Monday, May 24, 2010

2nd check up

Hello there!

Uwaaa...isnin membosankan..mengantuk,letih dan sebagainya..tapi bila tengok adik pergi sekolah lagi awal dari saya..terus ada semangat sket..huhu..

Ok back to the story..last saturday is my 2nd checkup..lil bit disapointed, sebab doc fav yakni doc fatimah tak de hari tu..ganti dengan doc lain which is saya tak tau nama dia..lantak la..janji baby sihat..

2nd time scan...my lil baby masih kecil lagi...tapi dah nampak kepala dia semua..dan panjang baby sekarang lebih kurang 8cm..heee..tomey2..!(doc ni tak pandai scan okeh..dah gelap sebelah pic tu..lepas buat scan baru terperasan...since dia dah print out then tak pe la..)

and its already 13w5d...cepat giler..rasanya baru kira2 12weeks hari tu..hahaha..tekanan darah normal...oh yang tak best kali ni kena blood test..nasib tak sakit..huahuahua..bencik tau!ok dah..cukup pasal tu...

And pengantin basi nk bgtau...album kami dah dapat...yihaaaaa!!
Thanks to Fairuz merealisasikan impian kami...cewahhh!saper nak tengokkk?

16 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

saye!! saye!! saye nak tengok album tu boleh?! hehe

AmyMizzunderstood said...

0sh!Nz d' sen0r!ta :: if ada any event nnt saya bawak yer...hahaha

AyureQ said...

Dear, u checkup kat annur bangi eyh? ape nama doc u? dia ok x?

hajar11 said...

hi amy... i'm one of your silent reader..hehe.. err.. nak tny.. u rase back pain mase memule pregnant tu pain yg mcm mane? die mcm sengal2 cmtu ke?

misha.w said...

mesti time doc scan tuh mcm tahan2 mata sebak nak nanges kegembiraan gitu kan. hehe.. i loike!:)

dialicious said...

wah..lamanye diah x jalan2 kt blog org..hehe..bestnye dh dpt album..yeay!!so ape jadi blog wedd u?yg review2 wedd org tu,..ade lg x

Anonymous said...

amy nak tgk gamba 2nd scan tuuuuuuuu

Fara said...

Dr Fatimah.. mcm same plak ngan my Dr.. i haritu kat KJMC with dr Fatimah Najla yg sgt best and tak penah miss fav dialog.. "okkayyy?" haha!

BuTtErFlyInFraMe said...

nak tgk nak tgk!!! :D

bestnyee dh dpt album...
mine punye, belum! the worst part is, album tu dlm proses editing! WTH??

AmyMizzunderstood said...

AyureQ :; actually ada 2 doc jek..yang check i doc fatimah..dia ok sbb this is my 2nd check up tapi bukan dgn dia..yg 1st time tu sgt ok!

hajar 11 :: rasa back pain tu macam sengal2 la..mcm i tak boleh buat kerja tanpa bersandar..so dia akan sakit..sakit dia rasa mcm tu..

misha.w :: hahaha i macam tak tau nk buat apa..i just senyum ketawa...pandang atim..dah tu jek!wakaka

diah :: wedding blog tu ada lagi..cumanya tak dpt pic2 menarik hati...i mean wedding yg lain dari yang lain..and plus amy baru ok from morning sickness..skrg baru ada masa..

anon :: nk tengok?emm tapi tak nampak pun..like i said..dia tak pandai scan..

Fara :: oo maybe lain kot..fatimah je yang sama hehehe..

aleena :: ye ke?wahh lagi lambat!hmm kena push sket aleena..takot if awak tak mintak diorang buat bodo jugak

BuTtErFlyInFraMe said...

amy, kite dh rasa muak nk tanye...huhuuu

AmyMizzunderstood said...

aleena :: hahaha..sbr je la..hmmm susah jugak kan?

sueanne sunshine said...

sue dah 20th week pregnant but baru skali checkup wic takde scan pun, the one we had the first one for scan sbb pergi private request, which kena byr mahal..lusa baru first official scanning at 21st week!
n also br dpt tau kt UK n ireland boleh scan 3 kali jer =(
the only good news is the maternity leave is for 6.5 months, but pasal pregnancy, as little checks n scan can be. =( tak best btul. last month, a good fren of mine had complication during labour,baby lemas n masuk icu.nasib baik baby pick up now dah normal..takut sue nak labour kt sini. nak balik malaysiaaa huaaaaaa..

AmyMizzunderstood said...

sueanne sunshine :: owhh yeke?tak de la sue..jgn fikir bukan2..kdg2 ikut nasib juga...think positive..ok?kat malaysia je saja scan byk2..certain orang ckp tak elok for baby..tapi ada ckp tak de effect..tah la..tapi doc ckp tak de apa..so ikut ckp doc jek...anyway..tkcr ya!

AmyMizzunderstood said...

sueanne sunshine :: owhh yeke?tak de la sue..jgn fikir bukan2..kdg2 ikut nasib juga...think positive..ok?kat malaysia je saja scan byk2..certain orang ckp tak elok for baby..tapi ada ckp tak de effect..tah la..tapi doc ckp tak de apa..so ikut ckp doc jek...anyway..tkcr ya!

AmyMizzunderstood said...

sueanne sunshine :: owhh yeke?tak de la sue..jgn fikir bukan2..kdg2 ikut nasib juga...think positive..ok?kat malaysia je saja scan byk2..certain orang ckp tak elok for baby..tapi ada ckp tak de effect..tah la..tapi doc ckp tak de apa..so ikut ckp doc jek...anyway..tkcr ya!