??huhu kurus leh mkn byk2 pas ni agagaga...yup2 sebulan lebey..takot mak nyah!

anil lutaze said...

ouh cik amy bakal puan...kalau saya ade kt ctu..mmg kena budak 2 org ni aku sakat...hak...msti daku pakai semua tudung ct tu..hehehe

babe..cant wait 4 ur wedding lah... i dah feeling2 artis ni nk pg..kad mak jgn lupa ya...hahaha

baju tu kaborlah byk mana pon...i macam rasa pakai cemin mata harry potter lantas dah nampak dah kelawaannya...kelass!!

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: hahahha...sian anil...mak tak lupa nok kad u!wakaka

halaa..nnt tengok la baju tu..biasa2 jek pun lawa lagi baju diah oke..hehe

Memey Anuar said...

amy, i cilok sket list u ni hehe mekasehhh

AmyMizzunderstood said...

Memey Anuar :: owh check list kat atas ke?ok2..hahaha sumtimes kita tak tau nk mula dari mana..silakan..