Tuesday, June 1, 2010

Ohh macam ni ker?

Hi peeps!

If korang perasan..i update blog once a week jek..kan?hmm mmg pun..sebab tak tau nk cerita apa pasal preggy life ni..lagi2 baru je masuk 3 bulan pertama ni kan?hehe..

Next check up will be on 19th June...dan kali ni nak make sure doc Fatimah ada..if tak de saya malas nak pergi..leh tak?atau haruskan ke klinik kesihatan saja?yang bakal mengambil dan membuang masa selama setengah hari saya?haishhh..mcm tak lalu je nk pergi..tengok la macam mana..

Saya dah lebih selesa dengan keadaan diri dan keadaan sekeliling..which is..kerja makin rajin pergi, muntah2 sket je..tak teruk giler mcm 1st time dulu...dah boleh bersocial menonton wayang bersama suami..dan bershopping2 seperti sedia kala..cuma kadang2 letih,mengah..

Tummy?Its already 14 weeks now..kwn2 office semua tegur tummy Amy dah nampakk!!huhu..
belum lagi pas makan..keadaan akan menjadi semakin tegang!agagaga..but its ok..i dont mind muntah2 etc..sebab kat situ leh tau ohh..baby ni ada..(ok fine..mmg tengah mengandung suka pikir macam2..sensitif mcm orang giler...!tak caya tanya Atim..)

Oh ya cuma nk tahu..1stly,betul ke masa tengah pregnant, tak boleh pakai baju ketat2?seluar tu i tak kisah ler..mmg tak leh ketat..cuma tang baju tu..org ckp tak elok..tapi bila tengok mat salleh pregnant selamber jek pakai ketat?agaga..bukan apa..jimat sket tak yah beli baju baru..nk pakainya kejap jek..huahuahua..nampak la sexy sket..sebelum pusat tu terkeluar kan..huhu

Semalam pergi pasar lepas balik kerja..cari makanan..sesorang..since Atim pulang lewat dari saya..tak tau kenapa makcik2..akak2 kat pasar layan baikk jek..pastu tengok tummy saya..adakah disebabkan wanita mengandung ini membuatkan mereka kesian..agaga..ohh macam ni ker pregnant?sonok gak..atau hanya perasaan saya saja..atau mungkin berniaga di pasar malam amat menyeronokkan?tah..

Next project untuk MG..June sgt bz...hantaran dah 2 berlalu..next mini pelamin & hantaran...
So quite bz..nk pergi menjenguk baby Azi pun tak sempat2...hadiah dah siap beli..masa je tak mengizinkan..sorry Azi..amy terlewat...mesti bby pun dah besar kan?

So itu sajo..hat len..update later la..okeh?

Oh ya!pada bride to be...yang bertanya pasal crystal handbouquet..saya sudah buka untuk tempahan..dan begitu juga dengan alas dulang saya..open for rent...email me at amymizzunderstood@yahoo.com

17 comments:

harzharun said...

dear....kan pakai baju ketat tu trend skang ni?...br perut nmpk seksi kan..hehehe...ms anak dara malu kalo pakai baju kecik nmpk perut buncit...bila dah pregnant msti rs best je kan..x malu dah..

mummydida said...

amy...macam dida..selalu check up ngan dr.khamsiah..sebelah dr.fatimah..
upload je schedule klinik..sekurang2 amy tahu..bila masa dr.fatimah ada..

cuba ggogle hosp.pakar an-nur..ada laman webnya...
boleh tgk jadula dr kat klinik tu..dida siap print..heheh

AmyMizzunderstood said...

harzharun :: haha trend..yup2..sexy gitew kan..tapi jgn la over ketat yer tak?

mummydida :: actually dah ada kat kad check up tu..mmg dia selalu ada on saturday...but..ritu terdengar nurse dok bisik2...kata dok fatimah selalu tak de on saturday..so hampa laa

sweet cravings said...

amy, mira rasa tu viewpoint orang dulu2 kot.. sebab my mom pun tak kasi pakai baju ketat2. haha. tp, what the point pun, tak tau.. nway, ni la time nak show off perut- bak kata harzharun; masa bujang; kalau nampak perut- malu gila.. sekarang ni... bia orang nampak perut dulu.. hehee

MyRule said...

Amy... i kjadik x suka pakai baju ketat..rimas..tapi cute aper nampak perut buncit..:p

eihh..kita nyer next checkup sama la..~wink~

BuTtErFlyInFraMe said...

bila nk pegi tgk baby azi? nak itot..hehehe

AmyMizzunderstood said...

mira :: heheh tu la..org tua2 kata la yang amy nk tanya ni..mcm2 kan?mungkin dia nk baby tu selesa...

MyRule :: ey yeke?u kat an nur jugak ke?

aleena :: hehehe free ka?

Nariko said...

alah tak pe amy.. kalau bz takyah ler susah2 dtg... nnt kita jumpaa kat mana2 k. nk tgk perut u!

Anonymous said...

amy,,,,,,,,,,,,,, taruk pic la..
plus, da lama ko x update psl merisik gallery. aku tertanya2 ni.
bibi~

AmyMizzunderstood said...

nariko :: alaa azi...tak best tau!lagipun diana punya present pun ada kat amy..heee..takpe kami akan cari masa yg sesuai..

bibi :: ang ni la..hala nnt aku boh pic perut yang buncit ini..MG bz at the momment..project besar bakal mendatang..hehee

NURUL said...

take care amy

AmyMizzunderstood said...

NURUL :: thanks nurul!

dell @ Marryme said...

hehe kak dell beli suar preggy masa mgu ke 18 muahahha. sangat malas ok. pakai je apa yg ada dulu. agak dah tak muat lansung tu baru la beli. baju preggy tak beli lansung setakat ni. tak minat. kak dell beli dress takat atas lutut rasanya lagi sesuai dgn diriku yg kecik ini~ hehehehe.

anyways kak dell dah rasa baby tendang2. sgt best!! heheh

AmyMizzunderstood said...

kak dell :: alaaa tu la dah tauuu!dah kene kick kan?hehehe bestnya kak...and congrats sbb dah tau dpt baby boyy!

[ Hanie ] said...

kalau selesa pakai yg ketat2 ni, should be ok. g pun, trend kan :) Tp kalau hanie, mmg tak dapek la, rase mcm sesak napas jer :) ooh amy dah ok dr segi mood ye, hanie ni, sampai skrang malas gile nak pegi keje! huuu. tensen lar

AmyMizzunderstood said...

Hanie :: heheh amy kalau baju tak pe ketat..tapi seluar tak leh..hehehe..kena pakai yang longgar sket..hmm boleh la sket hanie..dari dulu nk gi keja pun boleh nangis okeh!hihi

MyRule said...

Amy..nop..i gi salam kat shah alam..:p