Monday, April 5, 2010

7 weeks

This week masuk 7 weeks..which is saya sudah start muntah2..
hmm..tapi tak kira pagi..petang ke malam ke dia nk muntah,dia muntah gak...tak tau kenapa..mungkin effect angin dlm badan juga..so tak pela..cumanya saya cepat keletihan..dan perlukan tidur yang cukup..seriously,if tidur saya cukup,nescahya pagi esok saya akan segar bugar..hehehe...


keadaan tak berapa stabil buat masa ni...Hanya Atim peneman saya tatkala suka duka..luahan perasaan pun kat Atim juga..cian dia!hehe..Dia seorang yang supportive..harap2 sampai ke 9 bulan nanti pun terus mcm tu okeh?


Saya telah diintroduce oleh rakan kerja..supaya refer kat sini..and then my sis told me the same..so saya mmg rajin bukak website tu..dan tengok proses pembesaran baby ni...


Minggu ni..hanya sebesar sebiji anggur...saya kerap buang air..dan saya cepat penat...
Makan pun tak berapa nak lalu..ada certain2 makanan yang saya masih ok...tapi yang lain tidak..hukhuk...kenapakah..?takpela..saya terima dengan redha...perubahan yang terjadi...hihi
Apa pun..hari2 saya doakan yang baby saya akan besar,sihat dan comel..Amin...

16 comments:

nurarinab said...

ooo..i read bout d morning sickness..die ckp muntah2 tu sbb die buang toxic yg ade dlm mknn tu sbb wpun food tu x effect kite, it might effect d baby..so its good actually to hv d morning sickness kan..

Mrs.aisheiteru said...

amy sy pun dh start rasa mual2 jgak. sakit kepala and rasa nk munhtah je. tp tak muntah lg. just byk angin dlm badan kot. mmg rasa lemah sgt. same goes to me. bukan pagi je...malam nk tdo pun rasa mual2. and sy kerap sgt rasa ngantuk skrg ni..

my friend pun suggest refer to babycenter.com. sy doakan u and baby selalu dalam lindunagn-Nya.amin

AmyMizzunderstood said...

nurarinab :: yup2..mmg bagus pun..kita je la yang kena sabar sket..

Mrs.aisheiteru :: betul la..saya pun sgt2 mengantuk..lemah..tak de tenga..nk buat kerja tak boleh..and guess wut?jap lagi nk balik..coz i mmg tak leh buat keja dah...and ada pening2 sket..instead of morning sickness tadi..hukhuk

+a.z.i.e+ said...

Hi Amy,

Congratulations on your pregnancy! Sesuatu yang ditunggukan :)

Saya rasa semua orang akan lalui fasa kurang pada makanan .. mcm pelikkan, sebab selalunya kalau orang pregant, mesti nak byk makan.. tapi bila tgk makanan mcm takde selera. Ahaks!

Btw, we will be mom soon! I am 10 weeks preggy too.. ;)

Hope both of us akan dikurniakan anak yang sihat & comel

:)

Wawa Vtec said...

amy amek asid folic.heard that it's good for baby growth.take care dear

Luv like this.... said...

amy take care ok!
selamt menempuh 1st trimster k :)

-:monalisacrv:- said...

awak..

sabar k..kejap je rasanya jd mcm tuh..hope everything is okay and sihat! Amin....

take care, babe..;)

dell said...

amy.. laa dah start muntah eh. takpe2 ari tu amy yg ckp kat kak dell yg doc ckp lebih baik kalu muntah kan. kak dell yg ptot risau ni sbb tak muntah2 lansong. abg raje yg muntah huhuh

btw kak dell dah start constipation ni.. haish. amy kena minum air bnyk n mkn buah betik, prune or kismis banyak2 tau sbb nak bg senang buang air beso..

AmyMizzunderstood said...

+a.z.i.e+ :: thanks azie!!hopefully u pun ok..doa la yang terbaik..

wawa :: thanks wawa

Luv like this :: thanks babe!

kak dell :: oh ye ke kak dell..baekk..hari2 pun makan betik jugak...hehee..oo abg raja yg kena...wakaka patut la rilexx

NuRuLeRnAdEwI said...

Take care amy... hope everything fine!

susudalambotol said...

for me kan, it's better kalau kita dapat rasa morning sickness tu. so that kita akan sentiasa igt ada baby dalam perut ni. kalau kita takde rasa morning sickness dan rasa biasa je, takut kita pun main lanyak je buat kerja berat-berat.

jangan minum air gas untuk 1st trimester ok. not good. lepas ni, minum lah semahu-mahunya sebab dalam pantang nanti, u can't imagine macam mana menyumpahnya u tengok orang lain minum air yang sedap-sedap. hehehe.

ok, mu take care :D

Ainul said...

muntah 2 tu bagus menunjukkkan rahim kita kuat.saya pun alah teruk smpi skrg ni. harap akan berakhir nanti.ayuh kita kena tabah menghadapinya :)

Nadya said...

congrats yea..jaga diri leklok..mmg ada yang byk angin mase 1st tri..minum air byk2..insyaAllah ok..enjoy ur pregnancy!=)

Fathiyah said...

kurma, badam & susu pun bgs dimakan amy. yg penting, awak mst mkn even muntah. take care amy.

Cik NeyNa said...

Congratulations...
semoga mummy and baby sehat forever eh...

faRhaNa said...

babe, take care keh!!jgn lasak2..n jgn lompat2 atas katil..ekekekke...neway, doakn ko n baby sehat..:)