Thursday, January 21, 2010

Yesterday...

Yellowww...

Hmm..quite sad bila dgr Sabby dah tak mahu berblogging...apakan daya..kita tak dapat nk paksa2..kan?people..please..dont issue to much!okeh?masing2 ada hak masing2..but if tak suka just shut ur mouth!please..

I've been blogging rasanya dah 1 tahun lebih..and dah baca mcm2 cerita..but for u Sabby, I harap u terus berblogging..rasa mcm dah lost 1 kawan.. :( and be strong!!gud luck...

And yesterday...saya telah mendapat my recption dress...wakaka..,accessories,crown and my greeennn shoess......!!yeayyy...sukanyaa..Baju Atim pun dah dpat juga...So that tunggu nk pakai jek nanti ...huhu

And after that kami jumpa Sani..(Atim punya bestman) ,sampai2 baru perasan handbag tertinggal kat rumah Rizman!!OMG!wakakak..ok2 sekarang nk gelak ke nk nangih..Cheras - Ampang..tak la dekat sangat...leh tahan jugak if nk patah balik.. I call Rizman and he said " Ya Allahhh...u ni!" ok2..cuai giler..kot ya pun ko sonok dpt baju bagai...handbag tinggal napa??adeh laa...Amy!

Tapi kami makan dulu..kat Suzie Corner..wakaka lapaq punya pasal..sembang2 kejap then baru la patah balik..sian Atim..(dia tengah demam sekarang..mungkin tak cukup rest agaknya)

But saya ada 1 masalah..mengenai rambut..hmm nk pakai crown ke tak nk..nk pakai veil?ishh mcm serabut..boleh tak nak pakai bunga jek??Since bahagian tops fully beaded..and plus my wedding is ala2 garden actually..i prefer sumthing yg simple...like this


pitcha from Style me preety
Tapi..ada orang marah tak..Sebab saya tak suka dengar...."Eh..tak de crown??"...
"Simplenya!!"..."Kosongnya!!"...kan? But saya dah msg2 dengan Tiar...dia kata just bring all the stuff..So saya lega..hasilnya??tahh..tunggu je lah wedding nanti..kuikuikui....

23 comments:

bitsANDpieces said...

u gonna hire tiar zainal? oh. im sure ur wedding will turn out fabulous :)

AmyMizzunderstood said...

bitsANDpieces :: thanks ya!hehehee

Riena said...

wah dh dpt semuanya.. best2. makeup awak mesti sangat cantikk..

dialicious said...

pakai bunga je ok..jgn dgr sgt ckp org..sukati u je..heheh..normally u akan dgr after wedding je so too bad dh terlepas pun..hehehe

ctfza said...

amy.. nice idea.. utk garden theme wedding memang simple dress + accessories sgt sesuai.. tapi kan.. amy kan dah pakai bunga masa engagement...

eh.. adakah sy termasuk dalam golongan "org yang marah tu"?

tidak2.. huuuu

AmyMizzunderstood said...

Riena :: thanks dear!harap2 begitu la untuk org tak cantik seperti saya!!

dialicious :: hahaha amy suka diahhh!!amy rasakan..nk buat jugak!wakakak

ctfza :: hahha maybe lain sket kot..sebab masa tuu rambut pun dah tak nampak..tutup dgn veil..!kali ni nk pakai maybe 1 bunga saja..nampak elegant..

naddynad said...

Amy..u buat je apa u nak buat..follow ur dreams..!! lantak la org nak kata apa...derang byr kan utk u ke?? hahhaha.....opss lazer pulaksss..

Memey Anuar said...

amy darling, just do what u feel like doing. this is ur wed for god sake. kawen kan skali so taram je la hehehe
asalkan happy kan.

iee bape hari je lagi ni my? hehe kite plak neves lebih :p

AmyMizzunderstood said...

naddynad :: uhhh i loikee u!wakakaa...mulut2 camni yang kta perlukan!wakaka time kasih!

Memey Anuar :: yup2..insyallah..if elok dipandangan mata..akan ku lakukann demi hari bahagia..wahh kelas!

cikteratai said...

a'ah..amy u buat jer aper yang u nak buat...kawen sekali tau!nnt tak der ler kempunan...aper org nak kata lain kira...org ngata dapat dosa...nnt u dapat pahala..kahkahkah....

Nariko said...

cantik je idea bunga2 tu.. u jd la pengantin lain dari yg lain. i like that!

AmyMizzunderstood said...

cikteratai :: hehe thanks!suka suka!!

Nariko :: Inspired by u laa..dulu azi guna ribbon kan?nice..and amy nk guna bunga saja..wakakak suka!

nad nazira said...

amy..i sokong u gune bunge jeee...sweet.

:P

AdzyH said...

Pakai bunga!! Tak payah crown2 ni, I pun nanti tak pakai :P our wedding, our way babe. Tak yah dengar orang nak cakap ape.

I pun sedih Sab dah tak nak blog!! I start my blog sebab tgk blog dia lah. Haih, shocking kan!

Nurulhuda|Adlie said...

amy, sorryyyyyyyyyyy sangat bangat!! haha, i asik2 baca blog u malas nak komen, haaa pasal i duk mana tu i duk wangsa melawati, dkt gak, n adlie ye dia duk dia kepong malay village, wahahaha poyo, kg melayu kepong dia, so normally i salu g frim, jogging la, naik bukit frim la, n baru2 ni je masa i g pasar ramadhan taman ehsan (salu pegi tetiap weekend) padahal umah wangsa melawati, haha

i terperasan signbod kecik taman botani tu, tu yg masuk pegi jugak tgk, amy penah masuk jalan habis? best tak? jangan kata tak penah! belakang umah kan? aritu ujan so i sikit je jalan..

i lama dah notice amy duk taman ehsan, hehe..

pasal crown whatsnot ni, my cousin wedding aritu kat puteri dia just wat sanggul n then cucuk2 pearl kat rambut, simple but somehow nice and beautiful.. pretty bride doesnt need accesories to shout 'im preety for her' she can do herself modestly!!! go amy!!

aurinh said...

amy - I buat bodoh.
Pakai bunga, veil + crown. Sarat gila. Actually bunga tu nak tanggal tapi my dad dah bising suruh cepat so my MUA tak sempat keluarkan bunga dari rambut I so untuk cover punya psaal - pakai veil so at certain angle bunga tu tak nampak pun. Crown tu -- pasal kalau bukan time kahwin takkan merasa lah pakai crown.

so at the end of the day -- janji cantik, pakai lah apa2. LOL

ieja said...

amy.. bukan semua yg simple tu x cantik kan..

so teruskan eh.. pasti melatopp..

warrgghh... xsabarnya..hehe :)

Sha Pattinson said...

mesti wedding you yang paling meletups ...tak sabar tengok wedding cik amy kita ..

Fuchsia said...

pakai crown pun lawa gak amy. takyah yg sarat2 sgt amik yg simple je. mesti comei.

pssstt, aritu dah letak bunge kan. hiks

Anonymous said...

Amy,

pakai je apa yg u nk pakai..ikut naluri u..pedulik kan apa org lain nk ckp.....lg pun ur wedding..suke ah u nk pakai apa kn...x gitu? x sbr nk nngk ur wedding dress yg RR wat.... :-)
i lak yg excited lebih ni..hehehehehehe
all the best ya....

-watie

AmyMizzunderstood said...

AdzyH :: yelahh..i rasa bunga lagi better kan?semalam i dah try lagik with the crown and earing nampak serabut...

Nurulhuda|Adlie :: ohh ur fiance dok kat kg melayu kepong tuu..heheh i suka tempat tu..nyaman je ala2 kampung kan..tapi kat town..hehee..oh tmn botani tu dah ok skrg..cantik2..amy dulu selalu jogging kat situ!

aurinh :: betul..agree with u dear!

ieja :: yup2 betul..simple tak semestinya tak cantik

Sha Pattinson :: alahai..tapi saya suka wedding niki..meletopss!

Fuchsia :: that day mmg pakai bunga..tapi sayangnya tertutup oleh veil..nyesal plak pakai veil..

Anonymous :: hi watie..tq very much..hehehe semalam my sis tengok my dress..dia pun ckp cantik..and quite sarat bahagian top..tapi saya suka!

anil lutaze said...

Sarat mak rat..janji ko meletop nok...nama pun hari khwen...time nilah nk over meletop2 mcm kena bom...hahaha...suka2

Pakai bunga...kena dgn tema..
B4 majlis meeting ngn tiar..tjuk cth mekap n ur hair setting...nnti akn ada tekak2 sket..hahhaha...kalau beza pndpt..tp sonok..bila lg kan..

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze s :: owh anil i shud cal tiar kan kalau mcm tu??hehehe takot plak nk betekak dgn pro..wakakaka tapi ritu dh bgtau mcm mana baju amy suma..heheh