Monday, May 17, 2010

12 week pregnancy

Hi peeps!

Heee...macam biasa..Alhamdulillah kesihatan makin ok..morning sickness dah beransur pulih..makan ikut mood..kdg2 rasa nk mkn,kdg2 mcm tak lalu..huhu

Alhamdulillah..its already 3 months..tummy sudah nampak already... = )
Life getting better..and saya lalui mcm biasa juga..tahap kemalasan sekarang sudah reduce..dulu memang malas giler nk pergi kerja..

Apa yang saya makan during pregnancy ini :

1) Air soya - Atim beli satu carton (carton eh kita panggil..tah belasah) and he will make sure saya bawak satu air kotak sehari...(ya saya tau,mcm ibu2 bekalkan ank2 makanan gi sekolah kan?so sweettt)

2) Air coklat - Tah napa saya tak lalu fresh milk..sedangkan dulu telan la byk mana pun tak kisah..so Atim gantikan dengan air susu coklat..which is calcium and protein pun cukup jugak

3) Kismis - kami borong banyak untuk hari2 saya bawak ke office..sehari satu kotak yang cute tu..

4) Prune - Ini saya letak kat office tatkala lapar2..saya makan..even tak berapa boleh telan..tapi paksa..

Makanan sampingan yang lain, which is saya terasa nk makan..saya mintak makcik2 saya masak...hehehe..kadang2 saya masak sendiri saya makan sendiri...better sket..sbb saya tau apa saya nak..kan?

Anyway..y i always mention about Atim?
Sebab..hanya dia saja yang memahami...and the only one...haishhh sgt touching lagi2 lepas tengok citer p/s I Love You....uwaaaa..sedey tau!I heart you yayang!even terlambat nk tengok..tapi dah tengok...puas hati aku!

18 comments:

Lisa said...

salam amy..

setau lisa org kata tak elok sgt minum air soya byk2 time peknan, nanti baby alergik..
dlu mak lisa time peknankan lisa pun suka minum soya pastu kulit lisa pun alergik.. lisa risau plak nak minum soya byk2, kadang2 jer la heheh

Fathiyah said...

amy,air soya fresh pasar mlm bangi plg best. takde bhn pengawet. bgs sgt =) try lah

cik senah said...

Huhu.. sweetnyer atim melayan kerenah bakal ibu kannn.. hermm.. bercakap tentang filem "P.S. I Love You" itu.. huhu.. cik senah pun tak tgk lagik.. but ramai yg kata crita tue gila best..dan amat menyentuh perasaan.. ( bg org yg ada perasaan arr kot.. hat hati kering nie.. tak tau lagi tersentuh ke tidak - hehe )

Apa2 punnn.. akan ku cari dvd "P.S. I Love You" iteww..

P/S : semoga amy and baby sehat selalu - just me >> silent reader... ;P

♥ Fuchsia ♥ said...

citer tu sgt sedeh oke. ai nangih sambil nengok. ahaks

AmyMizzunderstood said...

lisa :: huhu betul..apa pun yang kita makan,jgn over...but amy dah consult dengan pakar An Nur which is dia ckp tak de apa..boleh minum sehari sekali.. =)

Fathiyah :: eh ye ke?kat manaa?nnt fathiyah bgtau amy k?

cik senah :: betul2..pergi la tengok astro pun tengah main sekarang..hehe...thanks cik senah..selalu mengomen kat blog saya..even hanya silent reader je dulu kan?

Fushia :: haha i punnnn!starting je dah nangis!

BuTtErFlyInFraMe said...

Amy, omaigod cepatnye, dh 3bulan kan.. *hugs** best best bessstttt.. :)

hmm pasal soya tu, pernah juga dgr pendapat cam lisa bagi.. tapi since amy dh consult dgn doc, should be ok lah kot kan.. hope evertyhing ok n selamat..amin... :)

Nariko said...

Good mummy.. Minum jgn x minum.. Kekacang nk mkn pun ok, tp jgn jd cam i, allergy masa peknen terus gatal2 satu bdn.. Post la gmbr perut amy, perut atim nk join skali pun ok hehe

[ Hanie ] said...

bace entri amy ni, tetibe teringin nak mkn kismis uhuhu. Hanie belum amal kan lagi..sebab terlupe plak pasal khasiatnye hehe. Pasni bole pegi cari ;)

harzharun said...

ni la wat i x sabar nak join ur club nih...nak rs semua tu...ermmm

AmyMizzunderstood said...

aleena :: cepat kan?haishh betul2..membesar every week..kena counting week by week tak mcm kawin2 dulu..month by month ye tak?hehehe

nariko :: ohh ye ke azi?gatal2?hmm..harap2 tak kena mcm tu la ya..hahaha..perut atim?mesti amy kalah la..

Hanie :: hehe..ha ah..even tak la suka sgt..tapi sesambil drive ke,hanie kunyah2 jek mcm kita mkn kacang ke kuaci ke..

harzharun :: insyallah..akan tiba masa..hehe jgn sampai rasa give up nnt sudah..hehe

chenta said...

amy, tu baru tengok movie dia.u MUST read the novel. ianya 10 kali ganda touching n sedey!!belum abis first chapter baca, dah menangis call boifren. huhuuu...

daliAsrul said...

babe, i suke cite p.s i love u... sungguh sedih n romantic.....

ROSS said...

akk tgh tgk cite NINE MONTH...betol la suweet. cite P.S I LOVE U. too emotional. tapi best. best is the last part. which she succeed to manage to move on...
eh amy try tgk cite 'IN A WOMB' x ingt la channel mn,either NATGEO, or DISC CHANNEL. tunjuk how the baby survive dlm our womb,camne baby jadi. tapi x sure ade lg ke x.ehehe

AmyMizzunderstood said...

daliAsrul :: kan?hehehe best!

ROSS :: hahaha..nine month dah tengok..best jugak!In a Womb pun dah!tengok ngan atim jerit2 kitorang wakakaka

~LIZA~ said...

i perasan during pregnancy (from my experience) apa yg i suka mkn dulu, now i dah tak suka..

dulu raisins memang i tak pandang, tapi skang pantang jumpa pulak. ok la kan, lgpon elok mkn raisins masa pregnant..

ROSS said...

tu la if the sperm is a gud swimmer then potential baby boy cerah... akk tgk ngan adik akk...plg best diorg sampai nak muntah...dunno y..
Bout soy milk, akk x pasti tp my colleague which now 5mos ari2 minum soy milk. kotak besar. khasiat maybe from the kacang kot. as long your doc say ok. go on la...nnt dpt bby genius. i'll update of any infos k.. tk cr

-:monalisacrv:- said...

terlambat nak comment..

i pun br tgk this movie kat office..dengan tak semena2, melalak sorang kat desk tgk citer ni..serious, this movie mmg in my top of my list for romantic movie..


take care mummy..;)

Mawar misswateva said...

amy, soya tu my auntie dlu minum evry morning for about 3 weeks then g check up doctor suspect dieabetes and the doc did asked her to stop drink the soya. lepas tu after a week, g check up blk then ok..
hurmmm..tak tahula kan. u juz refer pada yg pakar..=)

PS I Love You sgtttt best. Klu bace novel die lagi feeling than the movie..bikin nangis x henti2..hee=)