Wednesday, March 31, 2010

9 months

Suspen jek title entry ni kan..takkan kot?huhu...


Tapi semalam pulang dari kerja...saya secara tak sengaja menonton movie 9 months..Citer ni dah lama..thn 1995 rasanya...but overall citer ni best...and ada la kelakar2 jugak...tentang persediaan hugh grant sebelum menjadi bapa...actually diorang tak kawin lagi...but gf dia nak baby tu...so dia jaga..but citer ni happy ending...kot la sesapa nk tengok..i tak sure ASTRO ada ulang bila..kalau tak de gi download..best jugak...layan..
Oh ya..citer ni banyak membantu...dan bg info pada org2 baru mcm saya.. =)

7 comments:

Mrs.aisheiteru said...

amy...mungkin sy kna tgk jgak. hehe

Mrs. Amie said...

aku nengok citer nie masa pregnant.. pastu paksa aril nengok skali.. best best!

That's so Jaja said...

Amy! i pon ade tgk! cite dia lawak sangat! especially time gf dia nk beranak...semua dia angkut pegi hospital. tp last2 cam sweet je dia jadi bapak yang penyayang. Btw, congrats amy on ur pregnancy! I think u deliver pon around my time jgk kan....in november. :)

AmyMizzunderstood said...

Mrs.aisheiteru ;:heheh..best2 tengok la..

Mrs.Amie :: yeke..haha aku tengok semalam..tapi atim tak dekk.huhu..so aku citer kat dia dah wakaka

That's so Jaja :: Finally baru dpt bukak blog u..hehe..ohh u pun dah 6 weeks?heheh sama2...take care ye..sesama kita doa semuanya selamat..

::zAsyikein:: said...

hi,
byk kali jugak ASTRO ulang tayang citer nie..
mmg besh!last scene masa the hubby dodoikan baby tuh sgt sweet!

ur silent reader.=p

Sha Pattinson said...

penah tengok tapi slalu tgk time dah ending yup mmg happy ending ... :) take care amy

naddynad said...

melalui bacaan nad:

Seorg yg mengandung sebenarnya mengalami satu tekanan dari segi fizikal dan mental, kerana ke semua organ dalam badannya perlu bekerja keras untuk menampung bayi.
Fungsi jantung orang yang mengandung meningkat sebanyak 40% untuk membekalkan darah pada bayi. Oleh kerana itulah kadang2 orang yang mengandung cepat mengalami mengah apabila terlalu banyak berjalan.


Pada peringkat awal mengandung pula ada yang merasakan tubuhnya panas. Ini berlaku kesan peningkatan metabolisme. Perubahan-perubahan sebegini juga menyebabkan tekanan kepada mereka. Lebih-lebih lagi kalau tidak mendapat sokongan penuh daripada suami.

golongan suami semestinya harus memberi sokongan moral dan kasih sayang kepada isteri mengandung khususnya jika mengandung anak sulung. :)


melalui pengalaman nad :
angin tu mmg biasa amy...tp lama kelamaan angin tu akan berkurangan
pst:
kite sekarang tidur pakai stokin...hehe