Wednesday, April 7, 2010

Pregnancy...

Hi peeps!

Belum lagi sempat bercerita panjang..mengenai diri ini yang berbadan dua..hihi...
Ceritanya, sudah pasti saya tak menjangka kehadiran rezeki yang satu seawal ini.. =) Saya lewat seminggu period..tapi rasanya biasa saja..sebab sebelum ni pun pernah juga mcm ni...hmm tapi disebabkan saya ada back pain..then terus pergi ke klinik...

Tergerak hati nak beli test kit..atas desakan beberapa orang rakan..and saya pun test ler..without bgtahu Atim..huhu..sebab takot if tak de apa, tak la sedih sangat hehe.. Try punya try...positive! Oh..rasanya bergegar jugak la bilik air tu dengan jeritan batinku..wakaka...But still tak sms Atim..coz konon2 nak buat surprise la kan...so ok tunggu dia balik dari kerja...

B4 that sempat jugak la carik ribbon and ikat test kit tu cantik2..wakaka...After Atim pulang, dan nk bersiap2 solat..saya dah sediakan baju dia atas katil..saya sertakan juga la test kit tu sekali...and suddenly dia panggil saya..and tanya "Apa ni??!" hehehe...kelakar okeh masa tu.. Tapi apa pun..kami berdua syukur atas segalanya...rezeki kami..Alhamdulillah...kemudian untuk nk memastikan betul ke tak..kami ke klinik..bila dah doc cakap POSITIVE! terus we all call family masing2.. =)

Orang kedua yang tahu is my sister..of coz!If ada Mama, mungkin Mama la orang kedua selepas Atim...tapi takpela..saya masih ada kakak...saya share segalanya dengan dia..hehe..
Sehinggalah hari ini...mcm2 pengalaman yang saya lalui...saya terus bersabar...dan menjaga zuriat ini sebaik mungkin...Amin...

Terima kasih buat Atim..yang banyak bersabar melayan kerenah saya ini...Sumtimes rasa sgt terharu...

13 comments:

raZRiHa ♥ said...

kak amy, congrates ya! =) i wish u dpt baby yg comel2...n cerita u psl ikat ribbon kat test kit tu make me smile..dats sweet... =) tahniah...

kay kamal said...

congrats mommy-2-b!!!!

Fiez Kejora said...

congratlates...sy ni silent reader of ur blog...dah lame dh..since ur wedding preparation lg...kite kwin same tarikh...n now,i'm also a mommy to be like u...mggu ni masuk 5 weeks...awal amy lagi la ...alhamdulillah rezeki awal...:)

Fathiyah said...

mmg sgt terharu bila suami jg kita time2 cm nih kan.

Hana said...

Congratz! :)

dialicious said...

masa amy cerita atim tanya apa ni??i leh imagine ok..sgt comelllllll!!!!
After anil tu Diah dh rasa ntah2 amy pun preggerrrr!!byk kali kan diah tnye amy tak pregger ke..huhuh..alhamdulillah rezeki..time ni la nak bermanja kan kannn..layankan je atimm!!

fikaryna said...

terharu baca kisah amy..apa2 pun..tahniah sgt..

ErriNa said...

Tahniah amy!!! rasa seperti tak sabar plak nak kwin bila dgr cite amy ni..sungguh bahagia... hehehe.. take care..

TheBubblyMe said...

Congrats Amy!! Take care

[ Hanie ] said...

hehe setuju dgn diah, bab reaksi dari atim tu :) my husband dulu pun mcm tu..hehe pikir2 mmg comel kan :D
congrats amy & atim, enjoy moment indah ini ye :)

Luv like this.... said...

congrats n take care :)

Anonymous said...

amy nk tanya yg masa doktor cakap positive tu doktor buat test skali lg ke die scan tgk?

AmyMizzunderstood said...

anon :: dia tak scan,coz i pergi klinik biasa jek..so buat test kit again..itu jek..by this week baru nk gi check up balik..