Friday, February 5, 2010

Takotnya...

Hi peeps!

Well takot ni bukan sebab takot debaran kawin mawin nih...tp baru je tadi singgah ke blog yani.
Yang menakotkan adalah orang2 yang busuk hati,dendam,pendengki...sampai terpaksa using jampi2..bomoh2...OMG!mintak simpang... **Ya Allah..jauhkan la benda2 begini dari kami sekeluarga..Amin**

Tak sangka dalam dunia yang dah canggih manggih ni pun..still ada lagi orang2 yang begini..suddenly terfikir betapa balasan yang Allah akan beri pada dia kelak...
If tak puas hati..ckp la depan2...asal?takot ker?Jadik la orang yang bernomad sket.. Sangat LOSER okeh..orang2 mcm nih...apa la yang nk di dengki kan..tolong la bersyukur dgn apa yang tuhan dah bagi...

Sumtimes terfikir..orang2 begini balasan yg bakal diterima mmg lambat...tak tau la kenapa..kan bagus..once dia dah buat orang lain..dia pun kena balik...hishhh tak suka!! Jadik untuk semua readers,..saya harap tak de sesapa la yg nk dengki kat saya..sebab semuanya dari Allah..yang jahat saja dtg dari saya... Saya mintak maaf sekiranya saya tidak dpt menjemput kalian semua ke majlis saya..Mungkin satu masa,kita akan buat gathering beramai2..kan?

24 comments:

-yani- said...

Amy,
org yg mcm dia tu bukan sakit hati sbb tak dijemput ke kenduri jek.. dia mmg jenis dengki..
ape pun.. good luck.. dh tak lama dh kan?sentiase senyum je time majlis nanti k... :)

miss F said...

amy... nk dekat2 ni kna byk2 doa. my parents pun dh pesan. kta x tau kan kalo org tu ade niat buruk kat kta. anyway...all d best yer amy! moga majlis berjalan lancar...

fikaryna said...

betul kan..naper ada org sggp aniaya org lain mcm tuh..x takut balasan Allah ker kan..sia2 jer wat amalan baik kalau percaya perkara syirik..

AmyMizzunderstood said...

-yani- :: hehehe yeke yani?mungkin jugak kan?tu la amy baca blog awak..semoga awak tabah!

miss F :: thanks ya!insyallah semoga kita semua ni dilindungi oleh Nya..

fikaryna :: org mcm ni mmg tak takot apa2...saya kalau nk gi jumpa bomoh pun takot..ni kan pulak nk buat orang wakaka..

Riena said...

lagi beberapa hari je lagi niee.. eeee berdebar kan? heheheh

harap smuanya berjalan dgn lancar amy..aminn
dia banyak2 ya...:))

Yanie said...

Hi Amy, thanks for Sharing Yani's blog (ceh nama pun sama jugak ni) Adoi... Menggigil jugak i baca benda tu... Takut kan? Tapi saya dengar ada beberapa petua, macam ayat-ayat AlQuran yang boleh dibaca untuk avoid such sihir2 tuh... Tapi saya sendiri kurang pasti. Dalam family stepfather i pun pernah kena macam tuh, Hendak buat dekat parents - tapi sebab parents baca ayat kursi/ ayat untuk memagar diri - the sihir macam pergi kat anak dia (my stepfather sister) Yang paling teruk adik dia meninggal akibat sihir tu... Macam tuh lagi sedih kan? Apa2 pun, semua tu atas kuasa tuhan. Kalau diizinkan Nya jadi, then jadi lah. Tapi we as a normal human being, kita mampu meminta saja la... InshaAllah... Kita selamat... Anyway, Amy...Good luck for your wedding... You will be the sweetest bride ever.... :)

AmyMizzunderstood said...

Riena :: dupdapdupdap...hehehe..thanks riena!

Yanie :: ishh yekee??ni lagi tkot okeh..ya betul ayat kursi la penah amy dgr orang suruh baca...insyallah kan..yang baik semua dariNya...

elle said...

Amy.. all the best on your wedding day & life after.
Insya allah all will goes well.

Fuchsia said...

tu la.. saspen gak kalo ada org yg x suker kat kita buat camtu kan. haih. nasib baik sy dah slamat kawin. hehe turn awk lak amy ;p

AmyMizzunderstood said...

elle ::amin...pray for me..

Fuchsia :: wahhh hahaha yela2..harap2 semuanya ok!huhu

Ainul said...

ms wedding kakak saya dl, mak minta ustazah baca-baca skt.pastu renjis air jampi tu kt sekeliling bilik.mak saya ckp utk halang benda2 tak elok dtg.apa-apa pun byk2 la berdoa pd ALLAH agar majlis berjalan lanvar.anyway selamat pengantin baru. welcome to the club :)

Memey Anuar said...

babe,
nomad tu bukan maksudnya berpindah randah ke? hehehe

tp mmg la kan. kdg2 hati org ni tak dpt dibaca. tp kalau smpi guna black magic tu, mcm come on. kata 21st century kn hehe
but still kene kuat la utk melawan

dulu ada ustaz kite ckp org yg positive dan berpandangan jauh ni tak kan terkena ilmu2 ni semua sbb tu PMs sume mana ade kene pape sedangkan sure ramai xsuka derang kan like bush ke hehe

xsure la btol ke x hehehe or those presidents pon ada ilmu tersendiri? hiks

AmyMizzunderstood said...

Ainul :: owh yeke..seeloknya berdoa saja kan?insyallah...

Memey Anuar :: memey..nomad lebih kepada pengembara...ke kehidupan yang lebih baik dari sebelumnya..hehe actually terlintas kat kepala..tak sempat nk memahami maksud sebenar..hehe

tak tau la..tapi rasanya orang sekarang kurang..cuma hat yg tak leh terima kekurangan diri je yg suka buat mcm ni

naddynad said...

ayo~speechless..

sophisticated bridezilla said...

Amy dear, sudah-sudah memikirkan tentang ni. Kamu haros rilexkan diri dan pikir tentang majlis kamu. InsyaAllah everything gonna be fine. Kite sesame mohon pada Allah. Biarlah orang sebegini dibalas sendiri oleh Allah, kite manusia biase yang kadang kale pon lali dengan perintahNya. Allah maha mengetahui, hukuman orang begitu Allah akan balas. Smile babe, ur big day is coming SO SOON! dun ruin it. amek feel n mood balek (= all the best dear! kalo nak buat gathering ramai2 kamu jgn lupe kite ek?

NahWaL said...

amy. my fiance dah kena bomoh. :(. tapi tak tau apa cita, dia just kat ada orang nak bomohkan dia,. ex ex atau pempuan2 miang tak puas hati. Sedeh gile. but he said he'll take care of everything. nak luruh jantung dengar oke!
semoga kita semua terhindar dari pebuatan2 keji orang2 macam tu. amin

AmyMizzunderstood said...

naddynad :: u jgn nk tekejut2 sangat jaga baby!

sophisticated bridezilla :: hmm kdg2 suka pikir bukan2..asik fikir benda yg tak elok...takot..

NahWaL :: owh really?so is he ok?semoga Allah lindunginya..

NahWaL said...

i dont know what happened, he refused to tell me who and what happened, but he's ok, cause i didnt detect any 'sudden changes'. LOL

but i agree with heed, u just sit tight and dont forgeet about it. everythings going to be ok.

Xora said...

tapi.. kalau saya dah tak suka org tu, takkan nk jemput gak.. ke kena jemput2 ayam aje??!

AmyMizzunderstood said...

Xora :: owhh saya jemput okeh..tapi end up semua tak dtg...ahehehe...berani kerana benarr yeayy!

Nad Nazira said...

amy..nad doakan semuanya berjalan lancar..dijauhkan dari segala benda yang tak elok..dijauhkan dari manusia yang dengki-dengki..hopefully..insyaallah..:P


amy bleh jugak buat small or mini doa selamat between family members je before big event tu..kalau macam da bau-bau ade org nak kenakan tu kan..insyaallah..Allah akan beri perlindungan..

AmyMizzunderstood said...

Nad Nazira :: thanks nad!semoga semuanya selamat hendaknya..amin2..

anil lutaze said...

insyallah...mintak dijauhkan ya...amin

AmyMizzunderstood said...

anil lutaze :: amin...