Tuesday, January 19, 2010

semalam saya merempit!!

Hi peeps!

Huhu..mesti tak pecaya ngan tajuk entry ni kan..tapi benar,..saya merempit semalam...Yang pasti bukan di jalan raya..!!tapi bersama Adnan Sempit ouallss!wakakaka
Tah kenapa ramai orang mencadangkan cerita ini kepada saya..begitu juga Atim..haha..kami jarang menonton cerita melayu...tapi diorang ckp citer ni kelakar!

Babe!mmg kelakar citer ni...tak sempat habis ketawa..next scene pun dah buat saya ketawa lagiii..OMG!!i rasa cerita ahmad idham dah makin bagus..pemilihan pelakon2 juga sangat bagus..untuk release tension...saya suggest pergilah tengok!!walaupun ianya agak REMPIT sket..but citer ni bukan pasal Mat Rempit pun..citer cinta..huhu...

Mmg kami buat gila..dah dekat nak kawin pun masih lagi boleh menonton wayang...tapi ini sebahagian theraphy for us...yg mmg gila wayang!4 star!!

**********************************

Mari bercakap pasal preperation...Well readers... i received a comment from sumone :

Anonymous said...

nape mcm copy anya hindmarch nye logo?

January 19, 2010 7:39 AM (pagi nyer!!ko gila tak menyempat nk comment??)

Ok...untuk orang ini..saya cadangkan next time sila la tulih nama..tipah ke bedah ke kan?glamour la sket kan?ni tak de nama..!!

Ini la logo sebenar Anya Hindmarch...

ini tq tag saya...

Babe, (saya tau awak tu pompuan..) okeh awak leh tengok betul2..hanya ribbon tu jek sama babe..tapi tengok logo Anya..ada huruf A & H kat tengah2 ribbon tu..tu namanya logo..ok fine..tunang saya design based on AH punya logo..tapi tak la copy secopy2nya..sebab jenuh jugak dia nk kecik BESAR kecik BESAR kan design dia tu..ok tak puas hati lagi?? (saya bukan melenting ni..tapi saya tau ada orang tak senang hati ngan saya..tegugat ke apa ke..i dun give a damn!)

If niat hati nak copy la kan..saya leh jek soh Atim copy huruf A & H tu sekali gus..sebab nama kami mmg Amy & Hatim pun..kan?ada berann?pastu tulih KUALA LUMPUR gitew...kang orang kata tiru LYNDA RAHIM plak dahh...!!memang tak laa..sbb saya pun sakit hati gak kalau ada orang copy benda2 saya..kan?tapi rasanya sebagai penggemar fesyen (i tak tau la u gemar ke tak..kan?or suddenly u baru tau brand ni..) saya suka kannya...!yes i really in LOVE with Anya Hindmarch..sila baca comment2 bloggers yg lain..mereka pun suka kannya..idea ribbon tu for me is sangat comel..ini kan wedding saya..if tak suka pun,tak yh la comment mcm tak membina..kan?Babe,everybody gunakannya..so no heart feeling la..maap..

Saya tinggal lagi beberapa hari je nak kawin nih...so jgn la nak menjatuhkan saya dengan benda2 kecik..sangat budak2 okeh..!restu je la saya nk kawin...kan senang mudah cepat...wakakaka...semoga Allah melindungi orang2 begini...

Owh dan jawapan untuk soalan kamu wahai tiada nama, saya tak macam copy...tapi saya menggunakan idea saja..saya tak copy sebijik2 pun.. okeh?kalau nk soh Atim design untuk u pun boleh..jgn malu2..nnt i ckp kat dia okeh?tak de hal laa..sekian..if tak puas hati lagi??sila email saya..nk call pun boleh..sila2..because i dont want banana fruit 2 times! (sila tengok movie adnan sempit)


37 comments:

cikteratai said...

Amy~sabar yer...yg penting amy + atim happy...abaikan org yg busuk hati ituwww.....itu ler sifat manusia......

Eva said...

betol pada cik bedah ke cik senah (mulot jahat dlm cite Cinta Balqis)
kumen sila lar tulis nama..kalo copy ke pe ke sal nk sibok ader mintak duit ko ker!!aduss semak owg cmni!
heart feelin sunggoh!
xdengki kalo xda la unsur-unsur kuar soalan sebegitu rupa.. apakahh?adakahh?

Sabby said...

betul amy i sokong...hehehe...weeehee..

Anonymous said...

aku suka entry yg ni nasihat yg mbina..congrats mie..yer la nama pun WP so Amy n Hatim plan semua..yg Anonymous kisah tu asal?aku pun tak kisah dia nak wat apa even dia nak letak LV pun ada aku kisah yg pting kwn i amy meletopsss mlm tu very the...yaaa ampunn kalo dia br nak tau brand ni ketgglan zaman laa kene p london la kalo nak tau hahaha..sekian..makan hati tau Anonymous kalo dia baca..opss lupa aku jugak Anonymous coz aku tk de blog bkn ketinggalan juz tak suka nak menaip haha anythg if tak puas hati bleh refer kat blog emy la(tumpang blog ya mie)-yus-

AmyMizzunderstood said...

cikteratai :: yer..saya cuba nk abaikan..tapi ada lagi yg busuk ati..maleh nk ckp dah!

Eva : kah kah kah semuanya?btw kah kah tu semua bloggers punya word..hehehe..thanks eva!wakakak bg sebijik!

Sabby :: haruss...kita kena bg sebijik sket kat orang jeles nih..

yus :: hahaha..thanks yus..membaca jambatan ilmu gitew..tapi ko nya comment wallahhh...meletopss!

That's so Jaja said...

amy.....i like the ribbon idea. so cute! yang org lain nk kecoh2 pehal. janji kite suke... :)

naddynad said...

amy : kite pn mcm nak tgk cite tuh..suka tgk hero (adnan) dia...tp nama betul dia apa eh?? tak tau la...bole?? hahaha

Amy lagi..lantak la dgn si dia yg jeles membabi buta dgn kamu...terbukti awk mmg glammerr sampai dicemburui....hehe

Eva said...

so abaikan cik senah itew ke dye tanya dye yg nak COPY kowt?sekali kopi cap kapal api aku bagi!
jeles simpan dl mati suda xyah nak tanya wakakaaka bawu bakat terpendam namenyer...

AmyMizzunderstood said...

That's so Jaja :: tah!i tak copy dia pun dia sakit ati wakakaka

naddynad :: emm sapa tah?adik zizie je yg i tau,..heheheh..wahh glam ker?jgn nad..nnt lagi orang marah i

Eva :: bakat terpendam eh..bagus2!tu la biar la orang nk ckp apa..janji aku kawin tak pakai duit dia wakkakaa

Riena said...

kalau x boleh tiru susah laa.. baik x pyh buat blog kan.? biar kan lah amy apa org mau ckp..janji happy kan?

Memey Anuar said...

amy, funny okeh. i suka this part
"gua tgk lu kecik besar kecik besar jeee"

haha ceh padahal xtgk pon lg cite tu :p

anyway babe, copy is cilok sebijik2 kan kalau in ur case ni i call it "inspired by" hehe lantak la.

24 days, weehoo!

AmyMizzunderstood said...

Riena :: heheh sabar riena..sabar!

Memey Anuar :: atim;s fav part too!wakakaka kelakar tauu gi tengok!!

yes my dear memey!correct!!inspired by..tapi orang tak reti nk bezakan..thats y

shadashidi said...

babe wat x tau je kt peminat misteri u tu..
biasala suara2 org jeles gitu!
btw memang cantik u punya..x sebijik pun kite tegok :)

Mawar misswateva said...

laling..i pn br je tgk cte adnan sempit tuh!sumpah klaka gile!mule2 nk tgk tu cm caye x caye je my mom suggest tgk cte ni.tp mmg btol la best..heee.

and pasal komen langau yg x membina tu,pedulik kan sama diaaa!
agaga..
wateve they said u tetap kawen..itu plg penting.hehe.

Suzie said...

uishhh amy ada yg terlebih 'concern' pulak ye..hehe..

ignore je amy n jgn pening2 pk psl org ni.it's ur wedding,so let u decide,rite?suka hati org la nak buat apa :)

hazlynda kushairi said...

amy, sabo ek. biorkan je la. die bukan designer and die taktau definition of logo pon. setiap org ade persepsi masing2 maybe die jeles la tu sbb die tak dapat nak trace logo AH dari dlu. chill babe. dun spoil ur wedding mood. chaiyOk!!

CINDELLYNA said...

kadang2 orang sengaja nk sakitkan hati sebab diorg jealous tgk yr wedding yg akan menjadi sangat gorgeous nti!

hehe.ignore this person.u should focus on yr wedding preps dear!

eeiii...xsabar nk tgk yr wedding!!been i silent reader lately coz byk sgt wedding yg menarik nk tgk!=).cepatlahhh wedding u....huhu =p

Miss Shareeda said...

Setakat ribbon pun nak kata copy. Abis orang buat style damask2 bagai tu nak cakap copy jugak ke.. dia jeles la kot sbb dia tak ada idea kreatif mcm tunang amy, kan..hehhe

syaz said...

hie babe.. abaikan jer org2 yg begitu.. yg penting u n ur future husband bahagia..n paling penting.. itu adalah hasil fikirin + kreativiti u olls sendiri.. huhu.. :))

Hazlie bin Hamzah said...

huhhu..amy,cam i ckp ari tue la..org jenis camni biarkan je.. xkan ke mane pun..huhuh..dis wat we called "pumpkin head".. =)

zara said...

ala my...i tak sengaja la..ooops..hehhehe...

tape2,,,nnt kita ajar die..hehe..
jgn2 panas2...ilang seri wajahmu nnt :P

~Myra~ said...

ala...org tu jeles...ko wat bodo sudey...

AmyMizzunderstood said...

shadashidi :: huhu..tu la kita kena abaikan jek...

Mawar misswateva :: heheh kelakar kan citer tuu..mmg tak rugi laa...well ye la mawar..apa2 pun saya tetap kawin jugak..

Suzie :: tak sangka plak kak..ada yg gila concern pasal amy...hehehe..

hazlynda kushairi :: huhu..ye kot..tak pe la..saya sabar..malas dah nk layan..

CINDELLYNA :: yup2..focus2!namo amik tau apa2 dah..lagi berapa hari je tinggal..hihi

Miss Shareeda :: tu la cikgu..saya terima pendapat cikgu tu..

syaz :: ya saya yg kawin saya yg bahagia..dia sakit kat mana?hehehe

Hazlie bin Hamzah :: ye betul lie..tak salah la kita bergossip that day kan?semua betul!!

zara :: aisehh zara..u rupanya!wakakak..benciklahh..

~Myra~ : tu la...aku buat pandai la..tak mo buat bodo..leh?

nainafadina said...

mmg tak leh tgk org senang org begini asik amy...harap kamu bersabar...in media design, to make copyright becomes no copyright is only to change a dot (.) in any design so that there is no terms that u copying this design...dalam erti kata lain ...(sila pegi MPH ker Borders ker baca pasal Hak Cipta Terpelihara atau COPYRIGHT...ada reti wahai si pengkritik...do i concern u...

AmyMizzunderstood said...

nainafadina :: wah dasyatt asik nana nih..marah betul nih...sabar ye nana..biar la mereka dgn labu2 nya!wakakaa

ieja said...

amy.. pedulikan la ye..jeles la tu..

wa.. sonoknyee saya tumpang gembira majlis awak xlama lagi..

jaga diri ye :)

nainafadina said...

hahahahha...mustilahh...jgn la ganggu kawan baik sy nih..sy musti marah...labu2 ker labi2....labu labi laa!!

[ Hanie ] said...

hee betul2. isk isk mcm2
haa cite adnan sempit tu, husband nak sgt2 tgk...tp tak berkesempatan lg :)

AmyMizzunderstood said...

ieja :: thanks ieja!

nainafadina :: kasik bom sket mulut dia!heheheh ganaih ang nih

nainafadina said...

aku takmo bom la amy...ganas sgt..nanti kang aku kene jadi osama laden lak...terrorist...paling ganas pon aku leh buat buh bahan radioactive kt dia...haaaa...tak nampak ganas sgt....cam mana2 gitu....

faRhaNa said...

ade jugak??dah agak pun..hu hu hu..abaikan suda...tggl bp hari jer lagi...sudah ready kerr?

AmyMizzunderstood said...

yelah2..aku abaikan la ni..ishh!

anil lutaze said...

baru pasan entri ...mahaplah...aku mmg suka marathon entri...hehehee...

ala nok...kita yg kawen..kite punyee sukallahh nak ltk apa2 pon..nama pon perkahwinan idaman...buatlah apa yg ko idamkan...kan..

yunayuni said...

hahaha..awak ni kelakar lah amy..sabar2..

biarkan aje dia tu..jeles kot.

bak kata orang, its not an imitation, its an inspiration :)its your wedding anyway..ske hati lorrr...

Nurulhuda|Adlie said...

haaa apeeee ????

sampai tahap tu dia buat research, baru tq tag yee, belum lg wedding u nanti amy, takpelah u dah ada researcher berkhidmat untuk u, hehe..

wahahaha, kalau blog aku jangan harap la lalat nak berleluasa, habis i disable anon, no chatbox, moderate comment, nak email i personally kalau tak puas ati sangat

Ms Abby said...

amyyyyyy peduliks, sgt comel itew ribbon ok.......hehe

p/s, i dah dpt card u, love it =)

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: itu la dia anil..saya pun buat suka hati saya la hehehe

Nurulhuda|Adlie s:: hahaha ayat research tu tak tahan..hehehe..betul la fanatik agaknya!

Ms Abby :: heheh ok abby!thanks..gud jgn tak dtg!