Monday, February 22, 2010

Solemnization and Make up

Hi peeps....

Again..saya mahu berblogging kembali...dgn izin suami (boleh eh yayang?) jangan over katenyer...okeh..saya takkan over...hihi...
So mari kita update cerita nikah saya...jatuh pada 12.02.2010, Jumaat pagi..seperti dlm preovious entry saya citer Hazlie yang kejutkan saya...kan kan?Okeh..pas solat subuh,lepas kejutkan everybody in my house...pengapit yang mmg payah nk bangun pagi!!bukan dia yg jaga saya..saya yang jaga dia nih!tapi takpe..as long as dia tetap menemani saya semasa suka dan duka...always...!

saya bersama Hazlie...
i loikee this pictha!nampak cam doll...(cewahh pasan...!)

time sarung cincin...inai masih merah disitu..hehehe
kucupan pertama si suami...inilah hasilnya...indoor...dgn lighting bagai kan...

outdoor...makeup Hazlie cantik..

I love my makeup..even seawal pagi..tapi if inilah hasilnya..jgn kata pukul 6 pagi...pukul 3 pagi pun sanggup!wakakaka... Thanks to Hazlie..menemani saya sampai habis majlis...and plus Lie seorang sahabat yang baik...banyak bg support dan tunjuk ajar..thanks Lie!Alhamdulillah..majlis nikah berjalan lancar...dengan sekali lafaz saya 'bertukar' status menjadi isteri Atim... :)

Saat2 dinikahkan..Ya Allah...tuhan saja yang tahu..betapa bedegupnya jantung ni..tiap saat saya genggam tangan Chieha (pengapit saya)... dan akhirnya air mata gugur jua...selepas Atim selesai menjawab lafaz akad...Syukur Alhamdulillah....

Makeup ke tak,saya dah tak peduli masa tu..mmg make up habis comot sebab air mata...tapi yang paling touching, Atim juga turut mengalirkan air mata tanda sykur...apatah lagi apabila bersalam,peluk dan cium ahli keluarga masing2...sampai ada yang tegur "Kenapa nangis lagi ni...?"..hahah Maaf...saya mmg susah nk menangis..tapi once dah nangis...mmg tak leh control...hahaha...And i know everybody touching2 jugak la sebab dgr masing2 menangis kat belakang..

And the best part is..when my Mother in Law bisik kat telinga "Welcome to our family..."...ok fine air mata lagi dasyat mengalir..so dah...drama dah habiss...(eh eh..bukan drama eh...ni mmg dari hati yg ikhlas..lagi suci..hahaha)
Saya rasa sgt sedih...+ gembira...mendapat suami seperti Atim...even kami mmg tak punya taste yang sama dlm kehidupan ni...tapi kami masih memerlukan each other...dan smoga dia dapat membimbing saya ke jalan yang diredhai...Dan Insyallah..kami akan pegang "Give and Take" dan cepat cool bila marah..hehehe..

Sayangku Atim, tak pernah terlintas yang satu hari nanti Amy akan berkahwin dgn u..but ini semua ketentuan Allah...Amy terima...dan Amy bangga punya suami macam Atim..kelakar,berbudi bahasa...dan sabar..and i hope Amy juga punya kekuatan,kesabaran seperti Atim...Sama2 la kita bina life baru..aktiviti baru dan semuanya baru...Insyallah..I love u so much.... (terlupa nk bg speech kat suami sendiri masa wedding hari tu...
sila jangan muntah la yer...)
p/s : Untuk make up, sila hubungi Hazlie di 017.6108723
Owh..my crystal handbouquet..akhirnya siap...!

Walau dlm kesibukkan kerja...terpaksa amik masa yang begitu lama nk siapkan crystal handbouquet nih...which is ramai yg kata "lain dari yang lain..." thanks again!

32 comments:

a.i.n.u.n. said...

congratulaons amy! you look soo beautiful time nikah. serious mmg mcm babydoll. and your dress is gorgeous! best wishes on your married life!

Riena said...

saya sangat sukaaa awak punya baju and makeup...sukaaaaaaaaaaaa sangat.. x jemu nk tgk lagi and lagi...ehehehhe

ellfazira© said...

amy dear, ai pnjm ur wordings style 4 my engagement tq tag hehe boley ye syg?;p

eila said...

Tahniah amy.. i dapat bayangkan hati tiba2 tersentuh n nak menangis dgn suasana family time tue... luv ur baju nikah.. Semogaberjay menumpuh alam bekeluarga...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

waduh.. cantik3..

AmyMizzunderstood said...

a.i.n.u.n. :: thanks ainun!

Riena :: thanks riena..nnt saya upload lagi..

ellfazira© :: ya sila2...

eila :: hehe ya betul..mengiggil la tgn masa nikah tu..hahaha

sophisticated bridezilla said...

santek make up kamu. sangat sweet n stunning babe. baju nikah n sanding pon mabeles n gojes.
amy, cete la satu per satu. i love ur simple pemain tapi impact sgt besor. sangat sukak idea kamu. sweet babe sweet~

harzharun said...

owhhh, syahdu nye....hepi 4 u dear...

AmyMizzunderstood said...

sophisticated bridezilla :: after this i will citer satu2 bout reception okeh?im sure nikah mcm biasa jek..hehehe

harzharun :: betul..sgt touching..

BuTtErFlyInFraMe said...

congrats amy!!! seperti biasa, kamu tetap comel! :)

semoga tabah mengahrungi kehidupan berdua..ade erzeki bertiga pulak pasni..ye tak... hehee

AmyMizzunderstood said...

BuTtErFlyInFraMe :: thanks aleena!saya tak puas tengok pic2 awak!

NURUL said...

cantik meletop

farah-shoppie said...

goegeous!congratulations amy n husband =))

hana yoriee said...

congrats amy on ur W-DAY..u look so gorgeous! seriously..hehe..
btw, saya baru je jadik pembaca tegar awk..hehe..=)

Lea Shmea said...

your make up mmg cantik mcm doll! love it!

AmyMizzunderstood said...

NURUL :: hahaha meletop katenyerr...thanks nurul!

farah-shoppie :: thank u so much

hana yoriee :: wah ada pembaca tegar!sonoknyaaa

Lea Shmea ::heheh thanks!

ieja said...

amy... cantek sgt ur makeup, baju n bunga tangan tu..

xsabar nak tunggu gambar seterusnya.. :)

AmyMizzunderstood said...

ieja :: thanks to hazlie...make up bukan ikut color baju..hehehe..i suka giler...!tunggu tau!

Elly Anaille said...

suke giler baju amy! cantikkk!!! psst..touching lak baca u citer nangis2 pas nikah. uhuhu..

Ms Abby said...

sedih n touching gila baca luahan hati amy time di nikahkan....as usual, beautiful...thanks for having us there...it was nice to see both of u at ur wedding....nanti kita jumpa2 lagi k amy =)

Hazlie bin Hamzah said...

amy, byk nyer pujian..hehehe neway thanks la..i mmg buat yg terbaik utk summer cust i..i pun sgt puas ati gak ngan makeup nikah u..:) ape2 pun..mmg best keje ngan amy..so sweet..n slamber je..tp yg geram biler dier start nangis da x leh nk stop..harus la i kna touch plak kan? kalo i blah je..abes la..hehehehe..neway..hopefully both of u, amy n atim..berbahagia n kekal ke anak cucu!! amin...

Sha Pattinson said...

cantiknyerr ...congerats ..btw make up artis u hazlie brapa ek dia charge hehehehe ..nanti i email u okay ..ini bukan untuk i ..ini my sister in law hehehe ...u looks so beautiful ..mungkin dari dalam menyerlah kluar ..i know u are positive person the impak tgk la u sangat2 cantik ... i heart u nak signnnn ghehehehe tade laa JK ..ok welcome to the club ..

Sha Pattinson said...

cantiknyerr ...congerats ..btw make up artis u hazlie brapa ek dia charge hehehehe ..nanti i email u okay ..ini bukan untuk i ..ini my sister in law hehehe ...u looks so beautiful ..mungkin dari dalam menyerlah kluar ..i know u are positive person the impak tgk la u sangat2 cantik ... i heart u nak signnnn ghehehehe tade laa JK ..ok welcome to the club ..

NuRuLeRnAdEwI said...

Amy....
sgt cantik "BUNGA TANGAN" itewwwwww...
Segalanya cantik masa wedding awak!!!

AmyMizzunderstood said...

Elly Anaille :: owhh masa kamu akan tiba..mmg touching habis lah..

Ms Abby : no prob abby!lebih senang menjemput kwn2 yang benar2 nk ke majlis kita kan?i really appreciate

Hazlie bin Hamzah :: Thanks lie!

Sha Pattinson :: ok sha..email i nnt okeh?

NuRuLeRnAdEwI :: Ha..bout my bunga tangan..rasa mcm nk sewakan..tapi adakan orang nk sewa?wakakaka

* Nat Azmi * said...

Memang sgt chanteek~!! Schweet~!! Amy, kamu pasti sgt gembira~!! ;) Congrats darling, nnt jom jumpa leh gossips!! Hihi

Cik Belle said...

makeup sangat cantek! tahniah, amy!

ISFA said...

amy.. crystal handbouquet ni mcm dato ctnuhaliza masa dia nikah hikhikhik... dia phun gina crystal tp amy phunye chantek.. tak sarat.. nice =) tumpang gembira for u...

AmyMizzunderstood said...

* Nat Azmi * :: ya harus kita berjumpa lagi tasya!boleh gossip panjang!wahh tak sabar!

Cik Belle :: thank u so much!

ISFA :: inspired dari dato ct..tapi saya buat color2 sket..tak bosan kan?thanks!

Nurulhuda|Adlie said...

amy mekap sweet, baju sweet sume sweetlah, sha eksaited sampai tertekan komen 2x kuar, hehe..

congrats, selamat pengantin baharu (correct spelling) =)

AmyMizzunderstood said...

Nurulhuda|Adlie :: hahaha...excited nih...takpe nnt kawin buat best2

Anonymous said...

SALAM.. HAI.. SY NI BKNLA BLOGGER TP ADA GAK LA BACA2 BLOG U NI.. BEST.. :)MINAT SANGAT TGK BUNGA TNGAN KRISTAL TU. MCMNER NK WAT YER? KE BLEH TEMPAH KT U JE.. :)